Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brigidda

nieswiezy oddech

Polecane posty

Gość brigidda

Moj facet ma nieswiezy oddech. Nie mam ochoty sie z nim calowac. Dzieje sie to dosc czesto. Obawiam sie ze aluzji moze nie zalapac. Co zrobic?

Gość parappapa
częstuj go gumami do żucia :)

Gość brigidda
zbankrutuje....

Gość niebieskooooka dziewczyna
a po kiego aluzja? każ mu umyć zęby

Gość aolis
WAŻNE!!! Kochane moje! Przerzuciłam kilkanaście artykułów i wszędzie to samo! Miałam ten problem od kilku miesięcy, wiem jak straszne jest z tym żyć.Robiłam wszystko co pisano w mądrych artykułach i nic! No i przypadkiem trafiłam na sugestię, że to kamienie w uchyłkach migdałków. BINGO! I zapewne większość osób z uporczywym problemem nieświeżego oddechu na to cierpi. Higiena jest ważna ale nie od niej zależy tworzenie się tego paskudztwa. To tendencja do odkładania się resztek pokarmu, nabłonka i bakterii w tychże uchyłkach. Urzędują tam bakterie i to jest powód, określmy jasno: smrodu. Tworzą się żółtawe grudki i zalegają do puki ich mechanicznie nie usuniemy. Jest to dosyć nieprzyjemne, a do tego sami nie damy rady usunąć całych złogów. Konieczna jest wizyta u Laryngologa. Problem w tym, że one się odnawiają niesamowicie szybko. Wtedy trwale pomaga usunięcie uchyłków - i tu WAŻNE - nie dajcie sobie wyciąć migdałków, wystarczy sunąć uchyłki, a jeśli usuną wam tylko migdałki to już totalna porażka. Zabieg wykonuje się laserowo, trwa ok 20min, goi się około tydz. - rekonwalescencja lodowa jest całkiem miła :) No a najważniejsze, że mamy problem z głowy. Jeśli chcesz sama zdiagnozować obecność kamieni wystarczy, że otworzysz szeroko buźkę i na końcu jamy ustnej, odchylisz bądź po prawej bądź po lewej stronie mniej więcej po środku przednią "ścianę" (na końcu policzków, są dwie a potem wlot do gardła) i albo już ujrzysz kamyczek albo naciskając uchyłki (nieregularne wypukłości) spowodujesz ich wyjście z uchyłków. Jeśli wyczuwasz w tym miejscu coś twardego to jest to zapewne kamień i nie można go wycisnąć w całości, trzeba nacinać uchyłek u lekarza. Także samodzielnie tylko się namęczysz, naplujesz, poranisz i ulżysz sobie na chwilkę. Po wyjęciu kamienia zapach jest wręcz... och to okropne, a niejednokrotnie zdarzy się połknąć kamień... Po wyciśnięciu trzeba wypłukać gardło płynem antybakteryjnym lub silnym naparem z szałwii. Cierpi na to masę ludzi, nie jesteście sami, ale działać trzeba! Powodzenia Kochane ja już mam to za sobą!

Gość gosia9999
ja na nieświeży oddech mam odświeżacz http://vm24.pl/pl/c/Swiezy-oddech%2C-pasty%2C-zele%2C-odswiezacze%2C-szczoteczki-do-jezyka/10 poza tym myję często zęby i chodzę do stomatologa co pół roku

Gość gość
Po kazdym stosunku powinno sie plukac usta.

Gość gość
Moze to byc stan chorobowy...zoladek itd...

Gość gość
Pół szklanki ciepłej wody i do tego dodać trochę wody utlenionej.Tym płukać gardło ,po tym płukaniu już powinno być ok na jakiś czas.

Gość gość
Okropne. Mojemu psu tez tak smierdzi z pyska.

Gość gość
mojemu mężowi czuć zgniłym mięsem nawet jak umyje zęby,nie moge sie z nim całowac bo na rzyganie mnie bierze

Gość gość
No to moze dawaj pierogi na stol? I dieta roslinna?