Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autoo

CZY MOGE JUŻ PROWADZIĆ AUTO ?

Polecane posty

Gość autoo

Wczoraj pilam alkohol gdzies od godziny 17.30 do 2.00 . Nie upilam sie, dobrze sie czuje, wypilam piwo i drinki z wermutem ok. 6 malych szklanek na oko 0,3 l kazdy. Niby czuje sie ok, nic mi nie jest, wermut to nie wodka jesli chodzi o stezenie % , myslicie ze moge wsiasc juz za kolko ?

Gość esess
wydaje mi sie ze o 19 00 wieczorem mozesz spokojnie jechac

Gość esess
6 malych szklanek na oko 0,3 l kazdy. rozumiem ze to ma okolo 15 % alkoholu 6 szklanek po 0,3 litra - prawie 2 litry czyli porownywalnie z 0,5 litra wodki W tej chwili raczej nie powinnas wchodzic za kolko . Ale dopiero okolo 16 00 - 17 00

Gość autoo
No tak, ale to przeciez te drinki nie skladaly sie z samego alkoholu, powiedzmy 1/2 szklanki to byl alko , a kolejna czesc sok i woda. Jakbym wypila 0,5l wodki to chodzilabym po scianach, a normalnie kulturalnie polozylam sie spac i czuje sie tez dobrze. Ale wiadomo to o niczym nie swiadczy i chyba dam sobie dzis na wstrzymanie i nie bede jezdzic autem.

Gość esess
No tak, ale to przeciez te drinki nie skladaly sie z samego alkoholu, powiedzmy 1/2 szklanki to byl alko , a kolejna czesc sok i woda. w takim razie mozesz spojnie jezdzic . Jezeli rozcienczylas 15 % alkoholu w 1/2 to zrobilo sie 7,5 % CZyli tyle co zwykle piwo Moim zdaniem mozesz wsiasc za kierownice . Kiedy ? Jezeli chcesz miec pewnosc to okolo 15 00 ..

Gość esess
chociaz juz teraz jestes w 100 % trzezwa . Bo w koncu zaczelas pic o 17 30 a wiec bardzo wczesnie . Co innego gdybs pila od 23.00 - 2.00 Wypilas tak jakby 6 piw to bardzo malo . Cos jak 250 ml wodki Wytrzezwiec po tym mozna w 10 godzin .

Gość esess
natomiast 0,5 litra wodki to niestety 20 godzin trzezwienia . Od twojego picia czyli od 17 30 minelo duzo wiecej niz 10 godzin oznacza to ze trzezwa bylas okolo - 9 00 rano . A teraz jest 12 00 wiec nie ma problemu

Zawsze byłam ciekawa kiedy mogę wsiąść do auta po piciu... Np. po 2 piwach... To jest chyba sprawa indywidualna kto jak szybko wydala alkohol z siebie, no ale nie oszukujmy się... Można czuć się dobrze a można mieć jeszcze alkohol we krwi... Najlepszy sposób, to chyba pojechać na policję i chcieć być przebadanym :P Ale oczywiście jechać komunikacją miejską a nie autem :P