Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaagaa.gg

obawy- koleżanka i mąż

Polecane posty

Gość gaagaa.gg

Moja koleżanka jest b. charyzmatyczną osobą. Ładna, madra, zgrabna. Na każdej imprezie znajdzie siękilku facetów, którym ona wpadnie w oko, nieważne czy zaręczeni czy wolni czy w zwiazkach. Jest uczciwa, ma zasady więc i tak ci zajęci nic u niej nie wskórają. Ostatnio byłysmy razem na weselu, ona bardzo ładnie wyglądała i mam wrażenie że wpadła w oko mojemu mężowi. Jest ogólnie mniejsza ode mnie (niższa i szczuplejsza) i tak gabarytowo bardziej do niego pasuje. Poza tym, oglądałam zdjęcia z wesela i zwróciłam uwage, że na wielu jest właśnie ona, nawet filmik z nią jest. Poza tym, potem mąż coś o nią wypytywał, z nienacka zapragnął obejrzeć film z naszego wesela (gdzie ona też była). Mam od środka jakieś takie wewnętrzne przekonanie, ze ona mu w głowie utkwiła. Takie przykre odczucie.

Gość matacz..
no iiii ??? mnie Nicok Kidman ciagle siedzie w głowie i co ?

Gość może zapytaj
męża o nią. tak po prostu, czy ona mu sie podoba, bo jest ci przykro.. no powiedz to, co tu napisalas

Gość kahahaha
wydaję Ci się,dopowiadasz sobie i będziesz żyla w paranoi teraz i pogrążysz związek

Rozumiem Cie - ja tez bym poczula ze Ona mu sie podoba a to nie sa dla kobiety mile doznania - powiedz mu co czujesz.

Gość może zapytaj
co jej sie niby wydaje?moim zdaniem ta kolezanka wpadla w oko męzowi, wszystko na to wskazuje. nic tylko pogadac z mezem

Gość art22
to przede wszystkim kompleksy ( gabarytowo pasują do siebie) pisałaś,że ona jest ok i nie ruszy zajętego. Brak zaufania do męża jest mądre bo tylko naiwne wierzą bezgranicznie facetom. Nie gadaj z niem bo zaprzeczy a jak potwierdzi to niby co z tym zrobisz? lepiej na zasadzie żartów powiedz coś w stylu " zauważyłam,że na widok X miękną ci nogi, może postaraj sięto bardziej ukrywać bo kompromitujesz naszą rodzinę, nie chcę głupich plotek" albo coś w tym stylu ale na miekko

mnie sie wydaje ze tu nie chodzi o brak zaufania lecz o pragnienie bycia ta jedyna na kazdym etapie - typowa cecha kobieca.

Gość gaagaa.gg
Nie wiem co z tym zrobić. Ja wiem, że ona zajętego nie ruszy, mój mąż nie wiem. Jeśli on do niej z czymś wyskoczy, to oznacza koniec naszej znajomości (nie zniosłabym przyjaźni z kobietą, która współczuje mi, że dla mojego męża nie jestem na pierwszym miejscu). Mój jedyny kompleks polega na tym, że gabarytowo jestem dość podobnej budowy co mój mąż. Równie dobrze można by powiedzieć, że on tez ma taki sam kompleks. A koleżanka do drobna filigranowa kobietka więc mogłoby mu to odpowiadać. Jest wiele pięknych kobiet i nie mam nic przeciwko, że facet uzna, ż eta cyz tamta jest łądna i mu się podoba. Ale tu jest inaczej, bo ona naprawde ma zdolność przyciągania facetów, i mam wrażenie, ze po tym weselu ona zapadła w myśłi mojemu mężowi.

Gość nieprzyjemna sprawa
rozumiem obawy i są one zrozumiałe-ewidentnie mu sie spodobała, tylko pytanie co z tym teraz zrobić?

Gość gaagaa.gg
Ja mu juznawet powiedziałam, że sądzę że ona mu się podoba, ale jak ktoś słusznie zauważyl - wyparł się. Tak przewidywałam, powiedziałam mu tylko dlatego, żeby wiedział, że jestem czujna. TEraz to ja mam problem, Ciekawe o kim będzie w łóżku myśleć, o niej czy o mnie. Paranoja.

Gość z tym, że ona mu
wpadła w oko nie zrobisz nic ani Ty ani Twój mąż. To siedzi w głowie i koniec. Takie zauroczenie pewnie szybko mu przejdzie i wszystko wróci do normy. Myślę, że większość osób w stałych związkach ma takie chwilowe zauroczenia z których jednak nic nie wynika. Ja sama po kilkunastu latach związku mogę naliczyć kilka takich "fascynacji" o których nikt się nie zorientował. Było i przeszło. Kiedyś koleżanka powiedziała mi, że przy mnie jej facet inaczej ją traktuje, nie przytula się do niej, nie całuje... i co? i nic. Ja nic nie zauważyłam, on nie wykonał w moją stronę żadnego ruchu. Tylko Ona to zauważyła "trzecim okiem".

Gość nieprzyjemna sprawa
no bo kobiety są czujne i od razu wychwycą sytuacje dla innych niewidoczne-spojrzenia, gesty itd. kobieca intuicja to nie mit;)

Gość gaagaa.gg
tylko jak ja mam się teraz zachowywać? nie wyobrażam sobie teraz zbliżeń, w ogóle ni ewyobrażam sobi efunkcjonowania na codzień razem

Gość Mroo
Autorko - Tobie oprócz męża nie podoba się nikt inny? Nie popadasz w jakąś przesadę?

Gość gaagaa.gg
nikt n atyle, żeby dłuzej o nim pomysłeć

Gość Mroo
Wiesz ale to może być tak, że to Ty częściej myślisz o tym, że Twój mąż myśli o koleżance. Założyłaś, że on się oczywiście wyparł. A może to prawda, że Twój małżonek nie zwraca na koleżankę uwagi tak bardzo jak Ty. Dlaczego założyłaś, że on mataczy?

Gość kahahaha
Jak sie masz zachowywać NORMALNIE. Swoją drogą musisz mieć niskie poczucie własnej wartości skoro porownujesz się do jakiejś baby.

Gość gaagaa.gg
facet myśli o kims ewidentnie, a ja mam sięzachowywać normalnie i niczego nie zauważać taaaaa to jużwiem dlaczego jest tyle kobiet, któe ze zdumieniem odkrywają że przez lata były zdradzane

Ja Cię rozumiem.Na każdych wczasach ,imprezie typu wesele itp też widziałam która kobieta spodobała się mojemu mężowi i tez to zawsze były niższe ode mnie,inne gabarytowo. Wiesz to na razie jest takie Twoje ziarenko niepokoju.Jeśli nagle nie będzie szukał z nia kontaktu np.pojedźmy na kawe do X ,zaprośmy X albo muszę do niej zadzwonić coś tam zapytać to rozejdzie sie po kościach.

Normalnie,ale swoje myśleć i inteligentnie to rozegrać,odsunąć umiejętnie męża od koleżanki ograniczac kontakty. I nie dawaj mu poznać ze Ciebie ta baba przejeł, znaj sowją wartość,ograniczaj kontakt!

Normalnie,ale swoje myśleć i inteligentnie to rozegrać,odsunąć umiejętnie męża od koleżanki ograniczać kontakty. I nie dawaj mu poznać ze Ciebie ta baba przejęło, znaj swjoą wartość,ograniczaj kontakt!