Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lenasl

Niemowlę odrzuca pierś-pomocy.

Polecane posty

Jestem mamą 11 tygodniowej córki. Do tej pory karmiona była w sposób mieszany, w różnych proporcjach, zmieniały się one w zalezności od okoliczności, czasem nawet do 80/20 karmienie sztuczne do naturalnego( od początku miałam mało pokarmu i musiałam ją dokarmiać). Od kilku dni Mała odrzucała pierś w dzień, akceptowała tylko w nocy, dwa dni temu odrzuciła ją całkowicie. Sssie smoka od 1.5 miesiąca, nosek ma drożny, je moje mleko gdy ściągnę je laktatorem więc tu nie chodzi o jego smak. Co robić?Macie podobne doświadczenia i jakieś rady?

Gość KAPUŚCIANKA83
JEZELI JESTES PRZEKONANA DO KARMIENIA PEIRSIĄ TO MUSISZ JAKOS TO ZNIESC I CZESTO JĄ PRZYSTAWIAĆ, ALBO SCIAGAĆ POKARM DO BUTELKI, ALBO PRZEJSC NA MODYFIKOWANE TWÓJ WYBÓR. JA MOJĄ KARMIŁAM OD POCZĄTKU MIOESZANIE, ALE NIE MIAŁAM PRAKTYCZNIE WCALE POKARMU I JUZ PO DWÓCH TYG TYLKO BUTLĘ DUŁA Z MLECZKIEM MODYFIKOWANYM. TERAZ MA ROCZEK ZA KILKA DNI JEST MEGA ROZWINIĘTA, ZACZEŁA CHODZIC W 10.5 MIESIĄCA , NIE MA ALERGI, TYLKO RAZ ODPUKAĆ CHOROWAŁA :)

Gość dolkjihugy...........
niestety tak to jest że jak zaczynasz dokarmiać dziecko wybiera butelke bo z niej łatwiej i szybciej leci.... rada..odstaw butelkę i dawaj tylko piers, a butelka jeśli musisz sporadycznie....

Gość co za bzdury............
kto wam nagadał że macie mało mleka????????????????skąd Wy to wiecie??????? nie ma czegos takiego że masz mało mleka czy nisko kaloryczne!!!!!!!!!!!

Gość ja pier......
bylo nie dokarmiac piersia:O ech matki, matki :O

Gość ja pier......
pewnie ,ze bzdury. na pewno rad babcinych posluchala. Mi moja mama tez chciala sprawdzac jak tluste mam mleko. wysmialam ja bo dziecko sie najadalo i spalo cala noc .

Gość KAPUŚCIANKA83
CO DO TEGO ŻE CZASEM R\TAK JEST ŻE SIĘ NIE MA POKARMU TO PRAWDA, PRÓBOWAŁAM NA LAKTATORZE SCIĄGAĆ ALE W ÓŁ GODZ MIAŁAM JAKIEŚ 5 ML, TAKŻE CO TY NA TO? POZA TYM NIGDY NIE MIAŁAM CZEGOŚ TAKIEGO JAK NAPŁYW POKARMU CZY BÓL PIERSI, NAWET PO CAŁEJ NOCY Z RANA NIC MI NIE CIEKŁO. nA SAMYM POPCZĄTKU MIAŁAM SIARE U\I TYLE Z MOJEGO POKARMU. TAK NA POCZĄTKU MIAŁAM MEGA WYRZUTY, ŻE NIE JESTEM WIDOCZNIE DOBRĄ MATKĄ, ŻE NIE POTRAFIĘ DZIECKA WYKARMIĆ. ALE ODKĄD ZACZYNAŁAM DAWAĆ BUTLĘ MOJE DZIECKO STAŁO SIĘ SPOKOJNE, PIĘKNIE SPAŁO I W OGÓLE SAME PLUSY. WTEDY JUZ MI PRZESZŁY WSZELKIE WYRZUTY, BO PRZECIEZ CHODZI O TO BY DZIECKO BYŁO NAJEDZONE A NIE WCIĄZ WYŁO Z GŁODU, AHA WSZELKIE HERBATKI NA KATACJĘ GÓWNO DAJĄ, WODY TEZ DO 3 L PIŁAM I TEZ DUPA!

Gość kjhkhkj
kapuscianka wylacza capsa..pls..

Gość KAPUŚCIANKA83
ok :P

moim zdaniem malutka przyzwyczaila sie do butli, tam gdzie jej intensywniej leci. w piersi teraz masz na pewno mniej pokarmu niz przedtem gdy karmilas tylko piersią. wolniej leci, mała sie denerwuje. wiem bo sama to przechodziłam. ostatnio znajomi tez mieli ten sam problem tyle, ze oni dawali malutkiemu herbatke butelką.. no i koniec z karmieniem piersią. chłopiec mial 6 tygodni a przybrał tyle co nic! dosłownie!!!