Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majka99

konsultantka avon.jakie są zasady?

Polecane posty

zamierzam zostac konsultantka avon; taka praca dorywcza. udzielcie mi prosze kilku waznych informacji - ile sie zarabia? czy zarobek jest stały czy zależny od zamowien? za co musze sama płacic? na ile jest spisywana 'umowa' i co gdy chce zrezygnowac?(kary finansowe?)

Gość konsultantka avon to ja kiedys
umowa jest na czas nieokreslony, zrywasz kiedy chcesz bez konsekwencji, placisz za katalogi, probki jesli bedziesz chciala zamowic,, jedynie dostawa jest gratis opust jest w zaleznosci od zamowienia, najwiecej 40 % ja swego czasu mialam mnostwo klientek i te 700 zł mialam dla siebie, ale teraz to nie wiem czy taksie oplaca, ja zrezygnowalam

dzięki;) mam nadzieje ze mi sie uda;) pracuje w szpitalu sa same kobitki wiec kto wie;)

Ja średnio mam zarobku 50 zł, czasem 80 jak dobrze pójdzie, ale zamawiam za to kosmetyki dla siebie albo jakieś "gratisy" dla klientek, więc dorobić się na tym raczej nie da ;)

moja koleżanka zaczeła prace w avon dając na dzien dobry 20% upustu. Z tego co sie orientuje wychodzi na tym całkiem dobrze. choc pewnie nie kazdego miesiaca ale sama nie wiem czy sie w to pakować...

To nie jest "pakowanie się" :) Czasami składasz zamówienia, czasami nie. Nie zmuszają cię do regularnych zamówień :) A kochana z 400 zł masz właśnie 80 zł w sumie, o ile wszystkie produkty są tego samego opustu. Potem odliczają ci katalogi, próbki, torebki, reklamówki i zostaje ci 60 :)

Gość Ale pierdoły
Konsultantki Avon nie mają gwarancji własnego numeru. Otrzymany numer każdego mogą stracić. Poza tym żeby mieć jakikolwiek upust trzeba zrobić zamówienie na określoną kwotę. Za przesyłkę płaci się 30zł! Katasrtofa

Gość Dlaczego Avon?
Jest przecież wiele lepszych firm zajmujących się sprzedażą bezpośrednią kosmetyków

Żaklina, z którego okręgu jesteś że tak spamujesz ? Dodatkowo wprowadzasz ludzi w błąd przez swoją głupią pazerność ! - Nie ma upustów 50 % chyba , że dla jednej sztuki jednego artykułu - Nie masz 40 % upustu obojętnie ile byś nie wzięła towaru jeżeli np. limit upustu wynosi 10 % max i nic ponad to. Możesz kupić towaru za 10KPLN i dalej masz 10 % !!! Drogie panie - starajcie się szukać rzetelnej informacji o możliwościach zarobkowych w AVON a nie sugerujcie się gruszkami na wierzbie w wydaniu pazernej Żakliny. Nie dajcie się też skusić na jednorazowe okazyjki bo nie na tym to polega. Owszem można z AVON "dorobić" i to nawet nie najgorzej ale trzeba wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi. Jeszcze raz powtarzam - szukajcie liderów sprzedaży, którzy wyjaśnią Wam szczegółowo co i jak. A Żaklina ma do odrobienia zadanie domowe - zapoznanie się z PSSB - Sprzedawca nie może stosować wprowadzających w błąd, oszukańczych lub nieuczciwych praktyk sprzedaży.

Nie odpowiedziałaś z którego Okręgu jesteś. Upusty w katalogu 4/2012 owszem są na niektóre rzeczy do 50% ale to CENA DLA KLIENTA a nie dla Konsultantki. Prosto licząc trzeba sprzedać dwa razy tyle żeby utrzymać procent dla Konsultantki wg klasycznych stawek. Wystarczy sobie policzyć. Oferta DEMO to pojedyncze egzemplarze w ramach testowania nowości. Oferta NETTO - do wyczerpania zapasów - resztki magazynowe czyli dostaniesz albo i nie czyli dosyć trudno tym handlować. A no i o płatnych próbkach nie wspominasz i katalogach, które też trzeba kupić - wstyd czy co ? Niby grosze ale ostatnio sporo groszowych "skubaczy" trafia się. Co zaproponujesz nowej Konsultantce ? Żeby na wstępie narobiła sobie zapasów tych przecenionych rzeczy na najbliższe 5-lat za 5-10 tys/kamp. to może wyjdzie na swoje o ile do tego czasu Alledrogo jej nie wykończy ? W taki sposób można wydusić nawet więcej niż 70 % upustu tylko nie wiadomo kiedy się to zwróci. A no i nie można robić zapasów pow 4 KPLN bo przed Alledrogo wykończy Konsultantkę urząd skarbowy :) Standard. Ogólnie to jest mi wszystko jedno co tam sobie wypisujesz ale nie jest mi wszystko jedno gdzie to wypisujesz. Znajdź sobie jakiś portal ogłoszeniowy albo wstawiaj link do swojej strony www w stopce sensownej odpowiedzi na temat i tam sobie wypisuj co tylko przyjdzie do głowy. To jest forum i zamiast dorzucić coś ciekawego do wypowiedzi to co drugi post trafiam na Twoją epopeję ni przypiął ni wypiął. Jedynie "natka*" pisze w tym temacie sensownie i dlatego pozdrowienia z Wielkopolski dla Niej i Autorki tematu.

Gość adi177
Zostań Dystrybutorem FM Group. Kupuj produkty bez marży 30%. FM GROUP POLSKA to dynamicznie rozwijająca się firma na rynku perfumeryjnym. Tworzą ją młodzi i energiczni ludzie, co sprawia, że szybko odpowiadamy na wymagania i potrzeby Klientów. W naszej ofercie znajdą Państwo szeroki wybór najsłynniejszych światowych zapachów, tych lekkich orzeźwiających, a także tych ciężkich i zmysłowych. FM to nie tylko perfumy ale także produkty do domu, Telefony komórkowe. Dlaczego watro wstąpić do FM Group? * Pracujesz kiedy i gdzie chcesz * Wykupujesz tylko starter, który będzie twoim narzędziem pracy * Zarobek z sprzedanych produktów to stała marża aż 43% * Masz możliwość tworzenia własnego zespoły i zarabiania dodatkowych pieniędzy * Szybkie dostawy produktów do domu * Nie ma obowiązku kupywania co miesiąc, kupujesz kiedy chcesz Zapraszam na moją stronę internetową i do działu kontakt ;) www.biznes-fmgroup.pl E-mail: kontakt@biznes-fmgroup.pl GG: 7377083

Gość tomek 01
a w rosmanie są takie dobre promocje i po co płacić za przesyłki!!!

@adi177 następny Szop-pracz mózgu FM Group. Prawie dieta cud - pracujesz kiedy chcesz i ile chcesz i zarobisz ile chcesz - tylko sama najpierw KUUUUUP ! Cytat ze strony nieoficjalnej FM Group : Zachęcam do przeczytania planu marketingoego naszej firmy. Koniec cytatu. "Chłyt małtetingowy" No tak, no tak.

Gość do szkaradek - mała mi
wiesz , ja jestem w FM group, dopiero 4 miesiąc a w 1 miesiącu zarobiłam dla siebie spokojnie 200zł i nie kręce. mam 21 lat studiuję i tak sobie dorabiam w listopadzie miałam prawie 400 , przesyłka za minimalne zamówienie 18zł ale w praktyce ludzie się albbo łączą albo robią troszkę większe i nie płacą nic. Plan parketingowy - chwyt nie chwyt... ja sie skusilam, przeczytałam i jestem BARDZO zadowolona!!! Nie robię reklamy, ale kiedys byłam w avon i jest bez porównania, fajna "kadra" , nagrody od firmy , szkolenia, wycieczki , atmosfera świetna a nie tylko katalogi i odliczanie za wszystko jak w avon. więc ja śmiało polecam FM. gdyby ktoś chciał czegoś więcej to mogę pogadać oluskas1212@wp.pl

Gość gość
AVON Chętnie pomogę oraz udzielę szczegółowych informacji. Kontakt: monika-adamska22@wp.pl Składając swoje pierwsze zamówienia z katalogu nr 2 na min. 200zł otrzymasz nowość Avon perfumy Femme! HIT katalogu! ZA 1ZŁ!!!

Gość praca_w_avon
Zachęcam do współpracy z Firmą AVON !!! Rozpoczynając teraz można uczestniczyć w 2 programach prezentowych jednocześnie, a w Katalogu 3 możliwość zdobycia Tabletu Lenovo o wartości 580 zł lub ekskluzywnej Biżuterii YES !!! Dołącz do Nas ! Napisz, a pomogę oraz udzielę szczegółowych informacji : avonpraca@op.pl

Gość gość
czy jeżeli skałada sie np. 2 zamówienia w danym katalogu(x) w pierwszym na kwotę kwalifikującą do pierwszego progu opustu(np 20 %), a drugim zamówieniem kwotę zamówienia w tym katalogu podniosło sie o tyle, zeby przejsć na wyższy próg procentowy(np 25%), to można liczyć na zwrot kasy, (tych 5%) z zamówienia nr1 katalogu x, z którego wyliczyli mniej opustu? od niedawna jestem konsultantka i nie orientuję sie jeszcze jak to działa?

Gość gość
Składając swoje pierwsze zamówienia z katalogu nr 4 na min. 200zł otrzymasz nowość Avon perfumy Femme! HIT katalogu! ZA 1ZŁ!!! Chętnie pomogę oraz udzielę szczegółowych informacji. Kontakt: monika-adamska22@wp.pl

Gość gość
Zapraszam do AVON Składając swoje pierwsze zamówienie z katalogu nr 9 na min. 160zł otrzymasz nowość Avon perfumy Instinct Forbidden!!! HIT KATALOGU nr 9 więcej info: monika-adamska22@wp.pl

Gość gość
Zapraszam do AVON Składając swoje pierwsze zamówienie z katalogu nr 10 na min. 160zł otrzymasz 30% UPUSTU NA PIERWSZE ZAMÓWIENIE!!! więcej info: monika-adamska22@wp.pl

Gość gość
Zapraszam do AVON Składając pierwsze zamówienie z katalogu nr 14 na min. 200zł otrzymasz perfumy Zestaw kosmetyków (tusz +szminka) z serii LUXE za 1zł!!! więcej info: monika-adamska22@wp.pl

Gość MaciekLP
Chcesz zostac konsultantka i zarabiac na sprzedazy nawet 26 zł na jednym produkcje ? Napisz do mnie na email: maciejwojciak2@gmail.com a przesle ci dalsze instrukcje. Gwarantuje szybki kontakt i pomoc kazdemu nie wazne czy dopiero zaczynasz czy juz masz doswiadczenie w sprzedazy

Gość Patusia004
ile trzeba mieć lat żeby móc zostać konsultantką?

Gość gość
Zastanawiałam się czy warto zostać konsultantką Avon bo miałam wątpliwości czy warto się w to pchać. Jest przecież łatwy dostęp do kosmetyków tej firmy i może być trudno o potencjalnych klientów. Przeszukując Internet trafiłam na http://moje-kosmetyki.eu/ i to rozwiało moje wątpliwości. Od trzech katalogów jestem konsultantką Avon i nie żałuję tej decyzji. Jeśli masz jakieś wątpliwości to i tak warto spróbować, nic nie tracisz. Pozdrawiam Monika

Gość Ggosc
Będąc konsultantką można dorobić i zaoszczędzić na kosmetykach. Kosmetyki są naprawdę dobrej jakości. A skoro nie ma żadnego wpisowego ani żadnych innych opłat to czemu nie spróbować? Odezwij się a powiem ci co i jak agnieszka.szymczak1980@wp.pl

Gość konsultantka z avon
W zasadzie dowiedziałam się, że w avon nie ma żadnych obowiązków więc zarejestrowałam się żeby zobaczyć jak to będzie. Polecam przez tą samą stronę: https://avon.zarejestrujemycie.pl/ ponieważ ja po rejestracji dostałam kurierem paczkę z katalogami, materiałami i upominkiem ;)

Gość Kasiula

Od avona lepszy Rossmann. Dodatkowo do wygrania 5 stówek na zakupy w Rossmannie na bit.ly/rossman500 Także kosmetyki można mieć za darmo