Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinka0987

Moje paznokcie wołają pomocy!

Polecane posty

Gość Paulinka0987

Dziewczyny, jeśli też macie takie problemy ze swoimi paznokciami lub miałyście i wypróbowałyście fajnych metod to podzielcie się nimi, proszę. Mam słabe, łamliwe i rozdwajające się paznokcie. Na kciukach pod płytką mam charakterystyczne białe ślady, na pozostałych też zaczynają się pojawiać. Może to wynik złej diety? Może spowodowane brakiem witamin? Kupiłam ostatnio w drogerii odżywkę dla paznokci, stosuję ją już dosyć długo, ale wciąż to samo. Paznokcie wyginają mi się jak guma do żucia, ale nie wszystkie i to jest zabawne. Zazwyczaj najmocniej wskazujące. Muszę to powiedzieć, 2,5 miesiąca temu przestałam obgryzać paznokcie, kiedyś musiałam, bo to okropne. Ale nigdy nie obżerałam ich do krwi dlatego nie rozumiem, dlaczego są aż tak słabe. Jak już są długości 3-4 cm to je podcinam i piłuję. Czyszczę szczoteczką, ale nic mi to nie daje. Już nie mam siły, nie wiem co robić. Wszystkie moje kumpele mają manicure a ja to sobie mogę pomarzyć o takich dłuuugich szponach. Zrobiłam sobie ostatnio sama, bardzo mi się podobało, ale tak jak mówiłam, na krótkich to już nie to samo co na długich i mocnych.

Mnie zwykle pomaga kuracja suplementem Humavit- skrzyp i pokrzywa. Albo odżywka Alessandro. Ale trzeba czasu na efekty

Gość Pattri
ja tez mam problem z paznokciami bo nigdy nie potrafilam ich zapuscic bo zawsze sie rozdwajaly ale biore belisse codziennie i uzywam odzywki na lamliwe i rozdwajajace sie paznokcie sally hansen. ogolnie sie oplaca bo naprawde efekty sa swietne. belissa kosztuje ok 20 zlotyc za 50 tabletek a odzywka (niebieska) z sally hansen kosztuje ok 54 zlotych. ja tez duzo dbalam o paznokcie i nic mi to nie dalo. dopiero jak uzywam tej odzywki i biore belisse to widac efekty.. ale oczywiscie nie bedzie efektow po tygodniu.. ja na efekty czekalam okolo miesiaca... :)

Gość blyskawiczny efekt
blyskawiczny efekt daja odzywki nail-tek (w drogeriach ok100zl, ale na allegro do kupienia juz za ok35). jest tego cala seria i nie tylko odzywki ale tez podklady, oliwki, lakiery kolorowe stopniowane moca w zaleznosci od zaawansowania i rodzaju problemu. niektore sa tak mocne, ze nie mozna ich stosowac dluzej niz 3tyg. uzywalam wszystkich sally hansen i sa do niczego - rozdwojone koncowki odrywalam z polowa wierzchniej warstwy plytki. a po nail teku moje z natury slabe i cienkie paznokcie zrobily sie trudne do wygiecia.