Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

14 dc a ciąża . odpiszcie

Polecane posty

Dziewczyny życzę Wam wszystkim pięknych dwóch kreseczek na teście :-) Ale nie szukajcie u siebie tak tych wszystkich objawów,bo jak bardzo chce je się zobaczyć,to uwierzcie mi-wszystko można w sobie wyszukać.Ja już miałam bóle podbrzusza,mdłości,senność,tkliwość piersi,a @ za każdym razem nadchodziła :-(

smerfetka83 dziekujemy za zyczenia :) oby sie spelnily :) kochana ja naprawde nie wmawiam, piersi mnie masakrycznie bola.. nie wiem tylko czy to przez ciaze czy przez nadchodzaca @.. oby bylo to pierwsze... pozdrawiam cie cieplutko i mam nadzieje, ze jeszcze nieraz do nas zagladniesz, by pogadac troszke :)

Gość mama z lipcaaaaa
ja też czekam na wiadomość czy jestem w ciąży, mam cykle ok 32 dni, kochaliśmy się w 15 dniu tylko, że mam już dziecko roczne i nie wiem jak sobie poradzę z dwójką bo prawie zawsze jestem sama

Gość mama z lipcaaaaa
w pierwszej ciąży miałam straszną ochotę na ogórki kiszone i teraz też tak mam ale to raczej chyba za wcześnie okres mam mieć na początku sierpnia

Niestety, kolejny miesiąc starań za mną::( tak jak podejrzewałamobjawy to zbliżająca się @:( No nic chyba narazie luzuje te starania, moze za bardzo chcę:( Trzymam kciuki za staraczki...

Gość dziewczyny doradźcie coś

ojj lay all night przykro mi.. a juz myslalam, ze ci sie uda... w kozdym badz razie nadal bede trzymac za ciebie kciuki :) mama z lipcaaaaa mam nadzieje, ze i tobie sie udalo. pewanie dalabys sobie rade przy maluchach :)

dziewczyny gdzies czytalam, ze test najlepiej robi sie pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki. a juz dwa dni "po" nie za bardzo mozna robic... bo ponoc pierwszego dnia wzrost hcg jest najwiekszy a pozniej moze nie wykryc.. prawda to?? bo nie wiem co o tym mam myslec...

Gość lipa przy drodze
Jestem w podobnej sytuacji, miesiączkę powinnam dostać w niedzielę, a tu nic. Z tym, że ja nie mam żadnych objawów, no może poza apetytem. Wczoraj zjadłam 3 kolacje;) Piersi mnie nie bolą, brzuch też nie. Jedynie co mnie zaniepokoiło to grzybica(wzięłam dwa czopki i przeszła)

A-B-C im dalej od potencjalnego zapłodnienia,tym test jest wiarygodniejszy,bo im ciąża starsza,tym wzrasta poziom hcg w moczu i krwi. Mam nadzieję,że te bolace piersi będą u Ciebie oznaką ciąży :-) U mnie i w tym miesiącu niestety pewnie się nie udało,bo rano na bieliźnie zauważyłam kilka kropelek krwi,więc @ niedługo nadejdzie :-( Sił już nie mam na te starania...

edzia... FRANKAZWARSZAWY pisalas ze przy ciazy temperatura ma wynosic co najmniej 37 stopni ale to jest nie prawda bo to zalezy od kobiety jaka miala najnizsza tmperature ciala wiec to nie jest regula ja mam np. teraz 36.8 i co to oznacza ze juz nie jestem w ciazy ?? a A GDZIE JA TAK NAPISAŁAM ????? NIE WMAWIAJCIE MI CZEGOŚ O CZYM ZUPEŁNIE ODWROTNIE SIE WYPOWIADAM ;) :p

Wśród objawów ciąży prawdopodobnych ale nie pewnych: można wymienić: * podwyższona temperatura ciała powyżej 37 C * zmiany w narządach płciowych, które stwierdza ginekolog w trakcie badań, * pojawienie się nowych rozstępów skórnych: na brzuchu, na bocznych powierzchniach pośladków i zewnętrznych powierzchniach ud. Pomocną rolę spełnia tutaj test ciążowy. Nie dają one 100% pewności, jednak ich skuteczność jest bardzo wysoka. prosze tu pisalas franka z warszawy strona 7 to sobie sprawdz

dziewczyny gdzies czytalam, ze test najlepiej robi sie pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki. a juz dwa dni "po" nie za bardzo mozna robic... bo ponoc pierwszego dnia wzrost hcg jest najwiekszy a pozniej moze nie wykryc.. prawda to?? bo nie wiem co o tym mam myslec... nie zgodzę się bo hormon wzrasta :) ja miałam dostać okres w sobotę test zrobiłam w poniedziałek i wyszedł pozytywny :) zobacz sobie :) http://www.biomedical.pl/forum/1-vt1007.html?start=0

ja osobiście nie uznaję tego typu "badań" jestem za spontanicznym zachodzeniem w ciążę beż temperatur, testów owulacyjnych i podobnych pomysłów :) ewentualnie wystarczy zobaczyć czy w odpowiednim czasie występuje śluz owulacyjny

no wiec ja sie z ta temperatura nie zgadzam bo kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze :) no ale jest tak czego nie ma w internecie to znaczy ze nie istnieje :)

ale jak sięgnę pamięcią to na dzień przed okresem miałam 37,5 stopni i myślałam że się przeziębiłam, na drugi dzień nie dostałam okresu a dwa dni potem okazało się że ciąża jest. zaszłam w ciąże dokładnie w Andrzejki :)

wszystko jest tylko prawdopodobne a nie pewne :) ja się tylko cieszę że nie miałam wymiotów :) ale za to miałam całą ciążę duuuużo mleka w piersiach

Franka wolałabym mieć całe hektolitry mleka w piersiach niż wymioty przez pierwsze cztery miesiące i nudności przez pięć pozostałych ;-)

ja tez mialam wymioty ale do zniesienia bo tylko rano i potem caly dzien spokuj na szczescie ale terazto bym wszystko znoisla

a ja mam napięcie przedmiwsiączkowe jak cholera, jutro bedzie okres...

Gość wredna małpa xxxx
W ogóle mnie to nie dziwi. 3/4 osób na tym forum dzisiaj, jutro, pojutrze dostanie okres. Schizujecie się niepotrzebnie nawzajem, a potem i tak nic z tego. Kto słyszał żeby objawy ciąży były zaraz po owulacji???

masz rację ale nie ma to jak zbiorowe nakręcanie się...

co ma byc to bedzie....3/4 osob to nie wszyscy. wiec niektorym sie udaje... dziewczyny po co sie sprzeczac i niepotrzebnie denerwowac ? raczej nie jest tu potrzebna nerwowa atmosfera... nie dogadujcie sobie niepotrzebnie :) powiedzcie mi lepiej co tam u was slychac ? rano bylam ale prawie nikogo nie bylo... :( no a jesli chodzi o moje poprzednie pytanie to przeczytalam ta informacje gdzies tu na kafeteri. zdziwilo mnie to, ze ludzie takie rzeczy pisza. zawsze mi sie zdawalo, ze im dalej od @ tym testy sa wiarygodniejsze. a tu dziewczyna pisze takie cos.. myslalam, ze moze ja cos zle rozumuje... ale wyszlo na moje...

masz rację, będzie co ma być ja po prostu przegapiłam swój czas (zmierzam do czterdziestki) a teraz czuję "ciśnienie" na dzidziusia tak bardzo tego pragnę, że powoli staje się to moją obsesją wiem, że takie nastawienie jest bardzo niedobre, próbuję z tym walczyć, podejść do tego na spokojnie, bez zbytecznych emocji tu na forum czuję się anonimowa więc nieco odsłaniam swoje wnętrze, tym bardziej, że takich pragnących macierzyństwa jak ja jest o wiele więcej bardzo proszę o wyrozumialość dla nas staraczek

dziewczyny doraździe coś zgadzam się z tobą w 100 % . każdy ma prawo do marzeń. Każda z nas ma prawo byc szczesliwa matka. ale rzeczywiscie, czlowiek tutaj czuje sie anonimowy i to moze dlatego tak sie otwiera. ale co w tym zlego ? jezeli kilka osob ma ten sam cel, to chyba dobrze, ze kazdy sie wspiera, ze mozna sie wygadac i powiedziec co go boli. to bardzo pomaga, a ci ktorzy maja inne zdanie to niech sie nie odzywaja, bo po co ? skoro oni maja takie zdanie na ten temat to po co w ogole tutaj zagladaja ? nie rozumiem tego...

kupiłas już testy ciążowe?