Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Podróżnik50

Cała prawda o Polakach...

Polecane posty

Gość Podróżnik50

Jestem jeśli można tak powiedzieć podróżnikiem-odwiedzam różne zakątki świata i poznaje niestety w różnych miejscach niemiłą opinię o Polakach.W Niemczech-szczególnie u starszych osób mamy opinię ludzi głupich,nie kompetentnych i bardzo prostych.Raczej Polaków na poważnie się nie bierze-nawet przyjeżdżając do pracy za samo to,że jest się Polakiem dostanie się o 4-8 Euro na godzinę mniej.Część ludzi nie może wyjść z "podziwu" skuteczności samych władz a popularnym powiedzeniem jest,że w Polsce rządzi sama k... i ... W Stanach Zjednoczonych Polaków z Europy(bo mieszka w USA wielu naszych)też niezbyt się szanuje.Polak=pachołek.Część osób uważa,że sytuacja gospodarcza wynika z samej głupoty ludzi a naród,który tak funkcjonuje powinien zostać poddany rozbiorowi!Ludzie uważają,że może wtedy Polak zacząłby myśleć w szerszych kategoriach niż tylko dobro własne... W Norwegii gdzie panuje względny spokój kiedy Polak wchodzi do sklepu to od razu rozpoczyna się "obserwacja" czy niczego się nie tyka-jaką mamy opinię... Czasami wstyd,że jest się Polakiem-oczywiście nie względem narodowości ale postrzegania ludzi...

Gość ja tez sie wypowiem
bedac ostatnio w Austrii w jednym ze sklepow byl napis i to wylacznie po polsku "prosze nie krasc" .... wstyd okropny :o

Gość nickonicko2010
Polsce psują opinie mieszkańcy wiosek w sandałach i skarpetkach który cwaniackie zwyczaje ze swojej wsi próbują kultywować za granicą:) ... http://tnij.org/ubraniasklep2010

Gość gieorgina gotycka
ludzie za granicą jak i ty Polaczku żyjesz razem z nimi stereotypami :O A ja mam rodzinę i w Niemczech i w USA. Uwierz że są tam szanowani a w USA moja ciotka ma super pracę w biurze. Chyba łazisz po slumsach gdzie żebrakom opowiada się bajki o Polsce na poprawę humoru

glupim narodem nie jestesmy.....zazdrosc porusza ludzkie serca do nienawisci....tyle 🖐️

a tak poza tym mam rodzine bliska w USA i nikt o nich zlego slowa nie powie, sa wyksztalceni, dobrze zarabiaja, moja siostra cioteczna ukonczyla tam studia.......

Gość makoaaaaa
to niezawiść a najlepszym przykładem jest to jakie władze mamy po 89 i co robią...kogo poalcy wybieraja

Gość makoaaaaa
Polska nie zasługuje na niepodległość skoro tego nie potrafi wykorzystać

Gość muszę osiągnąć swój cel
Podróżnik, coś mam wrażenie, że chyba jednak wcale nie jesteś takim podróżnikiem. Z tego co sama zauważyłam, to za granicą nikt o Polakach nic złego nie mówi, i nigdy się z niczym złym nie spotkałam. To właśnie Polacy tam wyjeżdżający źle się wyrażają o całej reszcie. Poza tym wiele spraw rodzi się w waszych wyobrażeniach. Myślice, że jesteśmy pępkiem świata, a wcale tak nie jest. Z reguły takie twierdzenia głoszą osoby, które tak naprawdę bardzo mało podróżowały lub wcale.