Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 martynnaa__24

Prawda o zyciu dziewczyny!!

Polecane posty

Go艣膰 martynnaa__24

Niestety jestem przez was zmuszona do napisana krotkiego eseju na temat sycia, ot贸z moje dziewczyny, co wchodze na to forum spotykam sie z w膮tkami na temat dra艅, oczukuje, k艂amie, zdradza, bije itp, itd. No cos sa i przypadki beznadziejne ale w wi臋kszo艣ci chodzi tu o was dziewczyny....to wy i tylko wy pozwalacie natakie traktowanie...to wy sie nie szanujecie i tym samym owy dra艅 was nie szanuje ( b艂臋dne ko艂o) Po 艣lubie niestety znaczna wi臋kszo艣膰 swoje pasje i ambicje przek艂ada na ugotowanie dobrej og贸rkowej. Z ciekawych, elokwentnych kobiet stajecie sie tylko matkami i gospodyniami, bez polotu, pelne beznadziejno艣ci...Dlaczego? Dla kogo? I tak nie zostaniecie docenione raczej zdradzone bo na drodze takiego delikwenta zaraz pijawi si臋 jaka艣 ciekawa 艣wie偶ynka...a jak pomy艣li o swojej "starej" w wyciagni臋tych dresach i z mina cierpietnicy od razu przychodzi mu ochota na skok w bok. Kochane, s艂uchajcie swojego m臋偶czyzny, badzcie mu partnerkami, przyjaci贸艂kami, wspierajcie go, nie gotujcie, nie sprz膮tajcie jak maniaczki, zawsze mozna i艣c do restauracji lub upichcic cos wsp贸lnie na szybko. Nie zrz臋dzcie, u艣miechajcie si臋 cz臋艣to, dbajcie o siebie, traktujcie sie jak ksi臋偶niczki, b膮dzcie 艣wiadome swojej warto艣ci, nawe w domu wbijajcie sie w 艂adne ciuszki, rozpuszczajcie wyczesane, b艂yszcz膮ce w艂osy ( bez odrost贸w) pryskajcie ulubionymi perfumami, podkre艣lajcie atuty, dbajcie o cia艂o ( macie jedno jedyne!!) nie rezygnujcie z pasji, r贸bcie co kochacie. Nie zaprzepszczajcie w艂asnej osobowo艣ci dla rodziny, b膮dzcie egoistkami! A paradoksalnie bedziecie za to wynagradzane. Dodam, mam 24 lata, jestm m-c po 艣lubie, wczesniej bylismy 5 lat, mieszkamy od dw贸ch, w艂a艣nie sko艅czy艂am kurs ang w szkole j臋zykowej, obroni艂am prac臋 mag, zaczynam prace w przedszkolu j臋zykowym, uwielbiam szybkie auta, mam w艂asnie takie, uwielbiam drinki z przyjaci贸艂kami, uwielaim czytac z wannie ( siedze zazwyczaj 2h i nikt nie mo偶e mi przeszkadza膰) uwielbiam zakupy, mam s艂abo艣膰 do luksusowych perfum, codziennie biegam, 2 razy w tyg p艂ywam, kocham swoje cia艂o, dopieszczam je na kazdym kroku. I cho膰 staram sie gotowac pyszno艣ci dla mojego m臋偶a, w mieszkanku mamy b艂ysk to zawsze witam go ubrana niezykle kobieco, wypachniona, on to docenia i p贸藕niej kochamy sie lub pie艣cimy p贸l nocy. I choc kocham go nad zycie, jest dla mnie wszystkim to mam r贸wniez zdrowa dawke egoizmu, swje zaj臋cia, ona ma swoje pasj臋, si艂ownie, zesp贸艂 rockowy. Dziewczyny 偶ycze ka偶dej z was takiego podej艣cia, aby艣cie wierzy艂y, 偶e dla swojego m臋偶czyzny jeste艣cie wspania艂ym prezentem od losu, jesli wy w to uwierzycie, on r贸wnie偶 i nie w g艂owie b臋d膮 mu k艂贸tnie, inne kobiety i k艂amstwa. B臋dzie was szanowa艂 i kocha艂.dziekuje za wys艂uchanie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 specjalistka_od_og贸rkowej
martynko nie wiem czy ci wsp贸艂czu膰 czy ob艣mia膰... mam troje dzieci i ani kasy ani czasu na restauracje i baseny..a sw贸j zdrowy egoizm praktykuj臋 wlepiaj膮c progenitur臋 panu ma艂偶onkowi na jeden weekend w miesi膮cu, kt贸ry sp臋dzam "tylko dla siebie" Nawiasem m贸wi膮c chyba masz za ma艂o obowi膮zk贸w i za du偶o czasu skoro "zawsze witam go ubrana niezykle kobieco, wypachniona, on to docenia i p贸藕niej kochamy sie lub pie艣cimy p贸l nocy." Pogadamy po drugim dziecku, wtedy b臋dziesz dla mnie partnerem do romowy

Udost臋pnij ten post

Zazdroszcz臋 ale nie ka偶dy moze sobie pozwolic na takie 偶ycie:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmmmmmmmm..
Nie kochana specjalsko nie zgadzam sie z toba, posiadanie dzieci nie ma nic wsp贸lnego z byciem kobiet膮 pelna ambicji i pasji, kobieta zadbana i u偶miechniet膮...ty chcesz mi wsp贸艂czuc...to w艂asnie ja wsp贸艂czuj takiego podej艣cia...u艣miech kochana nic nie kodszztuje, dobre s艂owo, nocny spacer z m臋偶em, chwile tylko dla was, raz na jkis czas 艂adna biezlizna, relaks tylko dla siebie, realizowanie w艂asnych pragnie艅 a nie ich st艂amszania przez co wzrasta poziom frustracji i my艣li....zaprzepa艣ci艂am cos wa偶nego....takie zycie niestety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmmmmmmmm..
Nie kochana specjalsko nie zgadzam sie z toba, posiadanie dzieci nie ma nic wsp贸lnego z byciem kobiet膮 pelna ambicji i pasji, kobieta zadbana i u偶miechniet膮...ty chcesz mi wsp贸艂czuc...to w艂asnie ja wsp贸艂czuj takiego podej艣cia...u艣miech kochana nic nie kodszztuje, dobre s艂owo, nocny spacer z m臋偶em, chwile tylko dla was, raz na jkis czas 艂adna biezlizna, relaks tylko dla siebie, realizowanie w艂asnych pragnie艅 a nie ich st艂amszania przez co wzrasta poziom frustracji i my艣li....zaprzepa艣ci艂am cos wa偶nego....takie zycie niestety.

Udost臋pnij ten post

a ja nie zazdroszcz臋, bo moje 偶ycie wype艂nione jest tak偶e ODPOWIEDZIALNO艢CI膭 ma艂zonka i rado艣ci膮 dzieciak贸w...nie zamieni艂abym si臋 na pustk臋 opart膮 na restauracjach i ciuszkach oraz "witaniu zawsze wypachniona" Pustka, kt贸ra nigdy mnie nie poci膮ga艂a. Wol臋 byc matk膮 i gospodyni膮, a co do polotu, to temat dyskusyjny komu potrzeba wi臋cej polotu aby 偶ycie "ogarn膮膰" :P

Udost臋pnij ten post

moje ambicje i pasje ograniczaj膮 si臋 dzi艣 do szczesliwej rodziny...zrozumiesz to jak b臋dziesz musia艂a wybiera膰 miedzy zdrowiem wiecznie choruj膮cego przedszkolaka a karier膮 zawodow膮. I BYNAJMNIEJ MNIE TO NIE FRUSTRUJE, ani te偶 nie chodz臋 skwaszona z powodu 偶ycia jakie wybra艂am. Minusem jest brak kasy na extrasy, ale ca艂a reszta - to plusy:D A tobie si臋 pomyli艂o pozwalanie facetowi na z艂e traktowanie z 偶yciem dla rodziny...

Udost臋pnij ten post

艂adna prowokacja, ale dziwne 偶e taka fanatyczka dbania o cia艂o nie wie, 偶e siedzenie przez 2 godziny w wannie jest zab贸jcze dla sk贸ry :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmmmmmmmm..
kochana esli w ten spos贸b sie realiujesz to chwa艂a ci z to, absolutnie nie neguje twojego stylu zycia jesli ona daje ci szcz臋艣cie. Moje przesla艂nie by艂o do kobiet, kt贸ra dla rodziny i innych po艣wi臋ci艂y siebie, swoje pasje, pragnienia i sta艂y sie nudnymi, pozbawionymi polotu gospodyniami, matkami a ich kobieco艣c znikn臋艂a gdzie艣 w morzu obowi膮zk贸w. Nie uwa偶a艂 jakby wspania艂a kariera zawodowa by艂a wazniejsza od zycia rodzinnego, choc nie posiadam dzieci chce je miec i jest to decyzje 100% przemyslana i dojrzala. Mimow szystko nigdy nie stane sie typowa matka polk膮 bo takie cos mnie mierzi. Wiem z obserwacji moich bli偶szych i dalszych przyjaci贸艂 偶e taki model sie nie sprawdza. Chce byc zawsze dla siebie najwazniejsza..pomy艣lisz 偶e jestem za mloda na rodzicielstwo, 偶e tak nie mysli dojrza艂a kobieta, b艂膮d. w艂asnie tak mysli, jest 艣wiadoma sibie, swoich pragnie艅, realisuje si臋, nie po艣wi臋ca siebie dla dobra innych. a na szcunek do kobiety ( i to tyczy sie wszytskich domownikow, nie tylko m臋偶a) sklada si臋 wiele czynnikow, na poczcie szcz臋艣cie r贸wnie偶 wiele, przede wszystkim spe艂nienie. Gwarantuje co to rodzina? Ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmmmmmmmm..
hm....zawi艣c sfrustrowanej przedstawicielki polskich kobiet?? Nie, absolutnie nie jestem FANATYCZK膭, po prostu dbam o cialo co jest niestety rzadkim zjawiskiem w艣r贸d naszych rodaczek. Wiecie kochane, 偶e naukowo udowodniony zostal fakt, iz juz rok po 艣lubie kobiety zaczyn膮 tyc i wzrasta poziom ich og贸lnego niezadowolenia....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wielkiemizianie
troszke racji w tym jest co pisala ta dziewczynka na samej gorze, ale juz zycie nie takie przypadki widzialo, nie takie dziewczynki jak autorka byly zdradzane z brzydkimi nawet baby, byle nowymi! zycie nie jest biale i czarne. ale co mozna wiedziec o zyciu w wieku 24-25lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Abrakadabra123
Wiesz, tylko niektore kobiety wola rozwijac sie intelektualnie niz siedziec dwie godziny w wannie i radosnie wyczekiwac na swojego mezczyzne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wielkiemizianie
i jeszcze jedno - zgadzam sie z anomalia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 g贸rnolotne frazesy pindy
maj膮cej nadmiar wolnego czasu.

Udost臋pnij ten post

'po prostu dbam o cialo co jest niestety rzadkim zjawiskiem w艣r贸d naszych rodaczek.' Ty chyba kpisz, wiekszosc m艂odych dziewczyn jest zgrabnych,zadbanych, 艂adnych, a ty robisz z siebie 8 cud 艣wiata, czyzby przerost ego ? :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmmmmmmmm..
ehhh alez ja doadnie przewidzia艂am wasza reakcje kobitki, wiekszo艣c z was reprezentuje dokladnie ten typ kobiety, kt贸ry opisa艂am wy偶ej, dlatego tak sie oburzy艂y艣cie. A le偶e w tej wannie poniewa偶 mam wakacje..tak tak, ca艂e dwa lata wstecz studiowa艂am zaocznie, w tyg pracowa艂am jako nauczycielka w podstaw贸wce, za wyp艂ate op艂aca艂am czesne w szkole i aparat na z臋bach. Opr贸cz tego ucz臋szcza艂am na zaawansowany kurs ang i organiowa艂am sw贸j 艣lub tak偶e mam prawo do odpoczynku, zw艂aszcza 偶e obroni艂am sie celuj膮co a od sierpnia zaczynam now膮 lepiej p艂atna prac臋. myslcie sobie 偶e jestem g艂upia dzziewczynka wierz膮ca w bajeczki i 偶e zycie zweryfikuje mi moje naiwne myslenie. Ale nigdy niegdy nie prze艂o偶e w艂asnych plan贸w i ambicji i nie stane sie kurka domowa w walkach gadaj膮ca tylko o kaszkach i kupkach lub o dobrej cenie schabu w rze藕ni. To zostawiam wam mi艂e pani.

Udost臋pnij ten post

Chce byc zawsze dla siebie najwazniejsza..pomy艣lisz 偶e jestem za mloda na rodzicielstwo, 偶e tak nie mysli dojrza艂a kobieta, b艂膮d. w艂asnie tak mysli, jest 艣wiadoma sibie, swoich pragnie艅, realisuje si臋, nie po艣wi臋ca siebie dla dobra innych. taak? Hipotetyczne pytanie1: ukochana praca wymaga 12 godzinnej nieobecno艣ci w domu dziecko 3 letnie widzisz rano gdy jeszcze 艣pi i wieczorem gdy juz spi.... ostatnio jako 偶yczenia urodzinowe 偶yczy艂o ci, aby艣 by艂a chora...bo wtedy jeste艣 ca艂y dzie艅 w domu. Co zrobisz? Hipotetyczne pytanie2: Macie dwoje dzieci, jeste艣cie przecietn膮 rodzin膮. Ma艂zonek zachorowa艂 na raka. jedyn膮 nadziej膮 jest kuracja w USA, koszt- cena waszego mieszkania x2, jedyne co mo偶esz sprzeda膰 to w艂asnie mieszkanie, reszt臋 obiecali po偶yczy膰 znajomi ( do zwrotu a to oznacza debet do ko艅ca 偶ycia przy waszych dochodach) Co zrobisz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babka jak babka
autorka ma troch臋 racji ale niestety tylko troch臋 bo je艣li bedzie sie zawsze uwa偶a膰 za najwa偶niejsz膮 to jej ksi膮偶e pojedzie do innej ksi臋偶niczki kt贸ra opr贸cz 艂adnej buzi i zadbanego cia艂ka uugotuje mu pyszn膮 zup臋 og贸rkow膮 :)

Udost臋pnij ten post

wpierw naucz si臋 pisa膰 po polsku, autorko...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmmmmmmmm..
dziewczyny oburzy艂yscie si臋 poniewaz opisa艂am dok艂adnie wiekszo艣c z was, przykre... Jak juz wspomnia艂am le偶e w wannie 2h poniewaz mam wakacje. Od dw贸ch lat haruje, studiowa艂am zaocznie, pracowa艂am w yg jako nauczycielka a czasem wieczorami jako kelnerka poniewa偶 nie mam bogatych rodzic贸w oplacaj膮cych czesne. Do tego musia艂am zap艂aci膰 za aprat na z臋by i kurs angielskiego kt贸ry w艂asnie zda艂am. Obrone zaliczy艂am celuj膮co, od sierpnia zaczynam lepiej p艂atna prace i mam prawo wylegiwac sie w wannie i witac mojego m臋zczyzne pachn膮caa z u艣miechem na ustach. I uwierzcie mi, nigdy ale to nigdy nie stan臋 sie typow膮 kurka domow膮 gadaj膮ca tylko o kupkach, kaszkach i cenie schabu w rze藕ni, o nie, to zostawiam wam.

Udost臋pnij ten post

dziewczyny oburzy艂yscie si臋 poniewaz opisa艂am dok艂adnie wiekszo艣c z was, przykre... :D,:D,:D ja ci tylko zada艂am pytania... nie zauwa偶y艂a艣? Powt贸rz臋: Hipotetyczne pytanie1: ukochana praca wymaga 12 godzinnej nieobecno艣ci w domu dziecko 3 letnie widzisz rano gdy jeszcze 艣pi i wieczorem gdy juz spi.... ostatnio jako 偶yczenia urodzinowe 偶yczy艂o ci, aby艣 by艂a chora...bo wtedy jeste艣 ca艂y dzie艅 w domu. Co zrobisz? Hipotetyczne pytanie2: Macie dwoje dzieci, jeste艣cie przecietn膮 rodzin膮. Ma艂zonek zachorowa艂 na raka. jedyn膮 nadziej膮 jest kuracja w USA, koszt- cena waszego mieszkania x2, jedyne co mo偶esz sprzeda膰 to w艂asnie mieszkanie, reszt臋 obiecali po偶yczy膰 znajomi ( do zwrotu a to oznacza debet do ko艅ca 偶ycia przy waszych dochodach) Co zrobisz?

Udost臋pnij ten post

Przy czym zaznaczam,偶e ja kur膮 domowa nie jestem i nie mam zamiaru by膰. Co wi臋cej, mimo 偶e nie chc臋 miec dzieci, rezygnowa膰 z ambicji, plan贸w etc. to nie uwa偶am, 偶e ja zawsze mam by膰 najwa偶niejsza. 呕ycie pisze r贸偶ne scenariusze, trzeba by膰 elastycznym, a nie zapatrzonym w czubek w艂asnego nosa. Dlaczego uwa偶asz, 偶e masz monopol na racj臋 i Twoja wizja zycia musi odpowiada膰 innym? Daj 偶y膰 innym jak chc膮, po co ten ton mentora i s臋dziego :O I jeszcze jedno-polecam troch臋 pokory -nigdy nie masz pewno艣ci, 偶e m臋zczyzna Cie nie zdradzi i nie zostawi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babka jak babka
nie bulwersuj si臋 tak....po prostu wi臋kszo艣膰 z nas jest po 艣lubie nie rok a ju偶 dobre kilka lat i wie jak to wygl膮da. Tez taka mia艂am by膰 ale 偶ycie sobie a wymy艣lona ja sobie. Zapewniam Ci臋 偶e po ca艂ym dniu w pracy i dopilnowaniu dziecka b臋dziesz dalej marzy膰 o tej dwugodzinnej k膮pieli tyle 偶e nie b臋dziesz mia艂a na ni膮 czasu. Zycie szybcutko weryfikuje nasz marzenia i przyci膮ga na ziemi臋. teraz gdy cieszycie si臋 czasem tylko we dwoje jest cudownie. Nie gotujesz bo zjesz co艣 szybkiego albo na mie艣cie o co potem? Dziecko we藕miesz do restauracji? Zrobisz mu mro偶onk臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmmmmmmmmm..
wpierw?? Hm...ciekawa polszczyzna Nie, nie rozumiecie mnie, co wy tu wypisujecie, dla mnie nie jest najwazniejsza kasa, ladne cialo czy sliczna buzia. Absolutnie sie nie rozumiemy, uwa偶am 偶e wszystko mozna po艂aczy膰, oczywi艣cie maj膮c dziecko priorytety nieco ulegaja zmianie ale czy trzeba rezygnowac z w艂asnego ,zycia?? Mam prawo uprawiac nadal sport, biegac ( to nic nie kosztuje) je偶dzai膰 na rowerze, p艂ywac, spotykac sie z przyjaci贸艂mi, czyta膰...czy nie, czy nie mam do tego prawa?? Mam pra膰, gotowa膰, zmywac kupe z pupy dziecka i narzekac 偶e ceny w spozywaczaku podnie艣li. A z m臋zem gadac tylko o rachunkach...po co? nadal chce byc soba, teraz m-c po slubie i za 20lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babka jak babka
nagle oka偶e si臋 偶e brakuje Ci czasu dla siebie a te wieczorne lub ju偶 nocne chwile zamiast wykorzysta膰 na maseczk臋 upi臋krzaj膮c膮 lub jogging wykorzystasz na sen...w sumie te偶 dobre dla urody :p

Udost臋pnij ten post

martynko, przeczytaj swoj pierwszy post - zapewniam Cie, tak nie mysla kobiety, tylko pustaki lub mocno niedoswiadczone niunie. Jak z czasem bedziesz miala do wyboru - co zaproponowac swojemu wladcy - pachnace cialko, talerz zupy, czy wyczyszczone mieszkanko - zderzysz sie z rzeczywistoscia i zrewidujesz swoje poglady. A na razie ciesz sie swoja doskonaloscia jak najdluzej. Specjalistka od ogorkowej - masz 100% racji.

Udost臋pnij ten post

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2537641 Polecam przyjrze膰 si臋 swojej pisowni, bo robisz b艂臋dy gramatyczne na poziomie podstaw贸wki, celuj膮ca studentko zaocznej szk贸艂ki :D

Udost臋pnij ten post

Ty masz jak膮艣 misj臋 ? :D :D Co za dziewucha nawiedzona. I wci膮偶 piszesz te frazesy, bla bla bla, w k贸艂ko to samo. Do naszych wypowiedzi nie chcesz/nie umiesz si臋 ustosunkowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wielkiemizianie
nie kazdemu praca pozwala, by wiesc tryb zycia o ktorym mowisz... przez 10godz z kogos wyciska sie sok jak z cytryny i jak wracasz do domu to bynajmniej nie masz sily na bieganie i na kurs angielskiego, ale prawdopodobnie musisz ugotowac obiad, wyprac cos, byc moze zrobic cos z dzieckiem itd itp. rozne sa przypadki, wiec nie porownujcie zycia laski, ktora ma wakacje, ma 24 lata, nie ma dziecka, z mezatka zagoniona, ktora urodzila 2 dzieci np. troche wyrozumialosci , zamiast plucia na oslepem jadem i niepotrzebna ironia.

Udost臋pnij ten post