Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dejnaaaaa

reklamacja apart pierścionek zamiast białego złota żółty!

Polecane posty

Gość dejnaaaaa

czesc, dostałam zareczynowy pierscionek ktorego czesc miala byc wykonana z bialego zlota. po 3 miesiacach owe biale zloto zrobilo sie zolte. nawet jesli wymienia mi na nowy to i tak sie wytrze i znow bedzie zolte. co powinnam w takiej sytuacji zrobic? w salonie jeszcze nie bylam ale jak to niby mozna naprawic? powinni chyba uprzedzic przed sprzedaza ze to jest tylko powloka? proszę o pomoc, żebym wiedziala jak z nimi rozmawiać. z góry dzięki

Gość NianiaNiunia
Sprawdz reklame tego produktu - jak jest dokladnie napisane: czy wykonane z bialego zlota, czy obleczone bialym zlotem? Rowniez paragon zakupu - moze ma sczegolowy opis pierscionka? Z tym mozesz reklamowac, mowiac, ze inaczej ten pierscionek byl opisany, a inaczej jest w rzeczywistosci, nie jestes usatysfakcjonowana, wiec chcesz go zwrocic/wymienic. Jesli masz podstawy, to powinno byc bez problemu, ale w PL roznie bywa z wymianami... Zreszta, poczytaj kodeks konsumenta, podobno wszystko mozna wymienic, chyba ze dany sklep ma inne prawo, ktore zostalo objasnione konsumentowi przed sprzedaza i konsument sie na to zgodzil.

Gość dejnaaaaa
ale opisu pierscionka nie ma nigdzie, na ich stronie nie ma go w galerii. pan w salonie wiedzial, ze potrzebuje z bialym zlotem bo noszę tylko srebrną biżuterię i nie uprzedził, że to tylko powłoka:( paragon mam

Gość NianiaNiunia
Proponuje wyslac kolezanke do tego samego sklepu, zeby jako klientka pytala o ten pierscionek - rozmowe nagrac. Pasc ma pytanie: czy ten pierscionek jest z bialego zlota, czy ma tylko powloke? I nagrac odpowiedz pana. A potem mozesz sama tam pojsc i o to zapytac, nagrywajac jego odpowiedz. I bedziesz wiedziala, czy pan klamie, czy jednak ten pierscionek ma tylko powloke. Warto pojsc do jubilera, ktory wprawnym okiem oceni, czy ten pierscionek moze nawet nie jest z zoltego zlota, tylko jakis badziew. I jego opinie poprosic na pismie, z tym udac sie do sklepu.

na to wygląda, że Twój pierścionek jest tylko pokryty białym złotem. ja mój zaręczynowy noszę 1,5 roku i mi się nie zmienia :) a niby APART to taka dobra firma. nie zdziwię się jak przy wymianie będziesz musiała zrobić dopłatę do pierścionka, który rzeczywiście będzie z białego złota :O

Moj maz kupowal mi pierscionek zareczynowy w aparcie i dostalam do niego "ksiazeczke" a raczej kartonik z opisem produktu pielegnacja i zasadami reklamacji z tego co pamietam.

Gość dejnaaaaa
tez juz sie naczytalam o doplatach w aparcie. nie dam sie zrobic bo nie maja prawa z tego co ustawy czytalam. najwyzej powinni oddac kwote za ktora byl kupiony. a propos kolezanka reklamowala juz 3 razy obraczki w aparcie;/

Gość niestety biale zloto
najczesciej jest rodowane. I rod schodzi. Natomiast jestes na 100 procent pewna,ze nei bylo nigdzie napisane wlasnie slowo "rodowane"?

Gość dejnaaaaa
nie otrzymalam ksiazeczki tak jak moja przedmowczyni pisala, mam tylko paragon, pudeleczko i taki kartonik na paragon o konserwacji i warunkach gwarancji. nie ma nic konkretnie o modelu ktory kupilam. pierscionek kupowalam razem z chlopakiem i facet nic nie mowil o jakims rodowanym:/

Gość niestety biale zloto
no to mysle,ze niestety nie masz szans na zwrot. Co najwyzejznow pokryc rodem. A prawdziwe biale zloto ma inny odcien.

Gość dejnaaaaa
a np obraczki z bialego zlota caly czas sa srebrne, wiec jak to jest? ja nie chce koniecznie oddac ale chociaz wymienic na cos co bedzie mi pasowalo do innej bizuterii, nie lubie zlota i nie lubie łączenia złotych pierscionkow ze srebrnymi kolczykami np.:( obraczki slubne mamy z tytanu wiec tez srebrne i do niczego mi ten zloty sygnet nie pasuje

Gość gość
Witam , mam problem. Ponieważ jakieś 3miesiące temu dostałam od ukochanego srebrny pierścionek na urodziny z dużą cyronią zakupiony właśnie w salonie apart. Zauważyłam że po zaledwie 3 miesiącach zakładania go na szczególne okazje zaczął się mi tak jakby odpryskiwać jak np lakier do paznokci. Mamy paragon oraz metkę z pierścionka. Mam jednak pytanie czy przyjmą mi reklamacje ?

Gość gość
dlatego ja kupiłem pierścionek w impressimo. Rodowanie ok, ale w tym, który ja kupiłem, szyna jest żółta, a korona biała. Odlewają pierścionek w 2 elementach i łączą - rodowane są tylko łączenia. Nie ma wówczas kłopotu z przecieraniem i takimi przygodami. Czasem warto porozmawiać z mniejszym jubilerem i zamówić coś, co jest zrobione w kraju - ręcznie, zgodnie z fachem.