Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kizia mizia pizia lizia

czy kupno mieszkanie we Wrocławiu to dobra inwestycja?

Polecane posty

Gość ithunga
o kurcze, ale do Grafitowego Osiedla jest podobne o to od WPB - http://bursztynowa.wroc.pl/opis, a kto robił Grafitowe? moze ten sam architekt ;)

Gość oquto
nie nie Osiedle na ul. bursztynowej robiło WPB - Wrocławkie przedsiębiorstwo budowlane wiec nie Ci sami :) architektonicznie moim zdaniem jest w porzadku - ciekawie im wyszly te balkony pomoranczowe. pierwsze wrazenie jest najważniejsze .;)

Gość gość
Mi się Wrocław nie podoba, jest przereklamowany, pełno pijaków i grzebiących w śmieciach i nie wszyscy ludzie są tam sympatyczni

Gość gość
hooj i doopa i kamieni kupa za 30 lat ktoś będzie na to pawia puszczał

Gość alyeseda
a byliście ostatnio w innych miastach Polski....ja bez konkretów, ale byłem i to podobno tym bardziej znanym i rozchwytywanym przez turystów...a niestety niemiło się rozczatowałem. Wroclaw jest dużo bardziej przyjazny ludziom, turystom , aprzede wszystkim mieszkańcom. Sam się przymierzam do kupienia mieszkania gdzieś na Kepie Mieszczańskiej, bo tak blisko centrum tak dobrych cen juz raczej nigdy nie będzie...chyba, że coś zburzął. Dokładnie Wyspie Mieszczańskiej się przyglądam.

Gość gość
a czy ktoś ma jakieś doswiadczenia z WPB? mowa o http://www.wpb.wroc.pl/ interesują mnie ich mieszkania na klecinie na dożynkowej, ale niestety nikt ze znajomych nie miał z nimi doświadczenia

Gość anuśka547
ja także polecam Wrocław z całego serca, to miasto jest niesamowite ;) a jeżeli chcesz blisko centrum to wyspa mieszczańska rzeczywiście może okazać się niezłym wyborem

Gość gość
anuśka, wiesz coś więcej o ten inwestycji? Chętnie się dowiem :)

Gość anuśka547
wiem tylko ,że ceny wahają się pomiędzy 5500 a 8500 zł za m 2. Warto zajrzeć na ich stronę tam jest dużo inf

Gość babyyy
Dziewczyny w weekend we Wrocławiu mają być Targi Mieszkań i Domów, więc warto sięwybrać. Dom Invest też ma być, więc warto dowiedzie ćsię czegoś "u źródła"

Gość lenka159
My myślimy o zakupie mieszkania na osiedlu Słoneczny Ołtaszyn. Słyszałam, że chcą tam zrobić spory park ale najpierw muszą uzbierać odpowiednią ilość głosów na realizację tej inicjatywy. Jeśli chcecie to głosy można oddawać tutaj https://www.wroclaw.pl/budzet-obywatelski-wroclaw/glosowanie Ja po wizycie na tym osiedlu odniosłam wrażenie, że jest ono spokojne i ciche, idealne dla rodzin z dziećmi. Nie wiem jednak czy tam zamieszkamy bo mamy mały problem z wzięciem kredytu:/

Kupno mieszkania w tak dużych i chętnie odwiedzanych, a do tego studenckich miastach jak Wrocław to zawsze dobra inwestycja. Jeżeli szukasz ciekawego miejsca, polecić mogę Ci osiedle Relaks Partynice - www.smsp.wroc.pl . Moja przyjaciółka kupiła tam ostatnio mieszkanie i odwiedzając ją zakochałam się wręcz w tej okolicy. Jest tam naprawdę cudnie.

Kupno mieszkania jest zawsze bardzo dobrą inwestycją; to jedno z najlepszych zabezpieczeń kapitału przed inflacją. Ponadto, biorąc pod uwagę urokliwość miasta, jak i mocno rozwinięte środowisko studenckie, nawet w sytuacji gdy stwierdzimy, że nie chcemy już w danym miejscu mieszkać, zawsze możemy przeznaczyć je pod wynajem. Suma sumarum - na pewno nie stracimy. http://inkomsa.pl/mieszkania-bez-posrednikow.html

Gość bebetkaa
Dlatego ja bym postawiła na Wyspę Mieszczańską, nawet pod wynajem. Każdy student byłby zachwycony, że mieszka tak blisko centrum

Gość gość
Zysk to realnie 5%, dużo bardziej opłaca się wejście w nieruchomości magazynowe - przecież JARTOM tak dobrych wycen nie miał od lat, tylko tutaj potrzebna będzie bez porównania wyższa kwota.

Gość gość
zastanawiam sie czy to w ogole mozlwe zeby ktos kto zalozyl ten temat byl naprawde tak zupelnie niezdolny do samodzilenego myslenia 333 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Gość gość
Ze studentami to trochęryzyko,ale jak się trafi na porządnego, to rzeczywiście mogłaby to być dobra inwestycja. W sumie w Wyspie Mieszczańskiej sama bym chętnie zamieszkała, stranie mi siępodoba ta inwestycja

Gość barciak
Hale magazynowe to dobra inwestycja, ale wymagająca dużego kapitału - JARTOM, tam są wolne hale w SSE, ogólnie potencjał inwestycyjny jest bardzo duży, dochodzi kwestia tego czy na rynku jest odpowiedni kapitał.

Gość gość
Jak już na Ołtaszynie, to postawiłabym na Bursztynową od WPB. Pewny, solidny, wrocławski deweloper, a osiedle umeiszczone jest w tym rejonie ołtaszyna, że jest mega cisza i spokój :)

Gość gość
Myśle, że jeśli już pod wynajem to jeżeli student miałby do wyboru partynice, czy inne obrzeża miasta, a wyspę mieszczańską, to wybrałby wyspę ;))) [mówię to jako student!]

Gość gość_thai
no oczywiście - blisko rynku i 3x szybszy dojazd na uczelnie z Wyspy

Gość gośćrtyujh
Zdecydowanie tak, niskie ceny 4200 zł/m2, wszedzie blisko, fajne okolice. Ja kupiłem w Leśnicy u http://www.miodowa.wroclaw.pl/ garaż, winda, i kilka innych dodatkowych rzeczy, spełniłem swoje marzenie, w koncu

Gość gość
Brat mieszka na Bursztynowej od WPB i zawsze chętnie przyjeżdzam w odwiedziny :) tam jest tak cichutko zawsze, spacer z dzieciakami po osiedlu,aż się chce chodzić, mało aut, mały ruch

Gość cappucino_bez_cukru
My jedziemy z mężem w sobotę na dni otwarte do dewelopera na Krzykach, mają być rabaty :) planujemy kupić mieszkanko, a że jest duża okazja to idziemy zobaczyć co i jak. Podoba nam się os. Moderno u zbiegu ulic Pięknej i Nyskiej. Jakby ktoś też był zainteresowany tu jest info o tej promocji: http://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,krzyki-rabaty-na-mieszkania-do-konca-tygodnia,wia5-3266-22387.html

Gość gość
jezeli jest dobra i solidna winda ( np z www.omilifts.com ) to warto wszedzie kupic mieszkanie, winda jest mega potrzebna, nawet jak sie mieszka na tym 3 czy 4 pietrze, czasami cos wniesc albo zniesc ciezko, a z winda wiadomo ze latwiej... i nie kazdy moze po schodach schodzic

Gość adamenko
Warto teraz inwestować w nieruchomości, ale bardziej te magazynowe, w których widać znacznie większy potencjał. Nie ma co ukrywać, że JARTOM ma rekordowo dobre wyceny i jeszcze dlugo będzie można u nich inwestować. Tylko kto posiada na to środki? To inwestycja wmagająća jednak wyłożenia milionów złotych...

Gość inka844
Moim zdaniem kupno mieszkania to świetna inwestycja,na chwilę obecną chyba najpewniejsza. Sama chcę kupić mieszkanie, które znalazłam na http://targimieszkaniowe.net/nowe-mieszkania-i-domy-wroclaw/ Będę je wynajmować a pieniądze z tego odłożę na przyszłość. Trzeba się jakoś zabezpieczyć.

Gość gość
według mnie bardzo fajne mieszkania są teraz na Wałbrzyskiej 1-3, osiedle Zielona Klecina. budowa dopiero trwa ale już z projektu widać, że mieszkania są przestronne i mają świetne rozkłady :)

Gość gość
według mnie kupno mieszkania to jedna z lepszych inwestycji. a to co piszesz o zielonej klecinie - to się zgadzam, ale dodam też, że według mnie najlepsze są te mieszkania na parterze z ogródkami :)