Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeesajahh

Kara za bilet ulgowy CZY SŁUSZNIE? POMOZCIE!!

Polecane posty

Gość meeesajahh

Jestem z lublina i pojechalam dzisiaj do zamoscia do ZOO z kolezanką. Wsiadlysmy do miejskiego autobusu obie mialysmy ulgowe bilety akurat traf chcial ze odbyla sie kontrola biletowa. ''Kanar'' zażadał legitymacji-dałysmy mu je (jestesmy uczennicami liceum) a on wlepil nam mandaty poniewaz ''ULGOWE DOTYCZĄ TYLKO MIESZKANCOW ZAMOSCIA'' powiedzial ze lepiej zebysmy teraz zaplacily 70zł bo potem z dnia na dzien po 12zł rosnie i tak zrobilysmy. Teraz po powrocie zastanawiam sie czy slusznie. Zajrzalam w regulamin MZK Zamosc na ich stronie internet. i nie ma tam zadnej wzmianki o tym ze tylko mieskzancy zamoscia moga korzystac z ulgowych.

Gość djedwq
oszukal cie

ja mieszkam w Łodzi i pierwsze słysze o czymś takim. A masz jakiś papierek że zapłaciłaś?

powiem tak - w h.... was zrobil. Legitymacja to legitymacja, ulgowy to ulgowy i huuj mu do tego skad jestes.

Ja jeżdze MZK w Opolu, a nie jestem z Opola i nie słyszałam o czymś takim :P Wydaje mi sie, że oszukał was, a o tym 12 zł codziennie powiedział, bo wiedział, ze jak teraz nie zapłacicie, to mu kasa koło nosa przeleci :P

w łodzi jest tak że jak zapłacisz w ciągu 7 dni to płacisz 70 a jak później to 100. Myśle że zrobił cie w konia,na 100%

Gość Emmett Fitz-Hume
Oszukał Cię. Zgłoś to na policję- dobiorą się mu do dupy. Ulga "na legitymację szkolną" jest ulgą ustawową- dlatego możesz z niej korzystać u każdego publicznego przewoźnika w całym kraju.

Gość meeesajahh
mam kwit od niego

Gość Emmett Fitz-Hume
I bardzo dobrze! Masz dowód, koleżanka potwierdzi okoliczności i zbiera kanar wyrok w zawiasach + grzywna a tym samym wylatuje z roboty :)

Też mi się wydaje, że Cie oszukał. Ja w innych mmiastach jeżdze tramwajami np do szkoły i nawet jak sprawdzał bilety to miałam ulgowe i nic nikt mi nie powiedział

to jedż z tym do MZK i dopominaj się zwrotu.Zrób awanture bo zostałaś oszukana. Najlepiej jak byś jeszcze miała ten bilet

Gość zakochaj mnie, weź
Jestem z Tczewa. W moim mieście ulgę szkolną mają tylko mieszkańcy. Ludzie z innych miejscowości, po skończeniu 5 roku życia, muszą płacić za bilet normalny.

Gość meeesajahh
zadzwonie tam jutro bo z lublina w obie strony do zamoscia to na jedno wyjdzie co ta kara. ale tego nie zostawie tak

Gość meeesajahh
a moze ktos z zamoscia jest?

Gość meeesajahh
ale w ich regulaminie nie ma zadnej wzmianki o tym ze tylko ulga dla mieszkancow. wiec chyba mnie oszukal

Gość zakochaj mnie, weź
poszukaj na stronie internetowej przewoźnika informacji o tym

dobrze zrobisz ,zadzwoń.Jeśli naprawde tak jest no to trudno chociaż wątpie ale jeśli cie oszukał to nie daruj mu tego

Gość nfjhfjnjfhkdfn
weź nie przesadzaj, że bilet w jedną stronę kosztuje 35 zł ja też mam do Lublina 80 km a za busa płacę 10 zł

Gość zakochaj mnie, weź
miał prawo wystawić Ci mandat, jeśli nie jesteśuczennicą szkoł w Zamościu. Tu masz fragment regulaminu: Do ulgi uprawnieni są m.in. "dzieci od 4 roku ycia na podstawie dokumentu rodzica lub opiekuna pozwalającego stwierdzić wiek dziecka oraz uczniowie realizujący obowiązek szkolny oraz obowiązek nauki na podstawie wanej legitymacji szkolnej wydanej przez szkołę z terenu Miasta Zamość." Tu masz link http://www.mzk.zamosc.pl/informacje.pdf

Gość
to sie nazywa wyludzenie i jest karalne zwykla lapowe mu dalyscie

Ustala się opłatę dodatkową za przejazd bez ważnego biletu środkami Miejskiego Zakładu Komunikacji Sp.z o.o w Zamościu w wysokości 80,00 zł , a przy wpłatach dokonywanych u kontrolera lub w ciągu 7 dni w kasie MZK 56,00 zł to 70 które zapłaciłaś nijak nie ma sie do regulaminu:(

Gość
chuj tam a nie prawo prawo polskie jest ponad regulaminami wewnetrzenymi ja bym do sadu poszla

Gość zakochaj mnie, weź
Chyba, że ZKM Zamość jest sprywatyzowana, jak u mnie , w Tczewie Jeśli tak, to możesz być w setce sądów i to przewoźnik ma rację, a winna jest osoba nieznająca regulaminu

Gość taak są proste
i spytaj najpierw, czy moze miec miejsce taka sytuacja, powiedz to co sie stalo czyli mialyscie bilety ulgowe w innej miejscowosci itd, niczego nie zatajajcie , czasem jest tak,że kanar jest fałszywy i wtedy nikt go nie zlapie,a watpie zeby policja jakies sledztwo prowadzila czy cos , ponadto mialybyscie jakis swiadkow??

Gość sory za nick ;d
miało byc ' zadzwon na policję' hmm. ;)