Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

Moj syn ma BIEGUNKE

Polecane posty

Przyczyna biegunki odkryta :) ida zabki z dolu :) Jak myslicie , dawac mu dalej ta smecte , elektrolity i syrop?

Gość tutek-srutek
e, zaczekaj na reakcje z jego strony. Tak jak pisaly dziewczyny wyzej- jak dziecko ma apetyt, pije duzo plynow, jego zachowanie nie zmienilo sie w strone apatii- nie ma czym sie martwic. Dobrze, ze juz wyszly te zeby! Gratuluje! :-)

Gość jhjgf
oj biedna jagódko...czy jak synus ma biegunkę to zużywasz więcej pieluszek , niz tylko 4 na dobę??? może posmaruj mu tyłek kremem diora to mu przejdzie...

Jagoda, jak będą częste kupki to smektę i elektrolity spokojnie możesz dawać. Smekta ma działanie zagęszczające, ściągające więc na pewno nie zaszkodzi, podobnie elektrolity są ok, tym bardziej że jest gorąco i synek dużo ich traci. Nie dawaj tylko nifuroksazydu bo on działa silniej, przeciwbakteryjnie a chyba nie ma potrzeby niczego wybijać, bo to nie zatrucie pokarmowe.

Nie wiem ile dziecko ma lat, ale ja miałam taką biegunkę w ciąży, że masakra, i żadnych tabletek ni mogłam wziąć. Nie mogłam nigdzie wyjść bo bym normalnie się zesrała po drodze. Pomogła herbata z suszonych borówek zakupiona w aptece, i jak ręką odjął.