Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lambada 2010

zaręczyny jak powinny wyglądać?

Polecane posty

Gość lambada 2010

Każdy niech robi jak uważa: Jeden lubi oficjalnie przy rodzicach z proszeniem o rękę. Inny woli się oświadczyć sam na sam. A jeszcze ktoś inny nie musi się wcale oficjalnie oświadczać.

A moj N oswiadczyl mi sie przy rodzicach:) Wybieralismy razem pierscionek, ale zareczyny byly duza niespodzianka, bo niespodziewalam sie, ze zrobi to przy rodzicach. Nie bylo bardzo oficjalnie, bo krecilam sie po domu a on wpdal z kwiatami i ukleknal, rodzice dopiero po chwili sie zorientowali co jest grane;) . Nie bylo zadnych przemow ani nic takiego. Potem poszlismy po prostu do restauracji. Dla mnie bylo idealnie i nie zamienilabym tego na zaden inny dzien:) A rodzicom tez bylo bardzo milo, ze przy tym byli:)

Gość lokatka
moim zdaniem powinny wygladac tak zeby sie je potem milo wspominalo ;) a forma zalezy od mezczyzny ja mialam sam na sam, spontanicznie i nie chcialabym aby ta chwila wygladala inaczej :)

Gość kajajaka
Ale i tak do rodziców przyjść musi bo tak wypada, i dać mamie jakis bukiet kwiatów? jak myślicie?

Gość ja mam za 2 tygodnie ale nie
chce jeszcze;/;/za szybko zlecialo

kajajaka---> Nie musi przyjść z bukietem kwiatów dla mamy i z flaszką dla ojca, to tylko od was zależy. Nasze zaręczyny były bardzo osobiste, tylko my, w naszym domu. Po wszystkim poinformowaliśmy rodziców, że już się zaręczyliśmy i tyle. Mój narzeczony chciał przy rodzicach, ale ja się nie zgodziłam.

Gość Faaaktycznie
MOje były słabe :(

Gość ona1dsasda
oświadczył mi się a ja byłam w szoku i nie mogłam wymówić słowa, wsunął pierścionek a później ściągną obrażając się ze nie odpowiedziałam. Powiedział że chciał tylko przymierzyć. ACH TE DZIECI.....

Gość ja myślę ę
że mówienie czy cos jest żenadą czy nie w tej kwestii jest nie na miejscu. byłam ostatnio na weselu, gdzie koleś twierdził że nie powinno się nikomu mówić o zaręczynach, że to powinno być zaskoczenie i tak dalej i wszystko inne czyli chodzenie za pierścionkiem z kimś, a już szczególnie zaręczyny przy rodzicach to żenada. Ciekawa jestem co sobie pomyślał jak mu dumnie powiedziałam że sama wybierałam pierścionek a zaręczyny były przy rodzicach, zaplanowane. Myślę że nie mam się czego wstydzić, mam cudownego męża, który uważa mnie za cudowna żonę i często mi to powtarza i się kochamy i to jest ważne. Co do tematu to moja najlepsza przyjaciółka miała bajkowe zaręczyny, facet się wykosztował na pierścionek, na oprawę, wyczekał chwilę, ale co z tego skoro wiedzie teraz życie z zazdrośnikiem i awanturnikiem, który jak podejrzewam ją bije i zerwała wszelkie kontakty z rodziną i znajomymi bo każdy jej odradzał tego gościa co mu się nie podobało. Szwagierka też miała bajkowe zaręczyny a tuz przed ślubem związek się zaczął sypać. Ja myslę że tak jak sobie para zaplanuje albo facet zaplanuje powinno być dobrze nie ma co dyskutować na ten temat bo i tak sie liczy to co po zaręczynach.