Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

czy macie czasem dość swojego dziecka?

Polecane posty

kocham mojego syna najbardziej na swiecie...ale czasem mam dosc niechce jesc,nie chce pic, bawic sie niechce, nic go nie boli tylko marudzi i marudzi.wszystko na 10 sekund interesuje. a potem znow marudzenie i krzyk. zwariowac idzie. staram sie wrecz stac na glowie by dac mu wszystko...a i tak marudzi. boshhh juz sil nie mam. Ma 8 miesiecy a tak daje w kosc

Gość serano basta
moj ma 4msc i nie mam go dosc,przeciwnie-ciesze sie z kazdego dnia z nim spedzonego

Gość ksdhzfksj
Może mu zeby ida?? mój jest teraz taki sam!! oszalec można!

ida.... ale czy to wszystko tlumaczy? wynioslam go do lozeczka.... juz pora sania. ale ma inne plany :(

Gość ksdhzfksj
tak...mój ma teraz identycznie, normalnie jest cudowny a teraz wszystko jest na chwile na rękach żle w łózku żle w wózku też i na hustawce musisz to przezyć u nas pierwsze ząbkowanie trwało 2 tygodnie potem było juz ok.

wiec co robic nosic na rekach, skakac obok niego zabawiac... czy z umiarem reagowac na te histerie

To jest małe dziecko. Nie wytłumaczysz takiemu, że mamusia już zmęczona jest. Jesli dziecko wymusza płaczem to potrzeba stanowczości ze strony rodziców, ale o tym autorka najlepiej wie, kiedy jej dziecko zaczyna pokazywać pazur ;)

a czy reagujecie na histerie czy tak male dziecko moze juz (potrafi) wymuszac.jak biore na rece cisza. odloze wrzask w nieboglosy.

Gość moze cierliwosci wiecej trzeba
Ja mam corke 10 miesiecy. Tez czesto dostaje szlu bo mala marudzi. ostatnio kiedy jej czegos zabraniam albo po prostu wyjmuje z rak to histeryzuje. Wtedy metode mam taka, ze kucam do niej i tlumacze... jak wstane to czesto jest znowu wrzask ale wtedy juz nie reaguje. W sumie to od razu przestaje. Nie wiem czy cos na mnie wymusza. Staram sie ja w takich dla niej trudnych chwilach przytulac. ostatnio czytalam o tym: http://dziecisawazne.pl/sila-przytulania/ Poz atym trzeba duzo przebywac bez dziecka, jezeli seznim siedzi w domu. Ja niestety nie bardzo czesto wychodze sama ale staram sie jak moge, zeby od czasu do czasu wybyc z domu bez malej.

no tak na rekach sie uspokaja bo czuje sie bezpiecznie przy Tobie ,ja tez mam czasami dosc malego:o wtedy maz znim zostaje a ja wychodze z przyjaciolka:p

Zdarza mi sie miec dosc swojego dziecka. Zostawiam je wtedy z mezem i wychodze do kosmetyczki albo wyjezdzam na weekend do rodziców.

autorko chyba nie znasz swojego dziecka jak twierdzisz,że marudzi bez powodu,nie znam dziecka które marudzi o tak sobie... zawsze jest powód:głód,pragnienie,nuda,ból,obcy ludzie (mój czasami marudzi jak ktoś za długo u nas siedzi :P )... mój ma trochę ponad 8 miesięcy i do 2 miesiąca miał 3 zajęcia:jadł,spał i płakał. Teraz ząbkuje,więc trochę pomarudzi czasami,ogólnie jest bardzo absorbującym dzieckiem,ale by marudził i bym miała go dość,nigdy w życiu!

autorko chyba nie znasz swojego dziecka jak twierdzisz,że marudzi bez powodu,nie znam dziecka które marudzi o tak sobie... zawsze jest powód:głód,pragnienie,nuda,ból,obcy ludzie (mój czasami marudzi jak ktoś za długo u nas siedzi :P )... mój ma trochę ponad 8 miesięcy i do 2 miesiąca miał 3 zajęcia:jadł,spał i płakał. Teraz ząbkuje,więc trochę pomarudzi czasami,ogólnie jest bardzo absorbującym dzieckiem,ale by marudził i bym miała go dość,nigdy w życiu!

Gość fwefwe
Mam córeczkę 8,5-miesięczna i często mam dość. Tak już chyba zawsze będzie. Raz zachwyt, raz prawie-obłęd. :D

Gość patologia morzeeee
co wy narzekacie, a tu kobiety rodzą po3-6 dzieci jedno po drugim i z uśmiechem na twarzy robią kolejne

Gość lenusia
ja tez mam często dosc swojego Bąbla:) dotyka to raczej kobitek ktore siedza w domu z dziecmi i sa z nimi 24h na dobe a to ze twoj jest marudny to normalne! moj tez tak często ma, dziecko jak dorosly ma czasem gorsze dni tylko ze okazuje to inaczje trzeba sie rozwerwac wyjsc bez dziecka to pomaga