Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilililillilii

Czy przed rozpoczęciem współżycia rozmawiacie o seksie?

Polecane posty

Gość lilililillilii

Czy najpierw spontanicznie uprawiacie seks a dopiero potem rozmawiacie o seksie?

Gość lilililillilii
Mam na myśli nawet omówienie pewnych spraw, np antykoncepcji.

Gość o panie
oczywiście, do piątej nad ranem gawędzimy tylko o seksie a potem się odwracamy tyłkami i zasypiamy

u mnie najpierw , krotka, zwiezla... powiedzmy polgodzinna pogadanka o seksie... Potem gra wstepna... tak ze 5 min... potem pogadanka o antykoncepcji. okolo powiedzmy pol godzinki... potem stosunek wlasciwy... potem pogadanka o higienie intymnej... srednio ze 15 minut i.... mozna isc spac :D

Gość lilililillilii
Oj boże!!!! źle to ujęłam!!!!!!!!!! przed pierwszym seksem z nowym partnerem!!! rozumiecie teraz?????????

nie wpadłaś na to, że u każdego jest inaczej? co więcej. pewnie inaczej u jednej osoby z kazdym nowym partnerem :o ile ty masz lat?

Widzę, że każdy sobie jaja tutaj potrafi tylko robić.. Przed rozpoczęciem współżycia powinno się rozmawiać o seksie i wszystkich ewentualnościach z nim związanych. Szczególnie w wieku powiedzmy studiów, kiedy jeszcze nie można zapewnić bytu dziecku i zajście w ciąże jest niepożądane, że tak to ujmę. Co innego będąc już dojrzała kobietą czy mężczyzną. Wtedy takie gadki można sobie odpuścić, chociaż i tak uważam, że powinno się o tym w związku normalnie rozmawiać.

Gość lilililillilii
23 ale nigdy nie uprawiałam seksu i uważam, że przed rozpoczęciem uprawiania seksu lepiej byłoby porozmawiać, przełamać wstyd ale nie wiem, może nikt tak nie robi i wyjdę na idiotkę

Oczywiscie ze robie sobie jaja, bo nie wierze, ze Kredka siadlas na pierwszej randce i wywalilas nowemu gachowi jaki masz stosunek do antykoncepcji :)

Gość lilililillilii
Nie na pierwszej randce ale jeszcze przed rozpoczęciem uprawiania seksu

Gość Ewaldi
pytanie do autorki ilu już zwiało a ilu jeszcze zwieje tego nie wie nikt :)

lililili.... zadan z nas nie poda ci recepty na to, jak podjac taki temat bo to bardzo osobiste przezycie i mysle ze kazda z nas w odpowiednim momencie wie co zrobic... ale zapytam, co chcesz ustalic? kto sie zabezpiecza? jakie srodki?

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak seks z nowo poznanym. To po pierwsze. Po drugie mam 21 lat chcemy z chłopakiem rozpocząć współżycie, jesteśmy razem ponad rok i rozmawiamy o tym normalnie. I tak powinno być w związku między odpowiedzialnymi ludźmi mającymi do siebie zaufanie. A nie zachowanie typu ja sobie Ty sobie. I nie wiem z jakiej racji miałabym wywnętrzać się i opowiadać jakie to ja mam przekonania seksualne itp przed nowo poznanym gachem jak to określiłaś:O

Gość obywatel Szwejk
absztyfikanta musisz przywiązać do kaloryfera i co najmniej przez dwie godziny używając wałek do ciasta napierdzielaj jemu po głowie aby nie zapomniał założyć prezerwatywy , to pomaga :)

Boże ludzie ogarnijcie się. Dziewczyna chce poznać wasze zdanie. Może dam przykład skoro tego nie pojmujecie- moje wszystkie koleżanki (dodam moje rówieśniczki) uważają, że ostro zamulam rozmawiając o tym z chłopakiem i że seks powinien być spontanem. Ja uważam, że spontany to można sobie fundować mając pracę i zabezpieczenia na wypadek zajścia w ciąże. Tyle w temacie.

Ja jestem bardzo tolerancyjna osoba, i doskonale potrafie zrozumiec, ze ktos chce zaczekac i takie tam... Choc sama tego nie praktykowalam i osobiscie jestem jak "pies na chlopa" :D Ja sie tylko cicho zastanawiam o czym to sie tak dlugo rozmawia?? Nad czy dywaguje?? Zastanawia??

Gość obywatel Szwejk
Kredka na baterie ale nikomu nie musisz się tłumaczyć, że nie jesteś wielbłądzicą :)

Gość lilililillilii
Chodzi o dwie rzeczy: 1. Antykoncepcja 2. To, że jestem dziewicą I co, warto to omówić?

Gość obywatel Szwejk
wyrachowane podejście do seksu macie ale w chwili ważnej , obudzą się uczucia to i tak rozum pójdzie spać :)

Ja nie rozmawiałam z nim o tym przez rok!! Niedawno dopiero zaczęliśmy o tym rozmawiać. Wcześniej było dla mnie za wcześnie. No ale Ty możesz tego nie zrozumieć. Jaką znowu wielbłądzicą?? I ja się nikomu nie tłumaczę tylko wypowiadam w temacie bystrzolcu:P

Gość lilililillilii
--->kredka to chyba raczej długo zwlekacie z seksem...

Lililili... oczywiscie ze warto powiedziec ze jestes dziewica... Ale nie sadzaj go przed upojna noca w fotelu i nie nawijaj mu makaronu na uszy, tylko szepnij do uszka jak juz bedziecie sie przytulac.... A o antykoncepcje zadbaj sama, zalatw sobie tabletki, a jesli nie chcesz, to po prostu kup paczke gumek i wsun mi do reki w odpowiednim momencie :)

No jak się jest nieodpowiedzialnym to pójdzie spać. Znam takie co się z nich uczucia budziły i teraz dzieci nieplanowane bawią mając niecałe 20 lat.

Kredka... przez rok?? o najlepszej metodzie?? no to ja juz czuje co ten biedak musi przezywac!

Coralick ile Ty masz lat?? Sorry, ale dla mnie antykoncepcja to nie jest tylko moja sprawa i to, że biorę tabletki czy nie chce przedyskutować z chłopakiem. I widzę, że mylisz pojęcia. Nie chodzi o rozmawianie o seksie tuż przed tylko jakiś czas wcześniej. Kurde chyba nie jesteśmy zwierzętami i myślę, że to bardzo ważna sfera w naszym życiu. Swoją drogą Coralick wydaję mi się, że miałaś wielu partnerów seksualnych..

Gość obywatel Szwejk
gostek wysłucha bajkę na dobranoc i zaśnie w fotelu a po przebudzeniu jak pierdzielnie drzwiami to futryny wylecą :)