Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawe,ze kazda

co po jablku i marchewce dla 4 miesiecznego dziecka?

Polecane posty

Gość ciekawe,ze kazda

wprowadzilam juz jablko i marchewke do diety synka.jaki produkt nastepny?szukam jakiegos fajnego schematu,gdzie byloby jasno napisane co moge wprowadzac,ale nic takiego nie moge znalezc.prosze o podpowiedzi.dodam,ze pediatra powiedziala,ze nie mam dawac kaszek czy keikow,bop maly i tak jest duzy na samym mleku(butla)

Moim zdaniem jak narazie wystarczy. Miesko mozesz wprowadzac w 5m + jarzyny- marchew pietruszka, ziemniak, dynia... tylko na poczatek nowoisci po troszeczke zebys miala okazje sprawdzic na co jest ewentualnie uczulone.

Gość kreska wylazła na sam koniec
ja dostałam od swojej pediatry schemat i wg niego po 4m-cu soczki owocowe, po 5 zupki jarzynowe, deserki, kaszki ale na tym schemacie pediatra naniosła poprawki z których wg niej soki od 3 m-ca, po 4 m-cu reszta powoli możesz jakąs zupkę serwować, ja na razie podaje 50 ml soków z gerbera dla dzieci po 4 mcu i przymierzam się do jakiejś kaszki na wieczór,mały ma 4.5 mca. Może ktoś poleci jakąś pierwszą kaszke...

Gość ciekawe,ze kazda
ja soczki zaczelam wprowadzac jak syenk mial 3,5 miesiaca tak pediatra zalecila,a potem juz stale produkty.chcialabym synkowi gotowac sama...na razie podalam mu jabluszko i marchewke ze sloikow,ale nie wiem jak dalej mam sie do tego zabrac...

autorko, ugotuj mu np ziemniaka i marchewke potem zmiksuj na papke dodaj odrobinke masla i podaj malemu. Jak po paru dnich nic mu nie bedzie to wprowadzaj inne jarzyny o bserwuj dziecko.

zdesperowana, ale jej dziecko jest na butli nie na cycku wiec nowosci powinno od 5m dostawac.

Gość tajasne
"ciekawe,ze kazda - ja soczki zaczelam wprowadzac jak syenk mial 3,5 miesiaca tak pediatra zalecila,a potem juz stale produkty.chcialabym synkowi gotowac sama...na razie podalam mu jabluszko i marchewke ze sloikow,ale nie wiem jak dalej mam sie do tego zabrac..." ale w jakim sensie jak? technicznie? ugotowac warzywko (bez soli!), rozgnieść widelcem i szuflowac do dzioba. mozesz miksowac mikserem, ale chyba nie warto. jabłko trzesz łyżeczką. :)

idz do sklepu na dzial z jedzeniem dzieciecym,zobacz co jest w takich produktach dla dziecka w twoim wieku i wprowadzaj to samo...

Gość kreska wylazła na sam koniec
rety jagoda jaka Ty jesteś niereformowalna, wiem ile tego jest na rynku i wiem co ma być napisane, spytałam czy ktoś może mi coś POLECIĆ zamiast się nakręcać wystarczy odpowiedzieć: ja kupowałam HIPP, to nie bo trzeba najpierw tytułem wstępu wylać trochę jadu, dla polepszenia własnej kondycji psychicznej...eh trochę kultury!

Gość ja pier....
soczki 3,5 mies dziecku?? !!! Wode do picia a nie jakies soczki. I same gotowac- leniwe sloiczkowe matki 😠

Jagoda masło to możesz dac 7/8 miesięcznemu dziecku a nie 4 Dynia, ziemniak i wszystko, reszta od 5 mc ;) zupka marchew+ryż zupka marchwe +ziemniak ale bez MASŁA !!!! ❤️ Blanka Maja ❤️ ❤️ Blanka Maja ❤️

Gość prrrrrrrrrrrrrrrrr
ja swojej corci (4,5 m-ca) podaje raz dziennie zamiennie kaszka albo rano albo na noc np z Bobovity kaszka mleczno-ryzowa bananowa, albo brzoskwiniowa, malinowa probowalam jablkowej ale efekt byl taki ze wszystko zwymiotowala...deserki czy soczki z jablkiem jej nie podchodza pluje i zaciska buzie...wiec podalam najpierw sama marchew, potem marchewka z ryzem, z owocow banan luzb banan z owocami lesnymi...na razie podaje ze sloiczkow bo chce sprawdzic co polubi potem bede sama gotowac, deserku zjada 1/3 sloiczka na raz a zupke pol sloiczka (oczywiscie sloiczki te najmniejsze)...

Gość prrrrrrrrrrrrrrrrr
tu masz schemat zywieniowy podany przez pediatre http://forum.gazeta.pl/forum/w,632,71001263,71912589,co_moze_zapropoonowac_pediatra_.html

Gość ciekawe,ze kazda
jakis dziwny ten schemat...ale dzieki:)

Gość a ta szklanke
pisze kurwa jak byk na cycu po 6miesiacu na butli po 4

Ja swojemu zaczęłam podawać jabłko, banana i kaszki już jak skończyl 3 miesiące. Nie było to w dużej ilości tylko tak żeby popróbowało smaków. Jak skończyło 4 miesiące to podałam po troszku marchewki ugotowanej i ziemniaka oraz domowo robionego doku z marchewki. Za tydzień kończy 5 miesięcy i kaszki wsuwa już jako posiłek czyli wyeliminowałam jedno karmienie butelką. Za tydzień zaczynam podawać już mięsko (cielęcinkę i jagnięcinkę) razem z marchewką i ziemniakiem. Trzeba stopniowo dziecko przyzwyczajać do nowych smaków. Dodam, że do 4 miesiąca karmiłam piersią, ale że moje dziecko odrzuciło to przeszłam na butelkę. Soki robię sama sokowirówką.

Ale najczęściej podaję wodę z odrobiną granulek herbatki koperkowej ;)