Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeh7

Kto z was używa tabletek i prezerwatywy jednocześnie? Podwójne zabezpieczenie

Polecane posty

Gość tak tak taaaaaaaak
Nikt normalny. A tobie proponuje dodatkowo przerywany :D facet sie ucieszy.

Gość Poczekaj
to może jeszcze przerywany do tego podwójnego hehe :D

Gość jeh7
A ja znam parę, która tak robiła. Gumka zawsze może pęknąć i co wtedy? A tabletki też nie są 100% pewne

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa@@@
nie zapomnij o globułkach plemnikobójczych:-)

Gość jeh7
-->Charlotte300392 A ty jak robisz?

Gość ooh layla
Pewnie kobieta, która ma stałego partnera (stąd piguły), ale seksi się też na boku (stąd gumki)

Gość Poczekaj
zgadzam sie z tym dobrym pomysłem i z yebnieciem poniekad też :) załóżmy,ze srednio każdy środek ma 60 % skuteczności to daje nam zabezpieczenie na 240 % :D 🖐️

Gość cerin
Do autorki- nie czytaj tych wypowiedzi. Oczywiście, że tak. Sama stosowałam przez 3 lata. Dużo osób tak robi, nie chcąc mieć dzieci. Stawiać wszystko na niezawodność tabletek i jeszcze wypisywać na forum takie teksty to najwyższa niefrasobliwość. Nawet dokładnie nie wiemy, co osłabi działanie tabletki w naszym organiźmie. Inna sprawa to tabletki- odstawiłam je i poczułam ogromną różnicę. Skończyły się bóle głowy, których wcześniej nie kojarzyłam z tabl.;przestałam mieć jakieś wisielcze humory, libido poprawiło się. Nie zdawałam sobie z tego sprawy biorąc tabletki.

Gość jeh7
--->cerin Ale to znaczy, że teraz polegasz w 100% na prezerwatywach?

a ja nie widzę w tym nic takiego ....ja jak zaczynałam brać tabletki to lekarz mi powiedział żebym przez pierwszy miesiąc dodatkowo się zabezpieczała bo każdy organizm jest inny i musi się przystosować do hormonów więc ja brałam tabletki a mąż używał prezerwatywy ....i powiem Wam szczerze że długo bałam się i nie wierzyłam w skuteczność tabletek i jakiś czas tak robiliśmy tyle że prezerwatywa była używana w te dni gdzie przypadały płodne teraz jest inaczej ale biorę tabletki już parę lat

jeh7 Ja używałam samych gumek z tego względu, że nie mogę tabletek, ale cholernie !! się stresowałam - o nawet dziś robiłam test z rana. Więc gdybym tylko mogła to brałabym jeszcze tabletki. :) Chodzi o to, żebyś Tu czuła się jak najbezpieczniej. Właśnie bardzo dobrze stosować dwie metody w wypadku gdy jedna zawiedzie - np. pęknie gumka, tak jak mi 2 miesiące temu i przez to musiałam brać tabletkę 72 h po, przez którą do dziś mam problemy zdrowotne. Więc lepiej od początku dmuchać na zimne.

Gość tak tak taaaaaaaak
100% pewność daje gumowy przyjaciel, dużo osób tak robi....

Gość Poczekaj
[zgłoś do usunięcia] kissssss023 aaaa i plaster na tyłek i do tego jeszcze wstrzyknac depo hehe idę stad 🖐️

Gość cerin
W tej chwili to gumki plus Patentex oval w dni płodne. Stosowaliśmy to przed tabletkami i było ok. Do tabletek skłonił mnie lekarz, bo to najlepsza metoda. Dał Yasminelle, a w gabinecie wszystko było w reklamie tych Yasminelle. Zarobił sobie na wakacje pewnie.

Gość .forget-me-not.
żaden środek antykoncepcyjny nie daje 100% pewności, w związku z tym ja uważam, że używanie jednocześnie tabletek i gumek jest odpowiedzialnym zachowaniem i nie nalezy kpić z osób, które tak postępują! ostrożności nigdy za wiele ;)