Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niebieskooka27

Do Petelki - ORGAMETRIL

Polecane posty

Gość Niebieskooka27

Właśnie skończyłam brać to g..wno. Już przy ostatnich tabletkach dostałam mini okresu. Dziś mija 2 dzień kiedy nie biorę ich wcale a moja miesiączka nie ma końca. :-( Czy to normalne??/. Nie brałam tego dziadostwa na uregulowanie okresu bo ten miałam regularnie a na cystę...

Gość petelka
to cos nie tak,musisz sie wybrac do gina...przy orgametrilu sa raczej skape miesiaczki...moga wystepowac dodatkowe plamienia czasami. ja go biore naprawde dlugo i regularnie(moze pomylilas dni w ktorych mialas brac) i miesiaczki mi sie wydaje az za skape-pytalam lekarza twierdzil ze przy tych tb zawsze beda skape.....nie wiem jak duza ta cyste masz moze to byc glowny winowajca tego krwawienia,moze one nie dzialaly na nia tak jak powinny i ci rosla troche ech faktycznie zwariowac mozna,sprawdz to lepiej i daj znac

Gość Niebieskooka27
Witaj Petelko. Wiesz on kazał mi to brać 2 razy dziennie po 1 tabl.ale ja po "przeanalizowaniu" wypowiedzi kobietek z netu brałam tylko 1 tabletkę dziennie.Gin nie kazał mi robić żadnych przerw,kazał po prostu brać po 2 przez cały miesiąc i do kontroli. No więc ja po około miesiąca braniu orgametrilu dostałam lekkich krwawień a kiedy je odstawiłam - dziś to drugi dzień,dalej mam miesiączkę.Nie jest oczywiście obfita ale myslałam ze wogóle jej miec nie będę . A moja cysta miała i pewnie ma ok 5 cm.Cały czas jest takich rozmiarów. Na początku-żeby uniknąć szpitala brałam luteinę,poźniej danazol a teraz ten orgametril. Wiesz ja jestem ciekawa jak to wygląda fizycznie kiedy ta cysta ulega "zniszczeniu"przez hormony.Czy whcłania się czy raczej wydalana jest właśnie w postaci miesiączki. Baby maja przerąbane.

Gość petelka
moze faktycznie bylo to mocne uderzenie w ta cyste i spowodowalo to krwawienie...przejdz sie do gina niech to sprawdzi i powie czy dalej brac(moze to normalna reakcja a jak nie to odstawi)...ja biore na miesniaki ale tylko 1 tb przez 10 dni i tak co miesiac---po przestaniu brania zawsze wystepuje plamienie a po 3 dniach miesiaczka---czyli u mnie tez jak nie biore krwawi