Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lepidodendron

LAKIER DO PAZNOKCI! JAKA FIRMA NAJLEPSZA?!

Polecane posty

Gość lepidodendron

Czesc, mam dosc slabe paznokcie i rzadko je maluje, dlatego nie jestem zbyt obeznana w tym temacie. Nie mam zadnej sprawdzonej marki. CHCIALABYM WAS PROSIC O OPINIE NA TEMAT LAKIEROW POSZCZEGOLNYCH FIRM. JAKIE SA NAJLEPSZE, A JAKIE NAJGORSZE? WEZCIE POD UWAGE : 1 czy lakiery wystarczaja na dlugo i nie gestnieja po miesiacu 2 czy kolor widniejacy na sloiczku jest taki sam na paznokciu, tzn. czy nie jest ona przezroczysty i czy wystarczy nalozyc jedna warstwe 3 czy lakier szybko schnie 4 czy lakier dlugo wytrzymuje (4, 5 dni) 5 jaka jest cena Mialam czerwony lakier Manhattan, byl mocno kryjacy i dosc wytrzymaly. Natomiast szybko zgestnial :/ To samo z rozowym lakierem marki Sephora, rowniez szybko zgestnial... (trzymacie w lodowce nic nie pomoglo) Z gory dziekuje za Wasze komentarze :D Pozdrawiam N.

Gość lepidodendron
up

Gość lepidodendron
ehhh liczylam, ze ktos cos napisze...

Gość hmmmm hmmmmm
:) ja! No to z tych co są takie same na opakowaniu i a paznokciu, szybko schną, mają super kolory itd. to jest taki lakier z ASTOR... Ma świetny pędzelek! To typ "quick'n GO"... BROŃ BOŻE nie kupuj lakierów bez etykiet! Moja kol. sobie takim paznokcie pomalowała i jej nie chce zejść nawet ze zmywaczem... a, i pamiętaj! Jeśli masz słabe paznokcie, używaj do nich odżywki którą kupisz w carrefourze :)

Gość lepidodendron
dzieki wlasnie uzywam odzywki Killys, ale mam wrazenie, ze ona mi szkodzi tak samo jak lakier :/ rozdwajaja sie po niej :( jaka jest mniej wiecej cena tego lakieru astor? maja duzy wybor kolorow?

Gość lepidodendron
moja przyjaciolka kupuje tylko inglota i jest zadowolona, bo maja wszystkie kolory jakich sobie zazyczy ale slyszlalam tez opinie, ze trzeba nakladac 3 warstwy lakieru inglot, zeby bylo kolor. schnie podobno dlugo i w dodatku po 2 dniach schodzi. to prawda?

Gość woda po kiszonych
Bardzo dobre sa z nivea

Gość promyczeeeek
Testuję na razie lakier podkładowy do paznokci rozdwajających się i słabych nr 11 (inglot) Mam strasznie łamliwe pazurki - zobaczymy dziś dzień pierwszy. Wcześniej miałam z Miss sporty, taką zieloną: fatalna, paznokcie się łamały, po miesiącu zaczęła gęstnieć! Nie polecam. z lakierów: Miss sporty OPINIE: Kiedyś były dużo lepsze, chyba producent zmienił skład. szybko gęstnieją, trzeba nakładać dwie warstwy, odpryski i ryski są już po 1 dniu np. w pracy, więc trzeba malować ponownie. Schnie wolno. NIE POLECAM GOLDEN ROSE kupiłam w wakacje tego roku. Nie zgęstniały (małe słoiczki) ale: trzeba nakładać dwie warstwy, schnie wolno, odpryskuje po 2 dniach. WIBO - lakiery te schną szybciej niż poprzednie, druga warstwa zależy od koloru, ciemne trzeba malować dwukrotnie. Odpryskują po 4 dniach, niszczą się po nich paznokcie, zaczynają się rozdwajać, więc tu uwaga. Zamierzam nabyć lakier z Inglota - bo podobno wart ceny - jak tylko wykuruję paznokcie. Dam znać :)

Gość gość
kazdy mowi o odzywce aby paznokcie nie rozdwajały sie , a poczytajcie o cynku i proponuje jesc 1 tabletke codziennie rano przed jedzeniem duzo pomaga i wpływa na paznoknie polecam

Gość gość
cynk łatwo przedawkować a jest to bardzo niebezpieczne, więc generalnie bez konsultacji ze swoim lekarzem ja bym z wszelkimi suplementami uważała 🖐️ a co do lakierów, to ja lubię firmy bell, delia, wibo, joko, flormar, editt. to są te tańsze firmy, natomiast trwałość lakierów w dużym stopniu zależy przede wszystkim od naszego paznokcia. zależy też od samego koloru z danej serii, od bazy i od topcoatu (albo od ich braku, bo są i takie przypadki że lakier lepiej utrzyma się sam niż z takimi "wspomagaczami").

Gość gość
fajne są lakiery ntn z allepaznokcie. mnóstwo kolorów, tanie, ale: są bardzo rzadkie (nie gęstnieją szybko, wręcz odwrotnie-długo się nadają do użycia) w związku z czym potrzeba kilku warstw do ładnego krycia (3-4), schną bardzo, bardzo szybko i nic się nie odbija nawet po 4 warstwie. ale ze względu na dużą ilość warstw nie są trwałe, bo już po 3-4 dniach zaczynają odpryskiwać.

Gość gość
Ja kupuję swoje lakiery do paznokci w Negozio.pl, ponieważ jest tam duży wybór kolorów / odcieni lakierów do paznokci Essie. Są to bardzo trwałe lakiery i bardzo fajne kolory. Dodatkowo lakiery Essie nie niszcza plytki zewnetrznej paznokcia

Gość Olikowa34
Bardzo lubię lakiery hybrydowe od eveline, mają naprawdę dobrą cenę, często można je spotkać na promocji i są trwałe. Warto wspierać nasze polskie marki.