Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta3miasto

jak odsawic dziecko od piersi?

Polecane posty

mam problem-moj synek ma juz roczek i ciagle karmie go piersia... oprocz teo dostaje "normalne" jedzenie i kaszki, czasami nawet chce pic mleko modyfikowane, ale nie umie zasnac beze mnie i cyca... co robic?

ja pracuję z kobietą, która karmiła piersią swoja córke do 5 roku życia!!! Nie znam odpowiedzi na Twoje pytania - mój syn w momencie rozszerzania diety zasmakował w modyfikowanym i nie upominał się o pierś.

tak dlugo???? ja bym chyba nie dala rady... ja sie wgl boje (przewrazliwiona i nadopiekuncza mama ze mnie-wiem),ze tak bardzo potzrebuje mojej piersi,ze nie powinnam go odstawiac...i ze moze zle to zniesc..;(

Bez przesady, roczne dziecko przecież może ssać cyca na dobranoc... ja wprawdzie tego nie doświadczyłam, bo moja Mała sama zrezygnowała z piersi gdy zaczęła jeść stałe pokarmy, modyfikowanego też nie bardzo chciała. Ale jeślito dla ciebie problem to może mąż powinien kłaść dzidzie spać?? bo jak Ty to robisz to kojarzy od razu że mama ma cyca i trzeba possać, a tatuś cyca nie ma i trzeba zasnąć bez...

on placze wtedy bardzo... jesli juz zasypia,to doslownie padaa ze zmeczenia... chcialabym w koncu odetchnac-czuje sie uwiazana niemalze.. a to dotyczy tez zaspiania w ciagu dnia

każda mama ma takie dylematy!! Że odbiera dziecku to co dla niego najważniejsze, a przecież może karmić dłużej. Miałam to samo pomimo tego, że obyło się bez dramatów ze strony dziecka.

Gość akrylik
ja sie zgadzam z aneczka... jesli mozesz popros meza, dla Twojego dziecka to juz tylko nawyk, na pewno mu tym nie zaszkodzisz, ale do tego trzeba duzo cierpliwosci i konsekwencji. nie mozesz mu ulec jak juz postanowisz to zrobic...

aha-i jeszcze jede problem-jako kilku-miesieczny bobas przesypial cale noce... a od 3-4 mies budzi sie po kilkanascie razy w nocy!!! tylko do piersi go przystawie i zasypia po10 min spowrotem... nie daje juz rady...i spi z nami...

Gość akrylik
spi z wami, a co z seksem ://?

Gość akrylik
uprawiam seks z owczarkiem niemieckim sąsiada :classic_cool:

Gość akrylik
nie wiem czy znasz taki poradnik zaklinaczka niemowlat? wszyscy mi go polecali i teraz czytam, wydaje sie naprawde konkretny do takich przypadkow wlasnie...

Gość akrylik
ja swojego synka odstawilam tak, ze zawolalam meza z mlotkiem, jak pierdolnal to sie dziecko u sasiadow 2 przecznice dalej znalazlo dopiero :) od tamtej pory nie chce cysia :( wogole jakis taki fioletowy i zimny sie zrobil :(

Gość akrylik
to nie ja, to ktos sie podszywa, ale tez sie usmialam :))

Gość TRELEMORELE34
Hej ja swoją córcię karmiłam 13 miesięcy,,odzwyczajałam powoli .Na początku dawałam raz w dzień i w nocy ,następnego dnia tylko w nocy ,a na trzeci dzień wcale ,był bek ale byłam konsekwentna i córcia już po tygodniu w nocy już się nie budziła Akrylik jesteś pierdolnięta ,sama się walnij młotkiem,albo mąż jak ma więcej siły to niech cie uderzy ,może znormalniejesz :D

Sama to teraz przerabiam, po raz czwarty (na początku odstawiłąm starszą a potem dwa razy młodszą bo antybiotyki brałam). Na spokojnie: najpierw ogranicz karmienia w dzień. Dla dziecka to teraz głównie przyzwyczajenie ciumkania piersi przed snem i pewnie w nocy. Najgorzej zawsze zakończyć nocne karmienie. Tu zadziała tylko radykalne i konsekwenty odstawienie. Bedzie płacz. 1 nocy sytraszne. 2 mniej, a 3 noc juz powinno być spokojnie. :) Tylko konsekwencja - nie złam się. A z początku w dzień pierś zastępuj butelką z wodą (lub mlekiem modyfikowanym). A żeby zakończyć laktacje ściagaj mleko tylko odrobine żeby piersi nie bolały. Bedizesz miała mleka coraz mniej. Ewentualnie mozna isc do ginekologa po tabletki hamujące laktacje.

Mój mały we wrześniu skończy 2 lata i ciagle jest na cycu,w nocy kilka razy,po pracy jak wracam to do wieczora też kilka razy chce, jak mu zrobie budyń czy płatki na normalnym mleku to pluje,najgorsze są dla mnie te nocki ,bo rano trzeba wstać i jakoś funkcjonować.Kiedyś jak probowałam go odstawic to mi powiedział mamusia mlecko cycusiowe baldzo doble,no i siły mi opadły ....