Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta1984

PCO i Laparoskopia i Drożność jajowodów

Polecane posty

Gość marta1984

Bardzo proszę o opinię i rady dziewczyn które miały laparoskopię jajników i drożność jajowodów. A mianowicie od dłuższego czasu staramy się z mężem o dziecko do tej pory leczyłam się w prywatnej klinice stymulacja CLO obserwacja cyklu itd ale niestety testy pokazywały wciąż ta cholerną 1 kreskę no więc zapadła decyzja o laparoskopi i przy okazji sprawdzenie drożności jajowodów wiem dokładnie na czym oba zabiegi polegają ale bardzo zależy mi na poradach dziewczyn które to przeszły ponieważ strasznie się boję narkozy że coś będzie nie tak i wogóle nigdy nie miałam żadnego poważniejszego zabiegu nie wiem jak długo bede wracać do formy po zabiegu? Bardzo prosze was kochane o podzielenie się waszymi doświadczeniami. Aha no i najważniejsze czy udało się wam zajść w ciąże po laparoskopi i w którym cyklu po zabiegu. Laparoskopie mam 28 lipca :( to już bliźiutko Pozdrawiam

Gość do ja mialam
to żart?? przecież musiał mieć jakieś podstawy do wycięcia?

Ja miałam robiona laparoskopię pod koniec kwietnia ponacinali jajnik bo okazało się że jeden jest całkiem sprawny poprzepychali jajowód W sumie to wszystko gorzej brzmi niż to wszystko warte tylko troszkę bólu ale to da się wytrzymać no i na 2 dzień do domu także nie ma się czego obawiać Pytałaś jeszcze jak z zajściem w ciążę laparoskopię miałam pod koniec kwietnia a za miesiąc już zaszłam w ciążę Także życzę powodzenia!!!!

Gość marta1984
Margo Dżi dziękuję za odpowiedź a powiedz mi jak ta cała narkoza jakie to uczucie? bardzo sie boję tej narkozy a i czy długo trwa zabieg? ile trwał twój

hej, tak jak ty przeszlismy prez clo, byly podejzenia pco i nastepnie decyzja o laparo, nie bialam sie zabiegu, ale strasznie balam sie narkozy..z rana bylam zrelaksowana nic mi nie bylo, wyslalam meza do pracy, ale jak przyszedl moment gdzie mnie wiezli na sale to zaczelam ryczec ..histerycznie..pamietam ze jak podali mi narkoze to pomyslalam ze i tak sie nie dam i powstrzymam to jakos:D nastepne co pamietam to przebudzenie, lekkie bole, ciagniecie i pieczenie, zabieg mialam kolo 11 a kolo 15 bylam juz w domu, dostalam tydzien zwolnienia, i tyle, okazalo sie ze mam endometrioze ktorej ogniska zostaly wypalone, laparo mialam pod koniec stycznia przed miesiaczka, w marcu zaszlam w ciaze, wczesniej 2 lata staran

Marta 1984 ja przeszłam przez 3 laparoskopie., Przed zajściem w pierwszą ciążę a 2 następne przed II ciążą., Sam zabieg w całkowitej narkozie ,ja leżałam po zabiegu 4 dni,.(po ostatnim) co do narkozy to ja ją ciężko znoszę ,ale dałam radę (wymiotowałam) ., będzie dobrze wiadomo szpital, ale ja po tych zabiegach mam 2 urwisów i tylko punktowe ślady na brzuchu., powodzenia

Gość marta1984
Oh dziewczyny dzięki wam kochane jesteście, już sie tyle nałykałam tych hormonów że laparoskopia to juz taka przedostatnia deska ratunku. Bardzo się boję a najbardziej lubie czytać że się udało po tym zabiegu mieć dzidziusia tym wszystkim którzy na niego czekali mam nadzieje ze i mi sie uda to mi daje takiego kopa zeby sie nie dać i wogóle siłe która odpędza strach. Dzięki wam jeszcze raz za wszystko A powiedzcie jak przed zabiegiem na głodkówka itd, lewatywa? jak to było samo przygotowanie przed

w dzien zabiegu nie mozesz nic jesc, pamietam ze dzien wczesniej dostalam taki proszek do wypicia i on mnie calkowicie przeczyscil, takze kiszki mialam puste:D po zabiegu mozesz czuc sie wzdeta, to przez gaz ktory ci wpuszcza pod powloke brzuszna, w pierwszy i drugi dzien bylo raczej ciezko z chodzeniem ale pozniej okej,

Gość marta1894
No więc jestem już po laparoskopii i rzeczywiście nie było tak żle jakoś poszło jutro mam zdjęcie szwow i czuję sie już dobrze. Laparoskopię miałam robioną w 29 dc a po laparoskopii miałam plamienie i nie wiem czy to mam uznać za okres? teraz jestem 6 dobę po laparo i bardzo bola mnie piersi jak nigdy i normlanie nie wiem o co chodzi? może ktoraś z was tak miała? czy to hormony wariuja czy jak? W którym cyklu po laparo zaszlyscie w ciąże?mi lekarz kazał działać od razu ;)

Gość marta1984
:)

Gość marta1984
:) dziewczyny odpiszcie

Gość marta1984
:)

marta1984 plamienia się zdarzają ale nie można tego uznać za okres ja miałam zabieg w jakimś 20 dniu cyklu zabieg miałam 27 kwietnia a dopiero 17 maja dostałam @ i był on bolesny i bardzo obfity no a po okresie w dni płodne zaszłam w ciążę :) Powodzenia!!!!!!!!

Gość marta1984
Dzięki za odpowiedź Margo Dżi , więc teraz muszę czekać cierpliwie na @ bo własnie nie wiem co sie tam wogóle dzieje czy jest już jakaś owulka czy nie, piersi bolą na maksa i tylko tyle. W środe mam wizytę u gina więc pewnie powie co i jak mam nadzieję że szybko mi się uda i doczekam się II pieknych kreseczek :)

Gość marta1984
Margo Dżi mam jeszcze jedno pytanie do ciebie goją mi sie ranki i ta w pępku i po prawej stronie wszystko ładnie a z elwej strony w miejscu szwu pod szwem jest taka twarda kulka taki guzek!!!!! miałaś coś takiego?