Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19stolatka wawa

Biały ser w głebi pochwyy !! kobiety helppp :(

Polecane posty

Gość 19stolatka wawa

przy okazji masturbacji zauwazylam,ze mam sporo bialych grudek,gestych w glebi pochwy ... ;/ strasznie mnie piecze i boli wszystko,pare dni temu bylam nad morzem i moj chlopak wszedl we mnie,ale sie rozmyslilam i do niczego wiecej nie doszlo.bez zabezpieczenia ! czy to ciaza ? czy moze infekcja od piasku ? mialam go doslownie wszedzie .

Gość brawurkaa
moja droga to grzybica. lepiej sie udAJ do ginekologa bo bez antybiotyku tego nie wyleczysz a co wiecej zarazisz tym sowjego faceta gdy bedziecie wspolzyc.

Gość masz grzybice
idź do gina, dostaniesz leki dla siebie i chłopaka

Gość jęcząca
a może jestes przed okresem? niektóre kobiety maja gęsty biały sluź.

Gość mamuskatatuska
Idz do ginka, niech ci doradzi co nalezy zrobic, jak to jest powazne.

Gość ...julcia...;
Przechodzi po jednym dniu?! Chyba Ci się coś pomyliło, albo nigdy jej nie miałaś.... Po jednym dniu to najwyżej objawy się załagodzą przy dobrych lekach... Całkiem zaawansowana grzybica to przejdzie po tygodniu minimum, bo to że już nie "swędzi" nie znaczy że nie ma grzyba... I najgorsze jest to że jak się raz złapie to często powraca:/ Ale idz do gina przepisze Ci leki i po problemie:)

Gość mamuskatatuska
Idz do ginka, niech ci doradzi co nalezy zrobic, jak to jest powazne.

Są leki które bierze się raz ale one długo utrzymują się w organizmie i działają. Nie ma szans żeby grzyb znikną po jednej nocy...

Ale mówmy o polskich realiach a nie o tym co jest w Anglii, USA czy w innych bardziej cywilizowanych krajach... Nasi ginekolodzy bardzo często przepisują zwykłą nystatyne dopochwowo która np u mnie nic nie dala... Po 3 wizytach u różnych ginekologów jeden przepisał mi tabletki doustne fluctokonazol czy coś takiego i do tego maść clotrimazolum i w końcu mi przeszło ale teraz często łapię grzybicę niestety:/

racja, mieszkam w uk i to zaden wielki problem bo tabletke mozna kupic bez recepty i rzeczywiscie po jednej nocy przechodzi. wiec dlatego napisalam, ze to nic wielkiego.. a w polsce nie wiem rzeczywiscie jak to jest.

W polsce to nie wiem czy jakiekolwiek tabletki an grzybice pochwy mozna dostac bez recepty a samą maścią niestety się nie wyleczy

Gość jagaX
A jaki to srodek kt dziala przez noc?? To nie probiotyk tylko lekarstwo

Gość koro na
jezeli moge cos doradzic niech lekarz przepisze gynazol, to jest krem w aplikatorze, koty w pochwie utrzymuje sie przez 5 dni a potem przechodzi jak reka odjal

Gość natellinek
na każdego coś innego działa a grzybica jest ewidentna. to, co mogę na pewno polecić to taka mieszanka ziołowa vagosan, maść clotrimazolum i probiotyk lacibios femina. z leków, to gynazol mi nie pomógl, zreszta sceptycznie podchodzę do leków, które się aplikuje jednorazowo (choć nie powiem, że nie wygodne tylko drogie tez). u mnie zadziałał gyno-femidazol i flumycon.

Gość 19stolatka wawa
To znaczy,ze chlopak byl zarazony ? Nigdy wczesniej z nim nie wspolzylam,ani nawet nie doszlismy do tego etapu . Na drugi dzien zauwazylam duzo bialego,gestego sluzu na majtkach,a wczoraj ta biala serkowata wydzieline,ktorej naprawde bylo sporo ;/ Pojde do ginekologa,mam mam nadzieje,ze cos skutecznego mi zapisze. Nie wazne ile to bede leczyc,wazne zeby to nie byla ciaza,bo to byla moja pierwsza mysle :(

...julcia... --> kosztuje okolo 8-9 funtow. ale mozna pojsc do lekarza i wypisze recepte na tabletke za darmo. bo leki na recepte sa darmowe. a grzybice latwo dostac od noszenia nieodpowedniej bielizny, nadmiernej higieny, po braniu antybiotykow, w trakcie ciazy...

zaraz ciąża spokojnie nie wiedziałam ,że Cham taki poeta tak do ginekologa a w domu możesz zrobić sobie zaparzyć szałwię albo rumianek i obmyc to lub zrobic nasiadówę

Gość Mary56a
Na grzybice to tylko środki na receptę przepisane przez lekarza! Powinien dać ci jakiś antybiotyk a potem coś osłonowego np Feminelle Vagi C lub temu podobne.

Gość Ciekawa44
Akurat osoba wyżej wspomniała. Polecam wypróbować Feminelle, powinna pomóc.

Gość Julcia33
Polecam stosować jednak od czasu środki zapobiegające takim "niespodziankom"

a może to on wyruchał jakąś rumunkę i teraz zaraził ciebie :), tym bardziej że pojawiło się to po stosunku :)

Gość wroclawianka!!
grzybica...robi sie od roznych rzeczy, niekoniecznie od seksu... od chodzenia w mokrym kostiumie, basenow i innych.

Gość holla78
John_Cash nie pisz głupot. Wrocławianka - dokładnie ja np. miałam problem po basenie.