Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama i juzzzzz

kiedy drugie?????

Polecane posty

Gość mama i juzzzzz

mamusie kiedy zdecydowałyście się na 2 dziecko ... ja mam juz jedna córcie ma roczek i coraz cześciej zastanawiam sie nad 2 dzieckiem , wiem że chce go ale też nie chce aby córka na tym ucierpiała że na poczatku bede zmeczona itd. ech jak to było u was ?

Gość nigdy:)
pozdrawiam

Gość plpl
nie ma sie co zastanawiac im predzej tym lepiej!!!!

u mnie różnica wieku to 2 lata bez miesiąca, jak dla mnie to dobra różnica. Starsza sama już potrafi trochę zrobić coś koło siebie a z młodszą dobrze się dogadują.

Gość takaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaa
heh,ja bym chciala miec drugie ale cos nam to nie wychodzi

Gość mama i juzzzzz
a dużo kożystacie z pomocy rodziców przy dzieciach ? bo ja my bedziemy musieli radzic sobie sami i to mnie troszke przeraza ten początek ... noworodek i małe dziecko

Gość juz mama...
moje dziecko ma 20 miesiecy- staramy sie wlasnie o drugie. tez mam mnostwo obaw, czy sobie sama poradze itd.

Gość A ja mam 10 letnią córke
i wciąż nie moge zdecydować się na drugie dziecko...z różnych przyczyn..podziwiam cie że tak szybko chcesz mieć drugie dziecko..Zrób to teraz kiedy pragniesz,bo jak będziesz to odkładać jak ja, to minie pare lat i wciąż bedziesz mieć jedno...

Gość kuki123
u mnie 22 miesiące różnicy

Gość mama i juzzzzz
no moja ma 14 mies. nie chce odkładac bo wiem jak było u mnie w domu mam 3 braci i różniac miedzy nami jest 2 ,5,10 lat i naprawde świetnie sie dogadujemy z tym co jest młodszy odemnie o 2 lata jakos tak zawsze był a o młodszych byliśmy zazdrośni i jeszcze musieliśmy sie z nimi bawic i pilnowac itd. chjcialabym tego oszczedzic dzieciom a nie chce jednego

Sami sobie musimy radzić. Jedyne co to 1-2 razy w miesiącu starsza jedzie do mojej teściowej bym sobie trochę odsapnęła. Ciężkie to są pierwsze 3 mc jak dzidziuś wisi na cycku a starsze nie rozumie, że teraz trzeba dzielić uwagę na 2. Potem to odpoczywa się przy 1 dziecku. Jak ja sobie przypomnę, że narzekałam jak mi ciężko przy pierwszym dziecku to mi się śmiać chce. Ale warto mieć 2 dzieci z małą różnicą wieku bo starsze może bawić się nawet z niemowlęciem i wbrew pozorom ma się więcej czasu dla siebie.

Gość mama i juzzzzz
mi z 1 nie jest ciezko bo ona jak to dziecko raz grzeczna raz nie fakt poswiecamy jej duzo czasu ale my to lubimy

Gość pies-ogrodnika
moja corcia ma teraz pol roczku i planujemy zaczac starania jak Amelka bedzie miala 2 latka. jak sadzicie, czy to dobra roznica wieku? wtedy bedzie prawie 3 lata roznicy...

Gość mama 14-miesięcznej dziewczynk
kurcze mi sie okres wlasnie spoznia ale wolałąbym go dostac bo uwazam ze nei dam sobe rady z dwójką dzieci ja pracuje i do poludnia mąż sie niązajmuje bo robi tlyko drugie zmiany, przy dwojce nei dał by rady pewnie boje sie tez ze finansowo bedize bardzo ciezko bo tak to tez bym wolala zeby nie było duzej roznicy miedzy dziecmi ale chyba zaczekam jakies 2 lata jezszcze o ile ten okres dostane :-)

Gość mama i juz
moja tez ma 14 mies. i mąż sie nia zajmuje popołudniami i sobote i niedziele bo ja pracuje w sumie decyzje to podejmiemy razem ale tak chcialam sie dowiedziec od doświadczonych mam jak to jest i czy darady bez pomocy rodzicow .... bo u mnie to nawet 1 dzien na miesiac nie wchodzi w gre

kurde, dobrze że weszłam na ten temat bo od razu przypomniało mi się, że nie łyknęłam dziś pigułki :) Wystarczyło, że zastanowiłam się co by było gdybym teraz przy rocznym dziecku zaszła w ciążę..

Gość mama i juz
straszny kocur co ?

Gość jekekelelle
chujowo, zapierdol i nic więcej

poprostu nie wyobrażam sobie być w ciąży mając tak małe dziecko, a za kilka miesięcy mieć dwójkę małych dzieci! Wtedy chyba trzeba zupełnie zrezygnować "z siebie" ( w sensie zainteresowania, życie towarzyskie, odpoczynek...). Nie, nie ma takiej opcji póki co!

Gość mama niespelna rocznego skarba
Gdybym miala pomoc mamy lub kogos bliskiego to moze i bym sie zdecydowala na drugie szybko, bo chcialabym miec jeszcze jedno, ale nie kosztem pierwszego ani nie kosztem mojego zycia... A tak narazie nie mam drugiegi i nie bede miala. Pracuje na pol etatu (3 dni w tygodniu), studiuje wieczorowo drugi kierunek, a wiec te 3 dni w tygodniu malo jestem w ogole w domu i malo widuje synusia (jest w tym czasie u niani, a wieczorami tak od 17.30 z tata), wiec pozostale 4 dni sa tylko i wylacznie nasze.

a ja z wlasnego wyboru zdecydowalam sie miec "jedno za drugim"jedna corka 3 i pol roku,druga 22 miesiace,nie zrezygnowalam z siebie,pracuje na pol etatu,starsza chodzi do przedszkola,druga we wrzesniu dolacz do starszej,tylko ze do mlodszej grupy,opieka nad dziecmi dziele sie z mezem,jesli mamy plany na wieczorne wyjscie wynajmujemy nianie,weekendy mamy wolne wiec robimy sobie wypady w plener. Z pieluch juz wyszlam,piersia tez nie karmie,dwoje dzieci praktycznie juz mam odchowane, wiec?????a jesli chodzi o koszty to kupuje im wspolne zabawki,starsza wyrasta z ubran to mlodsza zaklada,w przeciagu roku moda sie tak bardzo nie zmienia;) dziewczynki sa bardzo ze soba zwiazane,nie potrzebuja juz tak duzo mojej uwagi,bo potrafia sie bawic wspolnie;) acha nadmienie,ze wiecej dzieci miec nie bedziemy:)decyzja nalezy do kazdego z osobna,ja bylam swiadoma i nie zaluje;)