Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oink

Trwałe prostowanie włosów

Polecane posty

Gość Oink

Cześć! Od dłuższego czasu zastanawiam sie nad trwałym wyprostowaniem włosów. Mam kręcone dość mocno, ale mniej więcej od połowy głowy. Niby nie sprawiaja mi ogromnych problemów, ale muszę je związywać cały czas, praktycznie nigdy nie chodze w rozpuszczonych włosach, co je dodatkowo niszczy, bo gumki ocierają. Jednak słyszałam wiele negatywnych opinii na temat tego 'zabiegu' i chciałam się Was poradzic, bo możliwe, że ktos wykonywał ten 'zabieg'. Czy to strasznie niszczy włosy, jak długo efekt się utrzymywał, jakimi kosmetykami włosy były prostowane i ile zapłaciłyście? Od razu mówię, że chodzi mi o szczere opinie, a nie te wyssane z palca, bo jednak nie chcę zostać bez włosów :) pozdrawiam!

Gość myszka_biala83
robiłam ten zabieg ! wiem, że opinie są baaardzo różne, ale ja akurat jestem zadowolona. to było już z jakieś 3 miechy temu, efekt dalej sie trzyma, i mam zamiar za jakiś czas znowu powtórzyć zabieg. a teraz odpowiedzi na Twoje pytania: włosów nie niszczy, wręcz przeciwnie, po tej keratynie są nawilżone i gładkie narazie trzyma mi się już 3 miesiące, nie wiem co będzie dalej ;) zapłaciłam 550 zł no i myślę, że na pewno ma znaczenie gdzie się robi, bo trzeba mieć do tego specjalne umiejętności. poczytaj więcej tu www.salonmagia.eu ja właśnie tutaj robiłam

Witam, szukam pomocy ponieważ od urodzenia mam kręcone włosy i jest to moim utrapieniem. Marzę o prostych włosach, prostownicą trochę je wyprostuje ale zaraz potem są one kręcone. Już raz prostowałam " trwale" u fryzjera ( płyn bardzo mocno działający - coś jak trwała ondulacja na bazie chemi) ale zraz po wyjściu od fryzjera włosy mi się pokręciły. Mam czarne, bardzo, bardzo grube włosy - przypominają czarną żyłkę dlatego pomyślałam że wyprostuję je płynem firmy Soft sheen Carson Dark and lovely kupionym w AFRO SHOP w Niemczech. Jest to preparat dla włosów murzyńskich i nie bardzo wiem jak zadziała. Czy któraś z was słyszała o tym produkcie.