Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciotka21

Gęsta kupka u tygodniowego dzidziusia?

Polecane posty

Gość ciotka21

Moje dziecko ma tydzień i robi dość gęstą kupke. Jest karmione sztucznym mlekiem, a takrze przepajane herbatką z kopru włoskiego i czystą wodą. Jak ulżyć maluszkowi? Jaki jest powód takich kupek?

Gość ciotka21
heh nio niestety śmierdzący temat ale jakie ma znaczenie i wpływ na komfort i zdrowie dziecka. Prosze pomóżcie bo widze że malutki sie męczy.

Gość ciotka21
taka kupkę robi już 3 dni. co zrobic zeby nie była taka?

Dzieci na sztucznym mleczku robią gęstsze kupy. A jakie mleko mu podajesz? Bo wiem, że np Bebilon Pepti ma w sobie jakieś takie specyficzne białko i niektóre dzieci tak reagują na to białko. Nie pamiętam kurczę słowa :o, może znajdę w googlach :D

moje dziecko od urodzenia było na butli więc może pomogę :) 1. jak często się wypróżnia? 2. do czego porównasz gęstość? 3. czy jest niespokojne, przeciąga się i mruczy?

Gość ciotka21
robi 2 razy dziennie i jak robi te kupkę to bardzo sie wysila. hm konsystencja jest dość gęśta ale nie twarda. Mały jest na mleku nestle nan

jeżeli się załatwia 2 razy dziennie to nie ma zatwardzenia, postaraj się podawać tylko samą wodę lub wodę z glukozą (100 ml wody i łyżeczka glukozy razem przegotować ) zioła czasem dla aż tak małych dzieci (mimo tego co napisane na opakowaniu) nie nadają się. no i raczę kupić i trzymać w lodówce czopki glicerynowe :) prędzej czy późnij przydadzą się :) poczytaj w necie o leku : biogaia dobre dla maluchów