Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaaraa

jak Wasze pieluchowe dzieci znoszą upały???

Polecane posty

Gość Klaaraa

staram się córcię przewijac bardzo często, zasypuje pupę dokladnie zasypką, wietrzymy w trakcie przewijania - a dziś dostała strasznych potówek na tyłku. Masakra. Co z nimi robic?

Gość mamuskaaaaaaaaaaaaaa
ja zostawiam w ogrodku bez pieluchy

Gość dfasdfasdfasdf
kuzwa zmien badziewne pieluchy na lepsze,moja nawet pol potowki nie ma, zero odparzen..jak uzywasz badziewia to co sie dziwisz????

Staram się, żeby młoda chociaż trochę posiedziała bez pieluchy, więc jak siedzimy sobie na ogródku to córka jest bez pieluchy. A tak, to zmieniam bardzo często pieluszkę i smaruję pupę alantanem plus.

Gość srfygngfgn
bajecznie -> ale masz sliczną córeczkę :)

Moj bardzo czesto chodzi goly po podworku i nie ma odparzen ani potowek. :) Daj swojemu dziecku chociaz troche sie przewietrzyc w te koszmarne upaly i je rozbierz.

Gość Klaaraa
ja używam orginalnych Pampersów, pupę wietrzę non stop. Wczoraj ponad godzinę chodziła bez pieluszki (ma 10 miesięcy)

Ja mojej nie smaruję niczym, żadnych zasypek, zero kremu i jest ok. Czasem staram się wietrzyć pupkę, a przy przewijaniu dupka pod kran i tyle.Nie ma nic.

Heheh u mnie jest srednio 35 stopni w cieniu, i tak juz ze 3 tydzien;) Dziecko nosi oryginalne pampersy i nic mu nie jest;) Jak przebieram to zostawiam mala na jakis czas z gola dupka, ale pozniej znow zakladam pieluche;) Za to wiekszy problem jest w faldkach i szczelinach, ktorych moje dziecko ma przynajmniej kilkanascie:P Tak czesto pojawiaja sie odparzenia i inne dziadostwa, dbam, smaruje, przemywam tak czesto jak sie da, no ale zawsze sie cos zrobi;)

Moja ma 8 miesięcy, używamy papmersów i dada. I nigdy nie miała na szczęście problemów z odparzeniami. Nie smaruje Jej niczym pupy. Często zmieniam pieluchę i staram się ,by przy okazji Mała poleżała chwilę bez. Na początku upałów też smarowałam sudocremem czy zasypką,ale moim zdaniem efekt był odwrotny. Aha i jeszcze używamy do mycia zwykłej wody - od urodzenia. Chusteczki tylko w terenie. Pozdrawiam. Bajecznie - rzeczywiście cudna :-)

Gość jdjsllojnbhhh
b to zależy od naturalnych skłonności skóry u jednych potówki pojawią się dopiero po zaniedbaniu pupy i innych jest to kwestia nie do uniknięcia:) polecam zwykłą mąkę ziemniaczaną no i wieeeetrzenie

Gość Klaaraa
odparzeń nie ma, tylko potówki - takimi kupkami po parę sztuk, i to tylko na pośladkach. Z tą mąką to tez wpadłam, dziś już tylko jej używam. A pieluszki zmieniam bardzo często, więc to nie tu problem. Córka dużo pije więc i dużo siusia - pozostawianie na dłużej niż parenascie minut bez pieluchy skończyło się wczoraj zasiusianiem dywanu i podłogi ;)

Dziewczyny, nie piszcie bzdur o badziewnych i nie-badziewnych pieluchach! Jak dziecko ma tendencje do potówek to "firmówkami" tego nie rozwiążecie. Moja córa "przetestowała" chyba wszystkie firmy i rodzaje dostępne w Polsce, łącznie z jakimiś ściąganymi z netu i jak tylko się zrobiło gorąco, to miała cały tyłek w potówkach, aż zgroza. Pudrowanie, kąpiele w krochmalu, wietrzenie, zmiana pieluchy co pół godziny - nic nie pomagało. Dopiero jak się przesiadła w pieluchy wielorazowe z bambusem od strony skóry, to pupa cudownie ozdrowiała. A po nie-badziewnych Pampersach dostawała twardych bąbli i ciężko to było zaleczyć :o Więc jak czytam o podziale jednorazówek na lepsze (droższe) i gorsze (tańsze) to mnie skręca. A wiem że jest masa przypadków różnych ostrych stanów zapalnych po Pampersach 😠. Że toto jest dopuszczone do sprzedaży to się dziwię.

Gość bleeee........
Bo Pampki są nawalone chemią, aż czuć z daleka, a te większe perfumami :o Ciulostwo:o

Gość karakuła.[[[[
Może to się wydać głupie, ale ja zakupiłam kilka tych dużych podkładów poporodowych, takie maty duże. Rozłożyłam na łóżku i z gołą pupką położyłam na tym dziecko:) Wiadomo, że te maty nie przesiąkają i wchłaniają wilgoć. Mała nie musiała męczyć się z pieluchą, a i pupa trochę oddychła. Jak się posikała to fajnie się to w matę wchłonęło. Jeszcze nie siedzi. Biedne dzieci się muszą męczyć w pieluchach. Mnie szlag trafia jak podpaskę noszę, a co dopiero takie dziecko :o

Takie podkłady dla dzieci są w Rossmanie chyba za 15 zł 10 szt.

Gość karakuła.[[[
I są fajne, bo nie trzeba podtrzymywać mu pieluchy tylko sobie sika na podkład ;) Moja dzisiaj śmigała 2 godzinki z gołą pupcią i aż lepiej dziecku się zrobiło ;)

Gość mój roczny synek chodzi
bardzo dużo bez pieluchy - zakładam majtki - jak zmoczy to zmieniam - pieluchy zakładam na wyjście i do spania a używamy Dada z biedrony - uważam że są świetne :D poza tym mały moczy sie w baseniku na tarasie i myję go pod prysznicem kilka razy dziennie.... nie ma żadnych odparzeń ani potówek.

Gość no nie gadajcie
ze oryginalne pampersy są złe :O ja ich używam od urodzenia i mały nie miał żadnych potówek. jakiś czas stosowałam dada i huggies, ale właśnie po nich czasami miał krostki tam, gdzie były "falbanki". wiadomo, każd dziecko jest inne, ale nie mówcie, że pampersy są be. jednym pasują dada innym pampersy.... ja mojemu dziecku pupy nie smaruje niczym i nie ma żadnych problemów. w upalne dni proponuję zakładać dziecku zamiast bodów, zwykłą koszulkę i spodenki, to bardziej przewiewny strój i dziecku jest lżej :)

Gość my nie mamy problemu i
pieluche zmieniam normalnie jak zwykle co 3-4 h, chyba ze kupsko jest ;) Poza tym na noc i z rana smaruje bepanthenem. Jest swienty i najlepszy do pupci. Wszelkie podraznienia goi w czasie ekspresowym. Polecam.

no nie gadajcie.. --> Ja też używałam Pampersów od urodzenia małej - były ok bodajże rozmiar 0 i 1 - już dokładnie nie pamiętam, ale chodzi o to, że w którymś rozmiarze (chyba 2) dokładają ten pasek aloesowy bądź rumiankowy i to jest syfnia straszna. Słowo daję, jedna pielucha i są twarde bąble do leczenia. Robiłam "prowokację" parę razy i z różnych paczek i zawsze to samo.

Gość mamuskaaaaaaaaaaaaaa
a najlea pieluchy wielorazowe z babmbusa lub mikrofibry od pamkow i huggies oodparzenia gwarantowane przy wielorazowkach zapomnialam co to sa odparzenia ale i tak zostawiam dziecko ile sie da bez pieluchy

Gość chcialam tylko powiedziec
Dla mojego synka od urodzenia uzywamy Pampersow i nigdy nie mial odpazenia.

Gość tez mamama
co 3 -4 godziny pampersy?? Maatko ja uzywam tez tych wysmienitych orygnalnych pamperow i zmieniam co 1.5-2 g bo jest caly zlany ;/ Nie wiem jak to robicie ze tyle wam dziecko w pielusze wytrzyma?? I tez ma potowki i nie dzialaja zadne posypki ani nic.. i ta masc z bayera tez mam i do du*** jest moim sromnym zdaniem. Co jedynie pomaga to bamibno w metalowych opakowaniach.

Gość SYssssssia
Gdzie mozna kupic te pampersy babmbusowe etc?? I jaka maja nazwe wlasciwa???

Gość chcialam tylko powiedziec
Do tez mama - co 1,5 h zmiana pieluchy??? To starsznie czesto...Moj synek ma 11 miesiecy, uzywamy Pampers Active Fit i to sa najlepsze pieluchy jakie mialam (uwazam, ze najgorsze to te biedronkowe oraz Hugissy)

Gość tez mamama
No tak musze zmieniac bo w innym razie nie da sie wytrzymac. Uzywam juz 4- pelna nazwa pampers baby dry. Czasem na promocji kupie takie w duzych pudlach ale od zawsze pampersy :D Jednak nie uwazam ze sa najlepsze, nie wymieniam na innych bo zas nie ma lepszych nie znalazlam ;) chce te bambusowe!!!:) aaa moj maly ciagle pije, wode wiec moze dlatego tak czesto siusia

Wpiszcie sobie w Google "pieluszki wielorazowe" - znajdziecie sporo informacji i linki sklepów internetowych.

Gość barbara1984
tez uzywam dada i nie ma zadnych odparzen,wietrze skore i malo kremuje pupe