Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanoia

Allertec

Polecane posty

Gość hanoia

Słyszałam, że allertec działa tak samo jak Zyrtec, to znaczy przeciwalergicznie, nie dopuszczając do działania substancji, która uwalnia się w organizmie supstancji alergicznych (histaminy). Czy to prawda?

Gość kilcia
Tak należy on do leków antyhistaminowych,ale nie wiem jaki składnik czynny jest w nim.Wszystkie leki które działają na alergię blokują dopływ histaminy ale mają inne składniki czynne np,amertil ma cetryzynę.Ona często powoduje skutki uboczne w postaci nadmiernego apetytu, buli i zwrotów głowy, otępienia i senności.Radzę wybrać lek, który zawiera składnik czynny np, loratadynę.

Gość poprawna polszczyzna
chyba chodziło o słowo "bóli"

Gość kilcia
Tak, może być claritine. Chociaż ja używam Flonidan (też loratadyna). A na co masz alergię?

Gość Hanoia
Ja na szczęście nie mam, ale szukam czegoś skutecznego dla kolegi. No może bardziej niż kolegi. On ma alergię na pyłki i strasznie się męczy.

Gość ram tam tam
Jak ma wyjątkowo silną alergię, to może pomyśleć o odczulaniu. Na alergianapylki.pl znajdziesz więcej informacji. Swoją drogą nie zazdroszczę mu, wiem co to znaczy alergia o tej porze roku. Teraz pylą trawy. Na dworze ciepło, tak, że się nie da wytrzymać, a tu lepiej nie otwierać okien, bo więcej pyłków, na spacer też nie bardzo można się wybrać, no i ciągle te chusteczki przy sobie nosisz, oszaleć można.

Gość kilcia
Zgadzam się z Tobą, ja też mam uczulenie na pyłki traw i zbóż. Ale skuteczne są leki antyhistaminowe.Ja stosuję Flonidan (w składzie czynnym loratadyna).