Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyyy

Jak ja nienawidzę tego babska -teściowa

Polecane posty

Gość grrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyyy

Od razu mowie , ze mieszkamy sami . Jednak głupie babsko chce nas nawet kontrolowac na odległosc. Tyle razy sprawiała mi przykrość , oczywiście nie przy mężu - jędza jedna. Mąż ma 35 lat , a ta kretynka wysyła mu smsy w stylu "Kochany synuniu , kiedy zadzwonisz do swojej kochanej mamuni". Jedziemy teraz do tej jedzy na obiad , chyba pierwszy raz w zyciu ja opierdole , az jej w piety pojdzie. Tez , ktoraś ma doczynienia z takim babskiem?

w prawdzie to jeszcze nie moja teściowa ale juz się pożarłyśmy na maxa;p ja mam 19 lat i nienawidze tej baby!;D Dobrze że mieszkam 400 km od niej;) Strasznie się pokłóciłyśmy;p

Hej i tymi słowami się tak zdenerwowałaś? Rozumiem że jeżeli sprawiła ci w czymś przykrość lepiej porozmawiać na ten temat i tyle.,

Gość nie my tak nie mieliśmy
do autorki: jeśli sama teściową traktujesz jak gówno, jesteś w ten sam sposób traktowana. :P jędzą jesteś, to widać nawet po stylu pisania. obca ci jest zapewne szczera rozmowa z matką twojego męża.sama wolisz nakręcać sytuacje, niż po prostu ją rozładować. to ty weszłaś do tej rodziny, i to ty musisz się więcej starać. taka to już rola synowych. ja mam najukochańszą teściową pod słońcem, nikomu bym nie pozwoliła słowa złego na nią powiedzieć. a wiesz dlaczego, dlatego, że zadbałam o nasze kontakty wcześniej, zanim zostałam żoną jej syna. jestem po ślubie już 8 lat, i dalej jest to cudowny człowiek. więc sądzę, że wina leży po twojej stronie, ewidentnie.

Gość grrrrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Post taki , a nie inny bo musiałam to z siebie wyrzucić . Z mężem jestem juz 10 lat . Narawdę jestesmy szczesliwym malzenstwem . Nigdy nie powiedziałam złego slowa teściowej , ale teraz po 10 latach głupiej babie wygarne . Zresztą mąż mi powiedział , zebym wreszcie przestała jego własna matke traktowac z szacunkiem . Jestem ponoc dla niej za dobra, a ona jeździ po mnie jak chce. Mój mąż oraz jego siostra od własnej matki trzymaja sie z daleka. Baba wiecznie krytykuje , smieje sie z wszystkich , gra na poczuciu winy. Próbowała zrobić wszystko , zebysmy z nia zamieszkali , ale maz stanowczo powiedział , ze nie , dlatego od wielu lat sie na mnie mści, bo myśli , ze to moja zasługa. Po 10 latach , nastapila u mnie kulminacja negatywnych emocji . Rozmowy z ta kobieta nie pomagaja , probowaliśmy.

To ona mnie od 10 lat traktuje jak gowno , ale teraz ja ja tak potraktuje , moze w koncu zrozumie.

Wina nie leży po żadnej stronie... nie mozna tak pisać nie znając człowieka. Ja chciałam się pogodzić ze swoją teściową pojechałam do niej na 2 tyg. to znaczy do swojego chłopaka, mieszkalam też znią było dobrze, gadalyśmy normalnie zakumplowałyśmy się nawet po czym ja pojechalam do domu a ona zaczęła napieprzać na mnie do swojego syna a mojego chłopaka i to bylo niby fair?

Bo "nie my tak nie mieliśmy " , ma widocznie normalną teściową i nie rozumie sytuacji . Najedzony głodnego nie zrozumie , to jest na tej samej zasadzie.

Gość tyyyywyyyyzyyyduuu
kurde ja nie wiem jak to jest ze niektore tesciowe sa naprawde ok a inne to...grrr... droga autorko, Ty to jeszcze masz pol biedy bo kobieta 'sprawiala Ci przykrosc' wiec moglas jakos zareagowac, klococ sie i w ogole :) a ja mam tak, ze jestem traktowana jak powietrze ;P to chyba gorsze... musimy wytrzymac i pamietac zeby nie powielac tych bledow kiedy same bedziemy tesciowymi ;)

Wiem co to znaczy teściowa;p jeszcze jej nie mam a juz się na niej przejechałam;p żądziła się wszystkiem doszlo nawet do tego że mówiła mi jakich kosmetyków powinnam używać a jakich nie... grzebala w moich rzeczach pod moją nieobecność, krytykowala mnie że nie posprzątałam w pokoju przy babci mojego chłopaka ( a posprzątałam dzień wcześniej) choć sama miala napieprzone wszędzie... mówila mi jak mam się malować i ubierac. Zawsze gdy wychodzial sprzątalam jej caly dom, prasowalam gotowalam zmywalam naczynia odkurzalam a ona powiedziala do mojego chlopaka że nic nie robilam tylko siedzialam przed lustrem... nie dziwię ci się że puścily ci nerwy... mi tak puscily że nawet się poplakalam jak się z nią kłócilam

Gość tyyyywyyyyzyyyduuu
o matko, Kamila wspolczuje... a co na to wszystko Twoj facet?

Moja tesciowa , krytykuje mnie, czyli 34 latkę? , za ubior, fryzurę i ze uzywam markowych perfum , kosmetyków , ciuchów. Naprawdę nie mam juz do niej siły.

Gość tyyyywyyyyzyyyduuu
Klaudia mialo byc, sorry :D

Powiem , Wam , ze facet tak naprawdę nic nie może . Co z tego , ze zwróci uwagę , jak ona robi swoje .

Teściowa jest kochana: Kiedy rządzić może, A Synowa posłuszna, we wszystkim pomoże. Gdy jej Mąż, czyli Teść; potulny a bogaty, Młody Zięć; nadskakuje i wręcza jej kwiaty.

Gość synowa teściowej
Moja teściowa, kiedy chciałam odejść od męża była tak chamska ,że powiedziałam,że mam swoje auto zostawic jemu , bo on do pracy dojeżda , a auto było moje kupiłam kiedy byłam panną , za drugim razem powiedział ,że mam wyprowadzić się z domu i wszystko zostawic bo na to zarobił jej synus , tylko mam zabrać dzieci bo co on z nimi zrobi. Ostatnio dowaliła się do tego ,że mam za dużo za prąd i wode..ehh szkoda gadać :-0

Gość tesciowa i synowa
Ja mam tesciowa bardzo dobra i kochana. Jest zawsze taktowna i nigdy do niczego sie nie wtraca. Niestety, moja corka nie miala tyle szczescia co ja. Jej tesciowa to diabel wcielony. Umila zycie nie tylko jej ale i swoim najblizszym w rodzinie. Jest bardzo konfliktowa osoba i niezwykle trudna osoba. Oni mieszkaja osobno ale tesciowa uzurpuje sobie prawo do wtracania sie w ich zycie. Przeszkadza jej doslownie wszystko. Ona potrafi przy ich dziecku niepowazne uwagi prawic. nie my tak nie mieliśmy - nie zawsze moja droga tak bywa, ze to tylko synowa musi o dobre stosunki zadbac. Druga strona czyli tesciowa ma rowniez taki obowiazek.

Gość calineczka z deczka
Moja tesciowa zmarla nie znalam jej, swiec panie nad jej dusza, ale jak was czytam to az mnie ciarki brrr

Cóż... mój chłopak nic na to;) Po prostu facet raczej nie wtrąca się do takich spraw... Dla niego to też było trudne. Co miał zrobić? Dopiero później zarzuciłam mu że nie stanął w mojej obronie, zrozumiał bład i teraz nie pozwoli na mnie już nic zlego powiedzieć. Od tego momentu nic na mnie teściowa nie gada