Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izabelka www.com

poradzi mi ktoś?

Polecane posty

Czy można brać ślub kościelny w welonie gdy ma się dziecko??jesteśmy tylko po ślubie cywilnym ponieważ odwołaliśmy ślub kościelny z powodu śmierci mojej mamy.Chciała bym mieć welon ale nie wiem czy to wypada.Proszę niech mi ktoś poradzi.TYLKO PROSZĘ NIE WPISYWAĆ ŻADNYCH OBELG.

Gość przepraszam,,,,ale
bardzo,a niby dlaczego nie mozna mieć założonego welonu jak w twoim przypadku?? Nigdy o czyms takim nie słyszałam i uważam że jak najbardziej wypada.! :)

ja myślę że nie ma żadnych przeciwwskazań żebyś nie miała iść do ołtarza w welonie te czasu że tylko dziewice już dawno minęły :D wiesz ile kobiet w ciąży szło do ołtarza w welonach i jakoś to nikogo nie dziwiło wiec jeśli chcesz mieć welon to go załóż i już

uważam, że to żaden wstyd, więc czemu nie miałabyś założyć welonu? kilka moich koleżanek też mialo, a mają dzieci.

Gość buhahah
niczym się nie przejmuj i idz w tym welonie, jesli tylko masz ochotę!!!

Gość dcds
ja bym poszła w welonie:)

to ja też tak zrobię, zawsze marzyłam o długim welonie, tylko że nie mogłam mieć ślubu wtedy kiedy chciałam, a teraz poprostu się boję złych opinii że to nie wypada bo mam dziecko, ale widzę że nie mam się czego obawiać

To jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja co chcesz mieć. Moja sąsiadka szła do ślubu w białej sukni chociaż była w zaawansowanej ciąży... Idź w czym chcesz :)

O rany... welon to pozostałość po czasach kiedy kobieta szła do ślubu z zasłoniętą twarzą. Wianek to symbol dziewictwa (stąd n.p. określenie "stracić wianek" czy "zabrać komuś wianek"), i mnie by faktycznie ciut bawiła panna młoda z ciążowym brzuchem czy dzieckiem i wiankiem na głowie. Ani welon, ani biała suknia nic do tego nie mają. Nawet jak by miały- nikomu być krzywdy nie robiła, autorko.

Jeśli takie jest Twoje marzenie i Twoja wola to czemu nie :) ? Nie ważne co byś zrobiła - czy to się tyczy ubioru czy organizacji weselnej ZAWSZE znajdzie się osoba która będzie miała swoje ALE. Więc nie przejmuj się cudzym gadaniem,bo i po co i na co?? :) Kiedyś welon oznaczał czystość ,więc tak naprawdę w dziejszych czasach 99 % kobiet nie powinna jego mieć :D:P Teraz to nie dziwi że do ołtarza welonie idzie kobieta w ciąży czy jak już dziecko jest na świecie.Ba! moja 32 letnia sąsiadka brała w czerwcu ślub po raz trzeci i miała welon :P Mimo że sąsiadki dupę obrobiły to miała to gdzieś :D

Gość dobra dara...
dziękuję kochani