Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abonent ery

wkurzyłam się na erę:(

Polecane posty

Gość abonent ery

Jestem w erze od 6 lat. Do tej pory było wszystko ok, kolejna umowa znaczyła dla mnie korzystniejsze warunki, w końcu bycie stałym klientem powinno wiązać się z przywilejami. Niestety przy kolejnym aneksie poczułam się oszukana....nie mogę już niczego odwrócić, bo umowę podpisałam w punkcie obsługi klienta. Nie było tez oczywiście opcji, żeby zostać przy poprzednim abonamencie. Chodzi mi teraz o to, czy nie lepiej zerwać umowę i po prostu podpisać ją nanowo jako nowy klient....Przeglądałąm oferty dla nowych klientów i wydały mi się one korzystniejsze....Co sądzicie, jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie.

Gość zasmuconadama
chyba zapominasz ze za zerwanie umowy płacisz i to kilkaset złotych :O

Gość abonent ery
chodzi oczywiście o sytuację, w której zrezygnowałabym z bycia abonentem w ustawowym terminie 30 dni przed końcem

Gość abonent ery
Teraz nic nie zrobię, ale przy następnym przedłużaniu umowy nie chciałabym popełnic kolejnego błędu.

Gość ciocia Krysia
ja tez nie trawie juz ery to jest moja ostatnia umowa u nich staly klinet a mam gorsze warunki niz na poczatku i w ogole era jest chyba najdrozsza sms 20 gr no tragedia jakas 1 min zamienna na 3 smsy na poczatku to byly 4 smsmy 1 MMS to 5 SMS abonament wiekszy i mniej minut

Gość jak to?
nie rozumiem, większy masz teraz abonament?

Gość Po prostu Ania
ja rezygnuje z ery idę do play, jak tylko skończy się umowa. Uciekło mi tam połowę znajomych więc tym bardziej się opłaca.

Gość wujek Zygi
era ssie a wiecie ze jak sie umowa konczy to zanim sie ja przedluzy abonament jest o 1/3 drozszy?

Gość abonent ery
Sprawdzałam, że jako nowy kient telefon miałabym w tej samej cenie, a co ważniejsze wszystkie niewykorzystane minuty przechodziłyby na następny okres rozliczeniowy, teraz tylko połowa, bo druga tzw. promocyjna nie przechodzi. Poza tym w obecnym abonamencie sms równa się 1 minucie!....dla nowych klientów tak nie ma....pytam dlatego Was, bo jest to dla mnie mało logiczne....

Gość abonent ery
Ja naprawdę do tej pory byłam zadowolona....

To samo miałam w Orange. Dlatego przeszłam do Play i nie żałuję :)

Gość wujek Zygi
bo nie moga traktowac starych abnentow na korzystniejszych warunkach, moze i abonament jest nizszy ale ze musza wyjsc na swoje to oszukuja na takich detalach jak przelicznik minut na smsy czy przechodzenie minut. zlodziejska siec

Gość abonent ery
Gdybym wypowiedziała w trminowym czasie umowę, to mogę przecież stać się nowym klientem bez ponoszenia dodatkowych kosztów.

ja miałam dokładnie taką samą sytuację w plusie na szczęście nie podpisałam kolejnej umowy....też liczyłam że jako stały klient dostanę jakieś profity a tutaj mi powiedziano że takiego abonamentu jak dotychczas płaciłam już nie ma a jest o 5 zł droższy ...pewnie bym przeżyła jakoś to 5 zł ale dostałam raptem 10 minut więcej więc podziękowałam no śmiech na sali teraz jestem już od ponad 3 lat w play i jestem zadowolona ....jak przechodziłam do nich to miałam mniejszy abonament jak miałam w plusie a więcej minut do wydzwonienia teraz jestem już na karcie ...więc nie tylko era robi takie numery jak widać

Gość abonent ery
Wiadomo, że zarabiaja, taka ich rola, ale mam po prostu wrażenie, że pogorszyło się....a najgorsze dla mnie jest to, że za późno poczułam oszustwo....umowa przedłużona....

Gość wymarzona
my napisalismy pismo do ery,ze chcemy rozwiazania umowy z powodu traktowania nas przedmiotowo,ze nowi klienci maja duzo ciekawych ofert a o stalych i lojalnych klientow w ogole sie nie dba ,dlatego dziekujemy za wieloletnia wspolprace i domagamy sie rozwiazania umowy i ze na szczesie konkurencja z pocalowaniem reki przyjmie nas go grona swoich klientow przedstawiajac nam kazda nowa oferte z ktorej zawsze mozemy skorzystac,cos tam jeszcze ze nie sa kontatybilni i takie tam. Po kilku dniach codziennie dzwonili z oferta zmiany umowy i oferowali takie uslugi ktorych nie proponuja nowym klientom,a wiec okazalo sie ze jednak sa oferty dla stalych klientow tylko widocznie trzeba ich postraszyc rozwiazaniem umowy z ich winy.

Gość abonent ery
Do tego miałam wrażenie, że pani tak szczerze mi doradza:(Dopiero w domu poczytałam wszystko i się zdziwiłam.....

Gość abonent ery
wymarzona, tak jest np. w Niemczech, też potrafią dzwonić, jak usłyszą, że chcesz zrezygnować

Gość abonent ery
Dziwi mnie jednak to oszukiwanie, bo przecież siłą rzeczy tracą po prosyu klientów....do tej pory ich chwaliłam, teraz na peno nie będę....szkoda tylko, że czekaja mnie kolejne 2 lata:(

Gość yut4utu
do mnie tez namietnie wydzwaniali jak konczyla sie umowa, przedluzylam w grudniu,dostalam wyzszy abonament niz wczesniej za nizsza cene, do tego non stop mam jakies dodatkowe minuty, mam abonament 80,a jak sprwadzam saldo to mam powyzej 120minut:) Jestem ogolnie adowolona, wkurza mnie tylko ze maja beznadziejne telefony

Gość abonent ery
Przed chwilą wkurzyłam się ponowniePoczytałam w necie o abonamentach dla nowych klientów....okazało się, że abonament z takimi samymi warunkami jak moje jest o 1zł tańszy niż mój, a ja jestem u nich 6 lat!!!...dodam, że aparat dla nowego czy stałego klienta kosztuje tyle samo. Byłam tak zdziwiona tym faktem, że zadzwoniłam do BOA...i rzeczywiście nowy klient jest w lepszej sytuacji niż ja....Nie chodzi 1zł, ale powinnam chyba mieć korzystniejsze warunki..... Dodam, że minuty z abonamentu, za które zapłaciłam, przepadły mi...

Gość abonent ery
Chodzi oczywiście o proporcjonalne minuty poprzedniego abonamentu....