Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kina321

badania planetarne

Polecane posty

Gość kina321

Jestem w 9 tyg ciąży, wczoraj bylam na usg i wykazalo nieprawidlolwosci w rozwoju dziecka- nadmiar skóry na kregoslu[ie co moze skutkowac tym ze dzieco urodzi sie z poważna wada genetyczna.jestem zalamana dostalam skierowanie do kliniki w lodzi ale te badania wykonuje sie po 11 tyag. Strasznie sie boje.dodam jeszcze ze mam 23 lat nie pije nie pale, kwas foliowy bralam jeszcze przed poczeciem a w mojej rodzinie ani męża nie ma zadnych chorob genetycznych (za wyjatkiem choroby serca mojeg tescia).

Gość dcfdcscfdr
hahaha jakie badania?

Badania prenatalne. Tak wykonuje sie do 3 miesiąca ciazy zeby w razie czego mozna bylo dokonac aborcji

Gość kina321
no i co ze zle napisalam.jestem zalamana idioito jeden z drugim!!!!!!

Przede wszystkim poczekaj na wynik badan , lekarze bywaja omylni. Po drugie postaraj sie uspokoic duzo lez odpoczywaj spij jedz warzywa owoce pij melise miete. Wiem ze to nielatwe w stosunku do tego co moze spotkac Twoje dzieciatko ale postaraj sie zrelaksowac ze wzgledu na niego. Pamietaj tez ze takie badania nie sa 100% pewne:) uszka do gory :)

Moja kolezanka takze miala taka sytuacje ale miala juz pewnosc w graniacach 90% ze dziecko urodzi sie z wada genetyczna zespolem turnera Ciaze usunela :(

Gość jasne nie są pewni...
raczej rzadko lekarze mylą się w tą stronę,że podejrzewają jakąś wadę a dziecko rodzi się zdrowe,częściej zdarza się sytuacja że właśnie nie potrafią wykryć i później dziecko okazuje się chore.Będziesz musiała podjąć decyzję być może najważniejszą w swoim życiu.

Gość nosz co za baby
najpierw się uczyc a potem dzieci robić, nie odwrotnie!!! Kurwa planetarne badania, z serii: dlaczego ziemia jest płaska, słońce krąży wokół ziemi,a na marsie żyją zielone ludki!!!! A co do tematu to jeszcze wczesna ciąża, ja robiłam po 13 tc bardzo dokładne usg i krew. Wyniki wyszły ok, ale u Ciebie nic nie jest przesądzone aczkolwiek na Twoim miejscu zdecydowałabym się także na badania prenatalne inwazyjne, ale myślę że lekarz odpowiednio już Tobą pokieruje, żeby było dobrze. Nie ma się co załamywać, dopóki nie masz pewności, jeśli jednak okaże się, że jest źle wtedy wraz z partnerem staniecie przed trudną decyzją. Staraj się myśleć pozytywnie, czytałam kiedyś na innych topicach o babkach, które mimo, że badania wskazały nieprawidłową przezierność karkową urodziły zdrowe dzieci. Głowa do góry!