Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie do wegetarianek

Pytanie do wegetarianek

Polecane posty

Gość Pytanie do wegetarianek

Dlaczego nie jecie mięsa? To naturalne że człowiek je mięso i te wasze idee to zwyczajna głupota, więc dlaczego jesteście wegetarianami?

Gość głupie jest zjadanie słabszych

Gość nie jem mięsa
sama jesteś głupia koorvo

Gość bbbbbbbbbbbbbb
ja jestem bo mięso jest po prostu niedobre, śmierdzi i napawa mnie obrzydzeniem względy ideologiczne nie mają tu nic do rzeczy

Gość gtb nm ,
a tobie się już tak w życiu nudzi idioto/tko, że z braku problemów wymyślasz je sobie i dręczysz ludzi na forum? spieprzaj do piaskownicy

Gość zieleniak_5
prowokujesz choć pewnie niewiele wiesz na ten temat, nie jemy mięsa z różnych powodów (religijnych, etycznych...), poczytaj sobie na ten temat, obejrzyj filmy o cierpieniach zabijanych zwierząt...potrzeba ogromnej wrażliwości aby to zrozumieć, nie potępiam osób jedzących mięso, uważam, że każdy sam decyduje

Gość a co tu rozumieć?
wegetarianizm to głupota, rozumiem że ktoś nie lubi, ale powody religijne? powody etyczne? moralne? BREDNIE! potrzeba wrażliwości? potrzeba głupoty a nie wrażliwości żeby w te brednie uwierzyć! cierpienie? a co złego jest w tym że człowiek zabija krowę by ją zjeść? może według was wilk też czyni zło zabijając żeby żyć? może wszystkie mięsożerne gatunki zwierząt powinny powymierać z głodu? jesteście pojebanymi głupcami i tyle

ja jem mieso ale mysle ze w przyszlosci ludzie przestana je jesc i zastapiom je wazywami i owocami tak mi sie wydaje

Gość a czy to etyczne
że żuk gnojarz kula kulki z kupy i je zjada ? może potrzeba mu większej wrażliwości żeby to zrozumiał ? ŻUKI GNOJARZE OPAMIĘTAJCIE SIĘ ALBOWIEM ŻLE CZYNICIE !!!!!!!!!!!!!

Gość klerodia
Mieso - miedzy innymi - zasyfia organizm i jest przyczyna wielu groznych chorob. Niech hodowcy i rzeznicy wpieprzaja mieso.

Gość uwielbiam ..
obżerać się bezwstydnie mięsem słabych istot , największą ochotę mam na psa sąsiadki ale go dobrze pilnują

Mięso śmierdzi...? :D Tak, zapach kotletów schabowych, pieczonego kurczaka albo mięsa z grilla jest naprawdę obrzydliwy :D

Gość a ja nie jem
warzyw bo mi oczy po nich ropieją

Gość jesteś tym co jesz
więc nie jedz warzyw

Ja nie jem miesa, nie jadłam jak byłam dzieckiem, po prostu nie lubie. Mogę zjeść udko z kurczaka, jem je jak nie ma juz naprawdę nic innego do zjedzenia. Dla mnie mięso jest rzeczą zbedną. W dzieciństwie, jak mi mama kazała jeść, to wyrzucałam dla psa i mówiłam , ze już zjadłam. Ale nie mam obrzydzenia do mięsa.

Gość
po 5 latach wege jem to co jestem w stanie sama zabic w sytuacji komfortowej. ryby, kurcvzaki. jasne ze w syt podbramkowej nawet czlowieka bym zezarla ale po co?

Gość wege na zawsze
niesamowite jak wiele agresji jest w niektórych osobach, które tu się wypowiadają, mało wiecie o niejedzeniu mięsa ale to nie jest ważne, każdy ma swoją drogę i swoją karmę (nie karmę do jedzenia:))

Gość voice
tyle że wilk nie potrafi sobie zrobić kanapki z serem, czy zrobić coś bezmięsnego, a z tych czasach jest tyle innego jedzenia, że człowiek mógłby się obejść bez mięsa, tyle że ludzie są bez serca, szacunku, miłości i wrażliwości do zwierząt... "gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, ludzie nie jedliby mięsa"...

Gość żona seksoholika
Wegetarianki mają wspaniale przystosowane odbyty do stosunków seksualnych (do tego jak są nieródkami to podatność na chorobę hemoroidalną maleje o 57%).

Ja po prostu jedną lekcję biologii zapamiętałam bardzo dokładnie. Żołądek do jedzenia trawy to ma krowa, a żołądek człowieka nie jest do tego przystosowany.

Gość cieciorka w pomidorach
trzeba inteligencji aby zrozumieć fakt niejedzenia mięsa, trzeba też czegoś bardzo prostego, tolerancji dla inności

Gość smrodek
hmm idz sobie do ubojni to zobaczysz dlaczego :) btw po miesiacu nie jedzenia miesa od razu zauwazysz roznice w stanie zdrowia i samopoczuciu

Gość
a ja uwazam ze kazdemu wg upodoban jak ktos chce jesc mieso z miesiem i miesem, to polecam diete dukana i powodzenia jak ktos chce jesc warzywka i owoce z pominieciem zwlok (nie oszukujmy sie mieso to zwloki zabitego zwierzenia) jego wybor byle tylko nikt nie przekonywal mnie do zmiany zdania zreszta mysle, ze jakby czlowiek mial sobie sam zabic kotleta to wegetarian byloby wiecej

Nie jadam zwłok, choć nie wiem jak pięknie przyrządzonych:P A na poważnie, jestem duzżżżooo zdrowsza,nie przyczyniam się do cierpienia zwierząt-wystarczy. Człowiek jest wszystkożerny-może z powodzeniem żyć bez mięsa, wilk nie jest wszystkożerny jest jak sama nazwa wskazuje mięsożercą...

Gość sabji
niech żyją wegetarianie i pyszne potrawy, które gotują, ja jem mięso ale uważam kuchnię wegetariańską za mega dobrą!!!!

Gość dqsj
a ja nie jem dla urody; wegetarianki maja ladniejsza skore i wolniej sie starzeja.)

Gość ogórkowa bez mięsa
taaak, ludzie myślą, że nie zabijają bo kupują gotowe mięso na tacy w sklepie a tak naprawdę swoim zapotrzebowaniem, popytem powodują zgon milionów zwierząt, to masakra jakaś, dlatego mieszkam w Indiach bo tu świadomość ludzi jest inna

Gość też lubię wege
to fakt, ludzie wege wolniej się starzeją bo nie wprowadzają toksyn mięsnych do organizmu (nie wspomnę o tym, że nie są narażone na substancje rakotwórcze, które są w mięsie)

Gość spotkanie po latachh
Nienaturalne jest to,ze roślinożerna istota taka jak człowiek je mięso. Tak byś mogla je strawić - musisz poddać je obróbce termicznej. Nie próbuj sie przekonywać na własnej skórze czy jesteś mięsożerna czy nie - jedzenie surowego mięsa może się dla twojego roślinożernego organizmu skończyć tragicznie. Zupełnie odwrotnie jest np. z surowa marchewka - tego możesz jeść do woli i co najwyżej zrobisz się pomarańczowa od beta-karotenu. Jestem ciekawa ile nie wegetarian je surowe mięso:) Skoro jesteście mięsożerni(jak wilki,lwy) to czemu gotujecie/smażycie? widzieliście kiedyś lwa pieczącego zebrę? ja nie.