Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkującaaaaa

pomoc przy CV

Polecane posty

Gość początkującaaaaa

Jestem w trakcie tworzenia pierwszego w życiu CV i już napotkałam na problemik ;) Czy zaświadczenia z pracy/kursów trzeba dołączać do CV? Czy tylko mieć ze sobą na rozmowie? Czy w ogóle tego nie sprawdzają? I drugie pytanie: czy wpisywać w rubryce 'doświadczenie' praktyki odbywane w toku studiów (ubiegam się o pracę zupełnie niezwiązaną z wykształceniem)? Z góry dzięki za pomoc :)

Gość yyyyyyyyyyhhyyyy
a moze tak fiuta wysmarowac maselkiem i przelozyc listkiem salatki, na koncoweczke 2 plasterki salatki ulozyc Wysmarowac majonezikiem troszeczke popieprzyc, ale nie solic, bo spermusia sama w sobie jest slona, wiec tylko by przesolone bylo! ??? Pasuje?

Gość moim zdaniem jako M
ja bym raczej nie dolaczala nic do CV ale od lat pracuje za granica wiec zdaje sobie sprawe ze tutejsze normy CV odbiegaja od polskich ale praktyki jak najbardziej mozesz wpisac w doswiadczeniu - to zawsze cos. jesli nie masz doswiadczenia to bedzie taka zapchajdziura

Gość początkującaaaaa
A czy sprawdzają w którymś momencie te zaświadczenia? Bo pracowałam w zeszłe wakacje, a zaświadczenia brak...I nie wiem, czy mam prawo to wpisywać, jeśli nie mam podkładki..

Gość moim zdaniem jako M
nie wiem jak jest w Polsce, ale u mnie NIKT nigdy nie chcial zaswiadczen ani dyplomow, jedynie pytali o referencje od ostatniego pracodawcy a pracuje w duzej francuskiej firmie :)

Gość ty ale jajajaja
nigdy nie pytają o papiery chyba że aplikujesz ponad swe kwalifikacje wal śmiało i nawet koloryzuj w ranizy rozsądku najważniejsze by w cv były mocno wyeksponowane umiejętności adekwatne do stanowiska

Gość początkującaaaaa
Ok, dziękuję :) (referencji też brak :D ) To może jeszcze ktoś napisze, czy podobnie jest w Polsce? ;)

nic nie dołączasz do cv. mozesz na rozmowe dopiero wziąć.. mnie sie np pytali o swiadectwa pracy. o nic więcej.

Gość początkującaaaaa
Czyli jednak :) A też uważasz tak jak Koleżanka wyżej, że warto wpisywać praktyki niezwiązane z pracą, o którą się ubiegam? Np. praktyki w przedszkolu startując do banku? (to tylko przykład :) )

jesli masz malo doswiadczenia zawodowego to wpisuj wszystko!!!

Gość lukas548
no

Gość ty ale jajajaja
mała pisz co ci ślina przyniesie, a w razie wu- mówi się że były praktyki nieodpłatne/praca na czarno