Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkaniec domku

Jak to jest mieszkać w bloku?Słychać wszysto w nocy od siąsiadów?

Polecane posty

Gość mieszkaniec domku

Gość ja tam nic nie słyszę
w sensie takich codziennych czynności. Sąsiadów mam zresztą cichych. A blok stary (pogierkowski :-) ). Jak mieszkałam w domku (bliźniaku) - to dopiero było słychać - każde słowo zza ściany, ale tamten dom też był bardzo stary.

Gość marynazwawki
ja też mieszkam w bloku i słyszę jedynie, jeśli sąsiad rzuca się z dziećmi po podłodze w trakcie zabawy (brzmi to, jakby skakali z 10 metrów na dechę na podłogę) druga rzecz, jaką słyszę to w łazience jak mój drogi sąsiad kąpie się i puszcza bąki w wannie:P co tu jeszcze czasami jak pies ostro szczeka lub wyje to niesie po rurach ale nie słychać zwykłego codziennego życia, spokojnie:P

ja słyszę jak sasiadki dziecko się kapie bo robi to tak mega glośno , czasem słyszę w nocy jak glośno oglądają tv , lub muzę jakąś .

Gość podsumujmy to wreszcie
ja tam nic nie słyszę, jakieś grube mury u mnie bo podobno w tych starych blokach z wielkiej płyty to słychać wszystko

Gość karmerama
ja nic nie slysze chyba,ze sasiedzi puszcza muze na full. a tak to mieszkanie w bloku sobie chwale.kiedys na starosc zapewne bede mieszkac w domu a obecnie za mlodu wole zyc w centrum miasta;)

a ja slysze wszystko...jak sie kloca,jak sie dra na dzieci,a nawet jak rozmawiaja przez telefon...

nigdy nie mieszkałam w bloku i nie mam takiego zamiaru lecz miałam okazję nocować u rodziny na osiedlu. Jak dla mnie to wszystko słychać;/ a w nocy to koszmar... ani kawałka własnego podwórka, dzieciaki nie maja się gdzie bawić bo mogą pod samochód wpaść nie dla mnie takie coś:)

Gość on top
mila jak zawsze-u siebie na wsi tez masz taki zajebisty drewniany plot jak na zdjeciach?:D

to nie jest u mnie na podwórku:) To że mam swój dom to od razu robi ze mnie ,,wieśniaczkę''? przynajmniej nie duszę się w klatce:) mieszkam na obrzeżach miasta;)

u mnie nic nie słychać ale mam mega grube sciany (45 cm grubości). blok z cegły, lata 60-te.

Gość boryss
ja mieszkam w domu prywatnym15 km od Krakowa, cisza i spokój:) ale czasami mam ochotę przenieść się do miasta, nie po to by mieszkać w bloku, tylko, żeby byc bliżej ludzi

Gość full metal panic
cały szkopuł tkwi w ścianach. ja w swoim mieście rodzinnym słyszę jedynie jak sąsiad drze ryja w trakcie meczu, ale on to raczej przy otwartych oknach, więc to pewnie też robi swoje. głośną muzykę to chyba wszędzie słychać, podobnie jak odgłosy w łazience, zawsze słyszę jak dzieciaki sąsiadów się pluskają, sąsiad śpiewa pod prysznicem albo ktoś gada w łazience przez telefon :P w mieszkaniu, które wynajmuję w trakcie studiów słychać dosłownie wszystko. i nie da się spać, bo a to dzieciak na górze ma adhd i napierdala cały dzień i całą noc, a to sąsiad słucha muzyki po nocach, a to ktoś się kłóci, tragedia.

Gość boryss
miła jak zawsze,,,,, no nie musisz już udowadniać, wierzymy ci :D

ja swoja sasiadke slysze dzien w dzien.. od rana do wieczora .. dziweczyna mysli , ze spiewac potrafi i robi wszystko , zeby inni ten jej spiew dobrze slyszeli

To zależy głównie od tego, z czego dany blok jest zbudowany. Gdybym nie spotykała czasami sąsiadów na klatce, nie wiedziałabym, że ktokolwiek poza mną tu mieszka :P U mojej babci natomiast słychać każde kaszlnięcie i chodzącego piętro wyżej sąsiada.

Gość wymarzona
mieszkam w domu w pewnej dzielnicy duzego miasta,mam blisko do tramwaju czy autobusu ale jednoczesnie mam spokoj i w miare przyzwoita cisze,mieszkalam pol roku w bloku jak wyszlam za maz,i nigdy wiecej,mialam szczescie mieszkac pod mlodym bezdzietnym malzenstwie za to mieli duzego psa,wychodzili na cale dnie a pies wyl jak opetany,jak wracali to tak skakal ze myslalam ze zaraz wszyscy mi wpada prze sufit a potem sie glosno klocili,to byl standard w ich wykonaniu,jak powiesilam pieluchy na balkonie to ta yebla brudny dywan na swoim balkonie,wiec jej wysmarowalam pasta do zebow dokad dosieglam,ale nic sie nawet nie odezwala,tak wiec mialam probke mieszkania w bloku i nigdy wiecej nie chce slyszec o zadnym bloku.

Gość gość
po co tyle szykowac tego ja tego nie rozumiem to gotowanie :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość Marrad
widzę, ze naprawdę macie pecha z tym mieszkaniem w bloku, chociaż, wiadomo, zalezy wszystko od układu, ścian, noszenia się dźwięków. ja mam to szczęście, że mieszkam sobie w moim 10 piętrowcu, sąsiadów mam spokojnych, chociaż wiadomo, chłystkio się też trafią co to uaktywniają się po 22, ale to raczej w weekendy. Ogólnie firmy chyba do konserwacji spoko wynajmują, wiem, ze u nas działa ta http://www.tolift.pl/ i jest luz jak się popsują windy..a co do reszty, mamy zebrania wspólnoty na których jakieś tam kwestie obmawiamy i szukamy rozwiązań jak coś nie tak, także blok to moim zdaniem fajna sprawa

Gość gość
ja czasami słyszę jak ktoś się kąpie i woda spływa rurami, ale to tylko wtedy jak w łazience jestem, w pokoju nie. Kiedyś słyszałam płaczące dziecko, ale się wyprowadzili. Poza tym cisza i spokoj a mieszkam w 12 p bloku :) na osiedlu jest jeszcze kilka taki bloków i czasami z mężem mówimy, że to aż niemożliwe że na takim osiedlu jest tak cicho. Co do mieszkania w domu, domy sa zazwczaj za miastem, nie wyobrażam sobie codziennego dojeżdzania do pracy, czy po chleb do sklepu. Już nie mówiąc o zorganizowaniu sobie wyjścia typu kino, piwo. Wszystko ma plusy i minusy :)

Gość gość
u mnie tam nic nie słychać od sąsiadów :)

Gość gość
Mieszkam 5 rok w bloku...masakra to juz 2 mieszkanie i jest okropnie wszystko slychac ciagle jakieś remonty a przy mmalych dzieciach to bardzo uciążliwe....marzę żeby znowuu zamieszkac w domu

Gość gość
W nocy jest cisza, ale w dzien bardzo czesto slychac placz dziecka i czasem jakies klotnie :D To nowy blok, nowe budownictwo

Gość gość
też mieszkam w bloku ale na szczęście tymczasowo. sąsiadów z dołu nie słyszę ale tych na moim piętrze, za ścianą... Słyszę WSZYSTKO dosłownie. Więc oni też mnie słyszą :D. Co oglądają w TV, o czym rozmawiają. Ale koszmar jest taki, ze słyszę jak uprawiają seks :O a ja studentka, uczę się "mówiąc do siebie" to pewnie myślą, że jestem nawiedzona jak nawijam sama do siebie o 23 :D te nasze mieszkania to było kiedyś jedno wielkie i deweloper dzieląc je chyba zrobił ściany z kartonu by zaoszczędzić...

Gość gość
a nabardziej mnie śmieszy jak strofuja to dziecko :D np " Kuba! nie wolno" " Kuba to nie jest zabawa!" " Kuba! masz przestac plakac"

Gość gość
Powiem tak. Kupiłem mieszkanie z lat 60 tych nic nie słyszę cisza spokój . Podwójne drzwi planuje dodatkowo podwieszane sufity aby je wyrównać a nie wygluszyc .

Gość gość
Zalezy od sasiadow. Przez kilkanascie lat z sasiedniego mieszkania nie dochodzily zadne dzwieki, cisza perfekcyjna, a teraz mam nowych sasiadow i jest tam tak glosno, ze mozna zwariowac: pies szczeka, dziecko wyje, piszczy, tupie tak, ze nie wiem jak to mozliwe, matka krzyczy, ojciec klnie. Teraz rozumiem dlaczego w Stanach gdy wprowadza sie pierwsza murzynska rodzina, wszystkie okoliczne domy traca 20% wartosci. U mnie bedzie tak samo: porzadni ludzie zaczna sie wyprowadzac, bo mamy pierwszych "bialych murzynow" w bloku.

Gość gość najość
Kiedyś u mnie też było cicho, teraz sąsiedzi się zmienili i maassakra! Dzieci jeżdżące na jakimś pojeździe po mieszkaniu, z innej strony wycie, bo komuś się zdaje, że umie śpiewać, jeszcze z innej radio maryja, a z kolejnej "kur.. ja pier... nie tak ostro", a do tego jeszcze na klatce bez przerwy ktoś na szczudłach biega... Zero kultury, zero skrępowania.