Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Samanta DżONS

mam problem z psami i kotem!!!

Polecane posty

otuż mam dwa psy i kotka(wszystkie baby i wysterylizowane) ,mieszkam w domu z ogrodem ,wszystkie zwierzaki korzystaja z domu jak i z podwórka tj łażą gdzie chcą i dziś słysze wrzask jednej suki taki przeraźliwy jakby ją ktos obdzierał ze skóry wyskakuje z domu (przez okno-tak sie wystraszyłam że coś się dzieje biedactwu)i patrze a tam dym kotka -niespełna roczna leje po pyskach obie suki ,jedna ta co narobiła rabanu ma cały nochal udrapany,krew trysneła,dosyć głeboka rana, ale nie na tyle żeby lecieć do weta (na co byłam przygotowana słysząc ten wrzask)i do tego rane pod okiem(!!!) a druga tylko małe zadrapanie na sznupie i teraz pytanie ...co zrobić żeby do takich sytuacji nie dochodziło w przyszłości,ja wiem ze one się dosyc lubią(albo lubiały bo nie wiem jak teraz )i nigdy nie wchodziły sobie w droge a jak już to suki merdały ogonem a kotka sie do nich łasiła ,poza tym kotka jest dosyć agresywna -taki wredny czarny typ,przynosi nornice,zabija motyle i skacze na ludzi dla zabawy i gryzie ( :/ ), co zrobic żeby nie dochodziło do rozlewu krwi w starciu miedzy nimi,bardzo się boję że w końcu któras z psin straci oko przez takie coś.czy można kotce przyciąć pazury ?czy poprostu je rozdzielic ale z tym to byłby mega problem,no bo jak...co sądzicie

moje nie wychodzą, to przycinam Twoje pewnie mają krótkie, jeśli chodzą na dwór no, to jest problem nie ma jak ich porozdzielać chyba trzeba puścić na żywioł, nie mam pomysłu...

piszesz "Twoje pewnie mają krótkie, jeśli chodzą na dwór"-pewnie chodzi ci o kotke ,ona ma szpony jak tygrys ostre i długie ,takimi pazurami to nie problem uszkodzić psa konkretnie a już nie mówie o "wybiciu" oka ...myśle żeby jej te pazury ukrócic ,ale znowuż jak ona bedzie sobie dawała rady bez nich...

Gość stoolej 100%
jesz gówna? :classic_cool:

Gość anka szklanka pur blanka
przyciąć pazury