Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 6 tygodniowej śmieszki

6 tyg po porodzie i waga mi nie spada

Polecane posty

Mam problem! W czasie ciazy sporo przytyłam bo musialam duzo lezec a teraz mija juz 6 tygodni po porodzie i waga wcale mi nie spada. Tyle sie nasluchalam ze karmiac piersia szybciej sie schudnie a u mnie nie widac efetków. Czy juz zostane gruba czy jeszcze mam szanse wrócic do formy. Sory za bledy ale trzymam mala przy cycku i ciezko mi pisac.

Gość PaniAntonina
Musisz dużo ćwiczyć:D Może waga tak szybko nie zejdzie z ciebie....

Gość tajasne
samo to sie nic nie zrobi. wezmiesz sie za siebie to zacznie spadac. nigdzie nie jest powiedziane że karmienie piersią pomaga schudnąć. nie wiem skąd ten mit. połowa babek chudnie, połowa bynajmniej. wiec niestety zostaje dieta i gimnastyka.

A co Ty myslalas? Ze urodzisz i juz bedziesz wygladac jak modelka? ZONK kochana. Mnie po porodzie zostalo 8kg i wciaz na mnie siedzi i za nic nie chce zejsc. :(

ja tez cały czas leze i przytyłam jak narzie tylko 9 kg wiec ty poprostu za duzo wpierniczałaś

Ja przytylam 27 kg.Waga tydzien po porodzie spadla o 2kg i stanela...Bylam przerazona..Dieta,cwiczenia,wspomagacze odchudzania i nic..Ruszyla na nowo 8tyg po porodzie. Chudlam ok 0.5kg na tydzien.Teraz jestem niecale 6miesiecy po porodzie i mam jeszcze 5kg do zrzucenia :) Takze da sie,ale musisz sie zawziac. Powodzenia

Jeśli chodzi o dietę to jem tylko tyle żeby mieć mleko w piersiach i gównie przetwory mleczne. Nie jem łlustego, słodkiego, smażonego, nic co nie zdrowe. Chodzę codziennie z małą na długie spacery ale to tylko tyle jeśli chodzi o ruch. Na brzuszki i inne ćwiczenia jakoś nie starcza mi już czasu a i szczerze to mi się nie chce.:(

Gość Benjamin Roberts 912
ja miałam tak samo ! karmiłam 6 mieisecy i nic , w tym czsie nic gazowanego , nic smazonego, nic slodkiego i tłustego . zaczelam chudnac dopiero po odstaweniu od cycka. wtedy poszo jak z górki, bez specjalnego katowania sie.

Benjamin Roberts 912 PRZYWRÓCIŁAŚ MI NADZIEJE:)

spokojnie... samo karmienie piersią nie wystarczy. ja z wielu powodów karmić nie mogłam. A do wagi sprzed ciązy dobrnęłam dopiero po ok. 8 miesiącach od porodu. W tym momencie mam już minus 7 kg sprzed ciąży. Nie do razu Rzym zbudowano. Schudniesz tylko bądź cierpliwa. Sama opieka nad dzieckiem robi swoje.

Gość postaram się byc kulturalna
ja jestem 4 tygodnie po porodzie. Jem wszystko to co w czasie ciązy( nie przeszłam na specjalna dietę z powodu karmienia) a zostało mi na plusie 5kg.

ja przytyłam do 75kg. Tydzien po porodzie ważyłam 64 kg. Dwa tygodnie po 60. Teraz jestem 5 tygodni po i nie mam pojęcia ile ważę, wywaliłam wagę, nie będę się stresować :)

czasem tak się zdarza, że waga stoi dopóki się karmi piersią. U mnie też tak było. Do tego karmiąc musiałam pilnować jak jem bo zaraz był problem z pokarmem. Pół roku po odstawieniu od piersi, większość dodatkowych kilogramów zrzuciłam. Dwa lata po porodzie miałam już wagę z przed ciąży. w ciąży przytyłam dużo bo 25kg.

Gość Benjamin Roberts 912
Mi w ciąży mowili jedz na co masz ochote , zrzucisz przy karmieniu. Nie jestem z tych szczesciar co to ze szpitala po porodzie wychodzą w ciuchach sprzed ciąży , ja nosiłam ciążowe spodnie przez prawie pół roku . Jak ogląam zdjecia z tego okresu i z chrzcin to mi sie rzygać chce jak sie na siebie patrze. Autorko życze Ci zdobycia upragnionej wagi :)