Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zola009

Pęknięta prezerwatywa

Polecane posty

Gość zola009

dziś skończył mi się okres, więc postanowiliśmy z moim chłopakiem uprawiać seks. wszystko pięknie ładnie, kiedy mój lubi postanowił zmienić pozycję i całkiem przez przypadek zobaczyłam że nasze jedyne zabezpieczenie, czyli prezerwatywa, pękła i do połowy zeszła z jego penisa.. do wytrysku jeszcze nie doszło, zmieniliśmy prezerwatywę i skończyliśmy stosunek, jednak nęka mnie to, czy po tak krótkim czasie po okresie ( i co najważniejsze przed wytryskiem!) można zajść w ciążę ? bardzo proszę o poważne odpowiedzi, bo martwi mnie to !

Gość gguutui
nie

Gość zola009
może ktoś powie coś więcej? jakieś wytłumaczenie ?

Gość zola009
no właśnie, ale jednak szansa jakaś jest, nawet mimo tego , że jestem tuż po miesiączce ?

Jak się boisz ciąży to idź do lekarza poproś o receptę i daj chłopakowi żeby wykupił I ie później niż jutro rano a najlepiej dzisiaj. A na przyszłość pamiętaj że każdy stosunek może skończyć się ciążą nawet jak będziesz łykać tabletki. A to jakie masz szanse zajść to zależy w sumie głównie od twojego cyklu więc powinnaś znać odpowiedź na to pytanie. A i załóż że plemniki żyją 7 dni licząc. Rzadko bo rzadko ale jednak. A swoja drogą ciekawe że gumki tak lubią pękać jak jest utrudniony dostęp do lekarzy :D

Gość zola009
problem a tym , że pełnoletnia nie jestem, w moim nie dużym miasteczku ginekolog jest jeden i raczej nie przyjmie mnie bez osoby pełnoletniej ( już raz się starałam kiedy chciałam załatwić sobie tabletki ) , moja rodzina jest raczej za stosunkiem PO ślubie, więc w nikim nie mam większego oparcia... eh, marny mój los.

Jesli dzis sie skonczyl okres to szanse na zajscie w ciaze sa praktycznie zerowe, wynika to z cyklu menstruacyjnego. Aczkolwiek istote cyklu powinnas znac Ty ... a nie ja ;) btw. za granica mozna sie spokojnie zaopatrzyc w pigulki "po", na ktore nie potrzeba recepty :) Zawsze lepiej miec na "wszelki wypadek".

DeMorai mają krótką datę przydatności a boję się że myślisz o wczesnoporonnych a nie o po. zola009 nie wiem jak daleko mieszkasz od cywilizacji i ile masz lat ale możesz się z chłopakiem wybrać do większego miasta o ile wiem to w necie są nawet adresy pod którymi są pełnione dyżury gdzie receptę na tabletkę dostaniesz a nawet prywatna wizyta to nie majątek. Napisz ile masz lat. Co do tego że cie lekarz bez osoby dorosłej nie przyjmie to jakiś absurd ale niestety realny w małym miasteczku jednak możesz spróbować i pamiętaj że taki lekarz nie ma prawa powiedzieć o twojej wizycie i jej celu rodzicom. Gorzej jak ich zna a jest nadgorliwy.

Gość zola009
za granicą to nawet prezerwatyw nie ma w sklepach tak jak u nas, bynajmniej w niemczech , więc nie wiedziałabym gdzie tego szukać, no ale za granicą aktualnie nie jestem mój cykl trwa 28 dni, czasami z poślizgiem, ale max 2 dni. więc muszę mieć nadzieję, że plemnikowi ( o ile w ogóle dostał się do środka ) nie będzie chciało się długo czekać na jajeczko.

Gość zola009
w moim miasteczku wszyscy się znają , więc strach drugi raz się do niego pchać, bo może się wygadać. a lat mam 17

myslicie999 myslalem o "po", krotka data waznosci tzn. jaka? Chce sie zaopatrzyc w taki specyfik, bo nigdy nic nie wiadomo. Hmm ... zola009 wszystko idzie dostac poza krajem ;) W razie koniecznosci mozna zwrocic sie o pomoc do sasiada/ki ;)

no to porażające żeby 17 latka do gin. musiała by z mamą chodzić. Przecież ty dorosła już praktycznie jesteś. Wiesz może przejedź się z chłopakiem do cywilizacji spędzicie miły dzień i znajdziesz sobie lekarza który nie będzie kablem do rodziców Zabawy w gumkę to trochę nie na miejscu są możecie sobie życie strasznie skomplikować a po co ci to.

Gość zola009
no i chyba tak zrobimy, w gumki bym się nie bawiła, gdyby ginekolog nie wysłał mnie po kogoś pełnoletniego.ale trudno, może tym razem da się coś załatwić

DeMorai nie pamiętam dokładnie ale wiem że kilka razy jak kupowałem to był dla mnie dziwnie krótki (gdzieś 5-6mc) nie chce teraz dokładnie pisać bo już od ładnych kilku lat mnie problematyka tych specyfików nie dotyczy i mógłbym nakłamać ;) . Ale najprościej iść do apteki i poprosić o odpowiedź na to pytanie :D

Gość zola009
no tak cykle mam w miarę regularne , czasami tylko miesiączka przychodzi dzień lub dwa później.

zola009 tak po prawdzie to szanse że zajdziesz są tak znikome że.... Ja mam dwójkę dzieci więcej niż planowaliśmy :D ale u nas te szanse były większe ;) Ale i tak czeka cię dzieżki miesiąc co więcej pewnie będziesz się stresowała co pewne spowoduje że spóźni ci się okres co cię jeszcze bardziej zestresuje... Ale mimo to powinnaś zachować spokój i pomyśleć o mniej stresującym sposobie na sex. A tak przy okazji to pamiętaj że zawsze jak uprawiasz sex to możesz mieć bobaska i przez ten pryzmat podejmuj decyzję o kolejnych zbliżeniach. Życzę ci spokojnego miesiąca ;)