Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iganatka

Studia artystyczne

Polecane posty

Wydaje mi sie ze studia nic nie daja procz frustracji. Mowie o takich keirunkach po ktorych uzyskuje sie tytul magistra sztuki. To keirunki takie jak: wokalistyka, aktorstwo, grafika, architektura wnętrz. Przeglądałam oferty pracy dla grafików, wymagaja doswiadczenia w projektowaniu stron www, banerów, a takze znajomosc programow graficznych, nei wymagaja dyplomu. Mnie osobiscie bardzo to wkurza, bo w ten sposob zabierane sa miejsca pracy zawodowcom. W flimach obsadzaja naturszczyki a zawodowi aktorzy siedza w domu. Spiewaja beztalencia z układami a ludzie ktorzy studiuja wokalistyke nie maja szans. Duza firma zatrudnia ludzi do projektowania na prostym programie, a na tym stanowisku bardziej by pasował architekt wnetrz. Mozna by mnozyc prrykłady. ja uwazam ze studia daja wiele, amator zawsze pozostanie amatorem, oprocz studiow licyz sie talent, ale wedlug mnei studia bez znaczenia nie sa. I np czy osoba bez studiow otworzy wlasne biuro projektowe? Mam nadzieje ze nie ma na to szans. I ze te osoby bez studiow zostana predzej czy pozniej na lodzie, bo nie moze tak byc, to jakas paranoja.

Gość aktorka und reżyserka
Ja skończyłam dwa kierunki aktorstwo i reżyserie i pracuje w teatrze, ale z telewizją nie mam nic wspólnego

Gość Wazniejszy jest talent i
Doswiadcznie jednak. same studia nie wystarcza :)

Gość gość
Jeżeli ma się talent to warto iść jak najbardziej na studia artystyczne :P Frustracje powoduje wbijanie się na siłę w jakąś niechcianą rolę społeczną, a nie studia, po których nie możesz znaleźć pracy, bo najwyraźniej nie jesteś na tyle kreatywny, żeby mieć pomysł na siebie::P Ja polecam ze swojej strony Wyższą Szkołę Artystyczną w Warszawie http://study4u.eu/uczelnia/393-wyzsza-szkola-artystyczna Bardzo ciekawe kierunki :)