Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

Moj syn ma BIEGUNKE

Polecane posty

jUZ NIE WIEM CO ROBIC. jAKIS TYDZIEN TEMU ZACZELY MU SIE LUZNE STOLCE , PODALAM SMECTE I ELEKTROLITy ale nie przeszlo mu. Przed wczoraj bylismy u lekarza zapisala mu nifuroksazyd HASCO 3x dziennie po 5ml do tego smecta 1x dziennie i dicoflor. Pomoglo mu ale dzisiaj w poludnie zapomnialam mu dac tego syropu i od razu kupa :O Juz nie wiem co robic :( Isc do innego lekarza? Nie wiem.... Jak moze byc przyczyna tej biegunki? Syn dostaje d jedzenia wszytsko to co zawsze, nikt z domownikow nie chorowal , nie mial zatrucia pokarmowego ani nic z tych rzeczy. Poradzcie cos :( Boje sie ze syn za tydzien bo wtedy mam isc z nim znowu do lekarza sie odwodni.

Gość kxkxkxkx
spierdalaj suko, teraz prosisz o rady?!

a próbowałas jakimiś naturalnymi metodami? Jagody np (o rany, przepraszam, bo troche glupio to teraz wygląda, ale naprawde lekarze polecają) czy jakieś inne utwardzające stolec...

jagódko a dieta lekko strawna jest?? a może ząbki idą? u nas było tak samo i jak wyszedł ząb to biegunka zniknęła a do tego pomogła mu moja znajoma...nigdy w takie bajery nie wierzyłam ale zaczęłam...nazywa się to reiki. życzę powodzenia!!!

Gość nanananna
moje dziecko tak miało i się okazało że to salmonela

Gość nanananna
zrób mu badania :)

Dieta jest typowo na biegunke tzn kleik z gotowana marchewka, kleik z mlekieem rano i wieczorem, banany i ogolnie duzo jarzyn bo synowi teraz sprzyja apetyt. :) Zabki juz mu wyszly wiec to chyba nie to. A co to te reiki???

Dostalismy skierowanie na badania krwi i kalu ale to dopiero wtedy kiedy malemu przejdzie.

Gość nanananna
ja stawiam na salmonelę tera ciepł to nie trudno o nią napisz jak wyniki bo ciekawa jestem

Jak moja miała biegunke z podejrzeniem salmonelli to od razu było skierowanie na posiew z kału (nikt nie czekał, aż przejdzie), ale okazało się, że to wirus.

Gość nanananna
[zgłoś do usunięcia] adzia282 no u nas to na alergie zganiali aż wkoncu wyszło

U mnie to była krew w kale, więc nikt nie pomyślał o alergi, ale strachu to trochę było.

Ale on nie ma innych objawow oprocz biegunki , raz lekkiej raz ciezszej. Nie ma zadnej temp, wymiotow nie marudzi jest normalnym usmiechnietym i wesolym dzieckiem. Wiec nie wiem skad to sie bierze

reiki to tak jakby energia z rąk...nie wiem jak ci to wytłumaczyć ale to podziałało. jak kumpela przyłożyła ręce do małego to się zrobił cieplutki co oznaczało że potrzebuje tego ciepła. po tym jego kupki zaczęły bardzo brzydko pachnieć i przeszło, tzn bakterie zostały usunięte

Gość mamciaaaaa
Ugotuj łyżkę kakao (takie gorzkie do wypieków) z odrobiną wody i daj małemu wypić trochę. Dobrze tez jest nie dać dziecku nic jeść przez 4-6 godzin od rana. Chodzi o to by uspokoić jelita.

Gość nanananna
[zgłoś do usunięcia] jagoda369 u nazs też tylko biegunka była raz przeszła raz się pojawiła ja bym te badania prywatnie zrobiła bo potem dziecko w szpitalu wylondowało

Moja też tryskała zdrowiem, nie licząc biegunki i miała dobry apetyt, więc może to wirus. Podaj lacidofil itp. na odbudowę flory bakteryjnej.

ja bym zrezygnowala z podawania mu mleka,chyba,ze karmisz piersia,duzo plynow,aby sie nie odwodnil,mozesz zrobic mu kisiel na mace ziemniaczanej,marchwianke z ryzem,zero ciezkostrawnych potraw,sok z jagod suszonych.

tERAZ JAK PODAJE MU TE LEKI KTORE MU PEDIATRA ZAPISALA TO JEST OK tYLKO JAK NAPISALM WCZESNIEJ ZE DZIS W POLUDNIE ZAPMNIALAM MU PODAC TEGO SYROPU TO JUZ 2X KUPE ZRBIL TAKA LUZNA :O sorki za capsa :) te jego kupy sa jasnozolte i okropnie smierdzac i czasem slysze jka mu w brzuchu bulgocze... ale o co dokladnie chodzi z tym reiki? Mam dokladac rece do brzucha dziecka w jkais specjalnby sposob? kurcze nie straszcie mnie z tym szpitalem :( chyba bym umarla gdybym musiala go samego w szpitalu zostawic :( i to jeszcze u nas w Saczu :P syf i malaria jest . andzia 282, podaje mu dicoflor ale jak pisalam wczesniej nie pomaga. :(

jagoda te reiki mogą robić tylko osoby które to umieją robić. ta moja kumpela akurat przeszła takie szkolenie

" wikiniki wikiniki@tlen.pl'; ja bym zrezygnowala z podawania mu mleka,chyba,ze karmisz piersia,duzo plynow,aby sie nie odwodnil,mozesz zrobic mu kisiel na mace ziemniaczanej,marchwianke z ryzem,zero ciezkostrawnych potraw,sok z jagod suszonych. " To co mam mu dawac zamiast mleka? Bo on bardzo mleko lubi i pije dziennie go bardzo duzo. Pije bardzo duzo plynow o to sie nie martwie.

Jagoda, a synek ma już wszystkie zęby? Bo u nas podczas wychodzenia czwórek tak właśnie było, luźne kupy przez miesiąc. Dawałam smektę i dicoflor, trochę pomagało ale tak naprawdę przeszło jak wyszły obie dolne czwórki. Aż się boję powtórki przy górnych.

paullina, gorne dwojki juz ma tzn niedawno mu wyszly dolnych jeszcze nie ma ale jak gorne jeszcze nie urosly do normalnych rozmiarow to dolne jeszce nie powinny wychodzic? cZY MYLE SIE?

Gość naela
Takiego małego dziecka samego nie zostawia się w szpitalu. Ja ze swoim 10 - miesięcznym byłam tydzień - rotawirus. Tego się nie leczy - organizm sam się bron i, ale jak dziecko się odwadnia trzeba podawać kroplówki. Mój po dwóch wymiotach zaczął wymiotować żółcią, a następnie doszła biegunka. Okropna /14-16 razy na dobę/ wodnista. Od pobytu w szpitalu jest tak, że robi mi po 4-6 razy na dobę i różnie raz bardziej luźne innym razem wodniste, ale dopóki nie ma gorączki, je, bawi się to podaję mu do picia herbatkę z suszonych jagód, jak jest więcej to elektrolity. Też ząbki mu nie idą. Powodzenia!

Oj, z zębami to różnie bywa, mogą rosnąc kolejne zanim inne wyjdą całkiem. Po dwójkach idą czwórki- trzonowe- dlatego są dokuczliwe. Potem trójki i na końcu piątki

ok DZIEKI ZA RADY ALE SPADAM JZU DO SPANIA BO mA Z SIE O MNIE OSTRO UPOMINA ;) dobranoc :)

U mojego synka jednocześnie pokazała się górna lewa dwójka i prawa dolna. Potem w tydzień dwie pozostałe no i miesiąc później dwie czwórki na dole.

jagoda mleko i produkty mleczne jeszcze bardziej rozluzniaja kupe wiec do czasu ,az ci dziecko calkowicie wyzdrowieje wstrzymalabym sie z podawaniem mu mleka,nawet jesli bardzo lubi,jesli lubi pic wode,to mozesz do niej wsypac odrobine soli i cukru,dziala jak elektrolit,bo zatrzyma wode w organizmie inaczej woda wlatuje jedna a wylatuje druga strona i nic z nawodnienia:)