Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fasolka22

Czy mogę zrobić test ciążowy teraz??

Polecane posty

Gość Fasolka22

Gość Fasolka22
Wykryje coś o tej porze?

Gość arz
Rano największe stężenie moczu,zrób rano.

Gość Lilly Evangeline+
jeśli jesteś w ciąży to okażdej porze wyjdzie pozytywny, ale jeśli ci wyjdzie negatywny to i tak pewnie powtórzysz, bo nie będziesz miała pewności czy nie jesteś, czy nie wyszedł bo robiłaś wieczorem

Gość yyyyhhhhhhh
testy robi się z reguły rano gdyż wtedy jest największe stężenie yyy no "tego czegoś" - nie pamiętam. Zależy to też od tego ile czasu minęło od ostatniej miesiączki lub inaczej jak wczesna jest ciąża.

Gość yyyyhhhhhhh
Najlepiej napisz ile czasu minęło od ostatniej i jaki masz cykl.

Gość Fasolka22
Wykryje coś o tej porze?

Gość Fasolka22
cykle to tak 28 dni, ostatnia miesiączka jakoś 3 tygodnie temu, ale chodzi o to że 2 miesiące temu zapomniałam 3 tabletek w dniach płodnych (byłam na wyjeździe) i kochałam się wtedy z narzeczonym, miesiączka była bardzo skąpa i opóźniona kilka dni, wiecej tabletek juz nie bralam czyli teraz juz nie brałam tabletek od tych 3 tygodni, a kochamy się bez niczego z tym że kończy "na zewnątrz".

Gość Fasolka22
no i od 2 miesięcy około bardzo boli mnie z prawej strony... Myślałam że to jajnik byłam nawet u gin ale On mnie tylko pomacał mówiąc że nie mam guza ani wyrostka żadnego usg ;/ może mam wyrostek.... sama nie wiem...

Gość Fasolka22
upupupup

Gość yyyyhhhhhhh
Jakoś mi się wydaje, że generalnie po tabletkach miesiączki raczej są skąpe. Jeśli liczyć od ostaniej czyli 3 tygodnie to nie ma sensu robić testu za wcześnie i tak nic nie wykaże. Test robi się najwcześniej w dniu przewidywanej miesiączki. No chyba, że chodzi o te 3 dni bez tabletek czyli jakby poprzedni cykl wtedy jeśli jesteś w ciąży to wyjdzie bez względu na porę dnia. To, że pobolewa Cię w okolicach jajników niekoniecznie jest objawem ciąży. Może być owulacja, czy bóle przedmiesiączkowe, może również to że sama się nakręcasz (uwierz psychika kobiet w tych sprawach sprawia cuda). A na macanie to co mógł gin stwierdzić? Dokładnie nic, więc idź do innego, zrób usg. To może być np. cysta czy soś w tym rodzaju, albo chociażby zapalenie jajnika. Z wyrostkiem w stanie zapalnym raczej byś nie łaziła przez 2 m-ce.

Gość Fasolka22
nie nakręcam się, bo nie płakałabym z powodu ciąży. Jestem neutralnie nastawiona. Po drugie to wręcz były plamienia a nie miesiączka no po prostu bardzo skąpe a po 3 to mnie boli cały czas, no ból mnie łapie jakoś 4-5 razy dziennie i czasem w nocy że aż się budzę... Więc sama już nie wiem :) Chyba zrobię rano teścik a w pon przejdę się do innego gin... :)

Gość Fafnoście
mozesz z robic....jesli nie psize ze masz to zrobic z porannego moczu

Gość Fafnoście
ja mialam bolaCE piersi

Gość Fasolka22
no a mnie sutki bolą, znaczy są bardzo wrażliwe, że jak je mój X dotyka to krzyczę na niego :P