Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sanetta

PSEUDOKATOLICYZM POLAKÓW

Polecane posty

Gość Sanetta

Z jednej strony rozczulacie się nad dziecięcymi twarzyczkami Waszych pociech, odzianych w śnieżnobiałe, komunijne szaty, rozpływacie się w tej błogiej, cukierkowej aurze, lejecie łzy nad grobem Papieża naszego Rodaka,und dann? Robicie sobie jaja z narodowej tragedii (Wide kaczka po smoleńsku) chcecie zabijać arbitrów, (wide Howard Webb), grozicie im przymusową wizytą w szpitalach, grozicie ich rodzinom, mieszacie bliźnich z błotem, szydzicie, rzucacie obelgi. Jedzie od was taką nienawiścią i jadem, to się po prostu w pale nie mieści. K***a, jak ten naród jest katolicki, to ja jestem buddystką. Pieprzę taki pseudokatolicyzm, pieprzę taką pseudoreligię. Potraficie się jednoczyć w bólu tylko na parę dni. Ale jak tylko czarne wstęgi znikną z waszych okien, to cała maskarada zaczyna się od nowa. "Cała Polska wstrzymała oddech", "Ta tragedia nas do siebie zblizyła", ta jasna, sranie w banie, pierdolenie o Szopenie. Niedobrze mi od tego wszystkiego.

Gość nickonicko2010
Polacy z katolicyzmu lubią obrzędy,msze,peregrynacje itp:)natomiast nie biorą sobie do serca przesłania jakie ta religia niesie:) ... http://tnij.org/fajneubrania

Gość Sanetta
nickonicko: Idealnie! Tak właśnie jest!! GEnialnie ująłeś mentalność Polaków

Gość podsumujmy to wreszcie
tak faktycznie jest, wszystko powierzchowne i na pokaz, pewnie są też prawdziwi katolicy ale raczej w mniejszości, mnie to generalnie gówno obchodzi, czy katolik, buddysta, ateista, hare krishna...szanuję dobrych, wartościowych ludzi a sama, choć wychowana w duchu katolickim mam do niego stosunek obojętny

Gość Sanetta
najbardziej rozwalił mnie fakt, że w stolicy Polski w Warszawie rozwieszono w 2008 roku plakat z Webbem, gdzie obywatele mogli sobie na NIEgo bluzgać do woli. A kilka lat temu w tym samym mieście pełno było plakatów z ś.p. Papieżem Janem Pawłem II. Żenada dupę ściska

Gość Sanetta
Juliusz Cezar: mam takie samo prawo do wypowiedzi na tym forum jak ty, więc mi tu NIE PIER DOL

Gość może to i lepiej
że Polacy w swojej religijności ograniczają się do prostej obrzędowości. Co by było, jakby naprawdę zaczęli wierzyć w Boga? Horror.

Gość Sanetta
to zaklamani poganie są i tyle

Gość Sanetta
dobra, jedyny sposób na ciebie to totalny ignor i olewka - idź się zgub, cwelu malinowy

Gość Sanetta
ps ( a może urażona została twoja pseudokatolicka duma?) pff lol