Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edge of the Earth

Jaki gryzoń?

Polecane posty

Gość Edge of the Earth

Mieliśmy w domu mysz. Nie było nas cały dzień w domu, myszka miała zapewnione jedzenie i picie. Jednak kiedy wróciliśmy, mysz leżała z główką opartą o kołowrotek. Niestety, okazało się, że zdechła. Jutro jedziemy do miasta i zastanawiamy się, jakiego gryzonia kupić, gdyż po myszy mamy całe wiaderko karmy, a poza tym przyzwyczailiśmy się do takiego małego przyjaciela. Jakie małe gryzonie posiadacie i jaki najlepiej czułby się w akwarium?

Gość taka sobie jedna dziewucha
chomiki dzungarskie sa fajne nie za duze nie za male

Gość Edge of the Earth
No tak, ale chomiki śpią w dzień (chyba wszystkie?), a mysza cały dzień była "dostępna". Trochę drzemała, ale można było ją w dzień wyciągnąć nie budząc jej.

Gość Edge of the Earth
Hehe bez obrazy, ale nie lubię kanarków. Jakbym kupowała jakiegoś ptaka, to nimfę.

Gość Edge of the Earth
Oj do akwarium by się nie zmieścił :) Ale fakt, lubię szynszyle. Tylko są za duże, niestety...

Edge of the Earth nie prawda jak bedziesz duzo czasu spedzala z chomikiem to bedzie spal w nocy a w dzien grasowal ja mialam super kontakt z chomikiem jak np mialam mniej czasu i sie nim nie zjamowalam to mial focha nie chcial na reke wchodzic i skrzeczal nad ranem zeby go poglaskac Polecam ale najlepiej wziasc chomika 3 tyg i pierwszych kilka dni siedziec z nim non stop One wtedy przewaznie spia i proboja sie dostosowac do miejsca i wlasciela ja ogolnie lubilam puszcza chcomika po pokoju ja sie uczylam a on biegal 2-3 godzny co do sikania na mnie nigdy nie sikal mogl ze mna siedziec 3 godizny albo biegac po pokoju i nic zrobil dopiero w klatce natomiast na obcych sikal odrazu

Ja polecam świnkę morską. Sama miałam kilka i sprawiały dużo radochy. Niekłopotliwe i można je nawet w pewnym stopniu wytresować-wszystkie, które miałam reagowały na swoje imię, większość przychodziła na zawołanie, a jedna (najmądrzejsza) chodziła za mną jak pies :D

Gość Edge of the Earth
No to problem, bo mycha nie była pieszczochem, tak ją nauczyliśmy, żeby nie tęskniła bo nie żadne z nas nie może siedzieć przy zwierzaku non stop. Myszka lubiła chodzić wieczorem po łóżku i rozrabiać wczesnym rankiem jak ktoś wstał. Ale w dzień to była albo u siebie w akwa, albo w umiarkowaną pogodę na dworzu.

Gość Edge of the Earth
Świnka też za duża do tego akwarium. Też kiedyś miałam świnkę rozetkę. Fajny prosiaczek :) Myślałam o myszoskoczku, ale one wysoko skaczą a akwarium nie jest wysokie. Klatki nie kupię, bo mam inne wydatki, trochę ważniejsze...

Gość Edge of the Earth
Na drugą mysz za wcześnie. Nie chcę, żeby wszystkim przypominała Muchę. Byliśmy już z nią trochę związani...

Gość Edge of the Earth
Moja koleżanka też ma szczurki :) Hehe :) Fajne zwierzaczki, tylko nie wiem, czy dobrze by się czuł... Więc pozostaje mi albo chomik, mysz albo myszoskoczek? Koszatniczki też już kiedyś miałam i mieszkały w ogromnej klatce, tak wyrosły :)

Gość Edge of the Earth
Ja zawsze chciałam mieć pytona. Ogólnie, to zrobiłabym sobie z domu zwierzyniec najchętniej. Miałam mysz, papugi, mam rybki, psa. Były króliki, koszatniczki, kot...

kot jest super naprawde polecam koty tez np spia niby w dzien a w nocy grasuja ale moj sie od poczatku nauczyl jaki jest porzadek dnia i w nocy spi ze mna w lozku. naprawde nie bojcie sie kota w domu to wlasciwie zaden obowiazek 2-3 razy dziennie jedzonko codzienne porzadki kuwety ktore zjamuja kilka sek i 2 razy w tyg mycie calej kuwety ok 5 min nic wiecej

O mialas kota niedoczytalam :)

Gość Edge of the Earth
No miałam :) Ale był zbyt towarzyski i któregoś dnia poszedł za jakąś kobietą aż do szosy i potrącił go samochód :( Teraz mam psa, który nienawidzi kotów, więc odpada kotek.

Gość Edge of the Earth
A miał ktoś może myszoskoczka?

Gość Łukasz PePe
Krótkie, ale treściwe zestawienie gryzoni ze zdjęciami macie tutaj: http://megan.com.pl/lista-popularnych-gryzoni-hodowli-domowej/ Osobiście polecam szczury. Jeśli nie macie alergii na "ogonki" to najlepsi, inteligentni przyjaciele. Macie mało czasu weźcie parkę, jeśli macie więcej to weźcie solo to szczurek zostanie waszym wiernym kompanem