Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebyzeby

byl ktos z was u dentysty w prywatnym gabinecie ktory ma umowe z NFZ

Polecane posty

Gość zebyzeby

?

Gość wymarzona
tak najlepiej isc na poczatku miesiaca bo oni maja przyznawana z nfz-u jakas liczbe punktow,nie wiem o to i na co,ale wiem ze na koniec miesiaca tych punktow juz jest malo i nie wszystkie zabiegi moga wtedy wykonac. A co Cie interesuje?,moze bede mogla pomoc.

Gość zebyzeby
mam zeba chyba do kanalowego leczenia bedzie sie nadawal. prywatnie nie mam kasy zab to 7demka wiec z tylu nie zalezy mi na jakiejs super dopasowanej plombie pod kolor itp . moglabym isc u siebie w przychodni ale wiem ze tam nie maja mozliwosci zrobienia przeswietlenia a przy kanale to jest potrzebne wiec beda mnie odsylac na rtg gdzies indziej wiec chce isc do gabinetu ktory za doplata zrobi mi od razu to przeswietlenie podczas leczenia zeba

Gość wymarzona
leczyla kanalowo moja corka,na trzy razy jej go leczyla,zaplacilam tylko za ta porzadna plombe bo taka dla niej chcialam,ale jesli zalozyla by zwykla to nie zaplacilabym nic. Jak pojdziesz pierwszy raz to potem sami Ci wyznacza taka date zeby mieli te punkty i nie zaplacisz nic,chyba ze tak jak ja chcialam cos lepszego to doplacalam,sobie leczylam dwa zeby na gotowo naraz dolna piatke i szostke z plombami swiatloutwardzalnymi to zaplacilam 100zl.

Gość zebyzeby
a jak przeswietlenie przy kanalowym? gdzie robila? bez tego nie zrobia dobrzze takiego zeba

Gość zebyzeby

Gość zebyzeby

Gość life is brutal........
w dobrych gabinetach zrobią zdjecie zeba na miejscu, nie wszystkie zęby leczą na NFZ, niektóre na NFZ można tylko wyrwać, a jak chce sie leczyc to trzeba zaplacić..:o

Gość pracowała w nfz
sam jesteś zatruty rtęcią....:| kanałowe leczenie zębów od 3 do 7 jest płatne nawet jak jest umowa z NFZ. Zależy od kanału. Siódemka będzie miała na pewno 2 kanały, może się zdarzyć że trzy, więc koszt to około 70 zł plus wypełnienie światłoutwardzalne czyli białe (pozatym wzmacnia zęba) w trzonowcu to tez koszt około 80 zł, bo po kanałowym leczeniu trzeba będzie odbudować prawie całą koronę zęba. Teraz się trochę pozmieniało, bezpłątne jest leczenie kanałowe zębów z jednym kanałem, natomiast zwiększyły się dopłaty do wypełnień na światło z 40 zł do 60-100zł (zależnie od wielkości ubytku).

Gość pracowała w nfz
miało być zależy od ilości kanałów, a nie zalezy od kanału ;)

Gość zebyzeby
a przeswietlenie? ale to i tak wyjdzie taniej niz prywatnie o slyszalam ze ok. 500 zl za zeba kanalowego z 2 kanalami

" pracowała w nfz sam jesteś zatruty rtęcią....:| kanałowe leczenie zębów od 3 do 7 jest płatne nawet jak jest umowa z NFZ. Zależy od kanału. Siódemka będzie miała na pewno 2 kanały, może się zdarzyć że trzy, więc koszt to około 70 zł plus wypełnienie światłoutwardzalne czyli białe (pozatym wzmacnia zęba) w trzonowcu to tez koszt około 80 zł, bo po kanałowym leczeniu trzeba będzie odbudować prawie całą koronę zęba. Teraz się trochę pozmieniało, bezpłątne jest leczenie kanałowe zębów z jednym kanałem, natomiast zwiększyły się dopłaty do wypełnień na światło z 40 zł do 60-100zł (zależnie od wielkości ubytku)." Piszę o plombach z rtęcią a nie dociera:P.

Gość pracowała w nfz
rtg zęba jest bezpłatne jeśli jest konieczne do postawienia diagnozy lub sprawdzenia leczenia, w przypadku leczenia kanałowego zawsze było w gabinecie gdzie pracxowałam bezpłatnie. Fakt, wyjdzie taniej niż całkiem prywatnie, tylko jeszcze trzeba trafić na dobrego lekarza - taaak, zdarzają się i tacy w nfz-owskich gabinetach. Radzę zapisywać się do młodych, świeżo po studiach, takie dentystki jeszcze się przejmują i starają ;) - wiem co mówię;)

Gość pracowała w nfz
max, dziad o gruszce, baba o pietruszce... temat o leczeniu kanałowym zębów a ty o plombach zatrutych rtęcią...i jeszcze się spiera... Pzreczytaj dobrze o co autor tematu pyta? o amalgamaty czy o leczenie kanałowe? Fakt, w gabinetach "na fundusz" funkcjonują jeszcze amalgamaty, są one bezpłatne we wszystkich zębach (zakłądane są tylko do trzonowców,, a więc od 4 do 8). Na zęby "przednie" jedynki i dwójki i trójki bezpłatnie przyzługuje kompozyt chemoutwardzalny - czyli biała plomba, tylko o słabszych włąściwościach plastycznych i mniej trwała od wypełnienia światłoutwardzalnego.

Gość uupppppppppp
a jak pojde na nfz to zapytaja sie jaka chce plombe? bo nie chce miec tej srebrnej nawet w 8ce czy 7mce

Gość testerka3
Dziewczyny potrzebuję pomocy!!!!! Biorę udział w konkursie kulinarnym na najlepszy przepis. Prosze pomóżcie mi i zalogujcie się na tą stronkę: www.friger.pl/index.php?ref=kingakorab Wy też możecie wygrać jak tylko chcecie a jeżeli nie to proszę o pomoc. Zajmie wam to dokładnie 5 sekund Jeszcze raz Wam serdecznie dziękuję i jak coś to mogę się zrewanżować Dziękuję za Kliknięcie :)

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
jak chcesz plombe w kolorze zęba to tylko płatnie, jak chcesz na nfz to dostaniesz tą "srebrną"

"pracowała w nfz max, dziad o gruszce, baba o pietruszce... temat o leczeniu kanałowym zębów a ty o plombach zatrutych rtęcią...i jeszcze się spiera... Pzreczytaj dobrze o co autor tematu pyta? o amalgamaty czy o leczenie kanałowe? Fakt, w gabinetach "na fundusz" funkcjonują jeszcze amalgamaty, są one bezpłatne we wszystkich zębach (zakłądane są tylko do trzonowców,, a więc od 4 do 8). Na zęby "przednie" jedynki i dwójki i trójki bezpłatnie przyzługuje kompozyt chemoutwardzalny - czyli biała plomba, tylko o słabszych włąściwościach plastycznych i mniej trwała od wypełnienia światłoutwardzalnego." Należy dodać że tylko te z rtęcią są bez opłat.

Gość ewelina;p
ja tam bym odradzała leczenia zębów na kase chorych bo robia to na odpierdziel, a po co sie za jakis czas męczyć znowu z tym samym. Najlepiej idź do jakiegoś prywatnego gabinetu, zdjęcie zęba wyniesie Cie jakies 10 zł + koszt za leczenie kanałowe ok 100 zł, ale popatrz po różnych gabinetach to może cos taniej znajdziesz ;p

Gość zebyzeby
za kanalowego zaplacez 500 zl. moja znajoma za zwykla mala dziurke zplacila 120 zl