Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kingulkaaa

Czy jestem zabezpieczona?

Polecane posty

Witam. Mój problem polega na tym, ze nie wiem czy jestem zabezpieczona oraz jak mam dalej postępować przy zażywaniu tabletek. Otóż ostatnio zażywałam tabletki novynette ale chciałam je zmienić ponieważ zaczęły mnie bolec bardzo nogi i miałam straszne humory. Wybrałam się do mojego ginekologa i zmienił mi na logest, kurcze tylko jest cholernie drogi, za novynette dawałam ok 25 zł. a za te daje 36. Ale mniejsza z tym, przy kończeniu ostatniego opakowania dosłownie, zapomniałam wziąć tabletki i przedłużyło mi się to tak, że i na druga(ostatnia w opakowaniu) też kilka godzin się spóźniłam, nie zdarzyłam doczytać na ulotce, że mam nie robić przerwy 7-dniowej lub nie brać tych spóźnionych i zrobić przerwę 7-dniowa, jednak ja w pośpiechu wzięłam te 2 tabletki i teraz minęła już ta 7 dniowa przerwa. Wzięłam pierwsza tab z tych tabletek co zmieniłam. Dodam jeszcze że 3 dzień mam okres. Czy jest jakieś zabezpieczenie .? Bardzo proszę o jakie kol wiek podpowiedzi.

Wydaje mi się, że jesteś zabezpieczona. Nie masz się czym przejmować, ostatnie tebletki w opakowaniu nie są jakieś super ważne, zwłaszcza, że w końcu je zażyłaś.