Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasior

dziwne tabletki.. :( help

Polecane posty

Gość Kasior

Witam :) taki troche mały laboracik stworze ale mam nadzieje ze pomożecie bo juz nie wiem co myślec :((((( wcześniej brałam Harmonet, po przerwie w tabletkach lekarz przypisał mi "nowocześniejsze" - Qlaira, mam co do nich jednak wątpliwości, bo jest ich 28 a nie klasycznie 21 i 7 dni przerwy. Róznica polega na tym że bierze się je non stop co ma zapobiegać zapominaniu, tylko czy myślicie że są one tak samo skuteczne jak klasyczne tabletki starszej generacji? :( poza tym pierwszą tabletkę wzięłam 6 dnia miesiączki zamiast pierwszego dnia (normalne, obfite krwawienie wtedy jeszcze mam, a wcześniej nie było mojego gina). Lekarz powiedział że nie musze czekac to nastepnego okresu z pierwsza tabletka i nawet jak biorę pozniej to jestem zabezpieczona ogolnie przy wszystkich tabletkach, w razie czego tylko do nastepnego cyklu lepiej jeszcze zastosowac prezerwatywę. I teraz pytanie, skoro przy tych tabletkach okres ma wystapic okolo 26,28 dnia brania tabletek i 28 dnia wezme pierwsza tabletkę z nowego opakowana to bede juz w pelni zabezpieczona (nawet jesli tym razem tez nie bedzie to pierwszy dzien okresu) i facet może konczyc we mnie bez prezerwatywy???? bo już nie wiem jak to jest... :( ma któraś z was doświadczenei z tymi tabletkami? z góry dzięki za odp! :)

Gość _oleńka_
hello 🖐️ te tabletki zabezpieczają równie dobrze jak każde inne, więc sie nie przejmuj ;) dla pewności zastosuj przez pierwszy cykl prezerwatywę i będzie dobrze :)

Gość Kasior
a jak 28 dnia bez wzgledu na to kiedy pojawi sie teraz okres, zaczne brac kolejne opakowanie to bede juz w pelni zabezpieczona i facet moze konczyc w srodku bez prezerwatywy? czy to wziecie pierwszej tabletki 6 dni okresu pokomplikowalo to na tyle ze nie bardzo? :(

Gość _oleńka_
spokojnie, od drugiego opakowania śmiało możecie szaleć :D

Gość Kasior
może jeszcze ktoś doradzi? :(