Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamkaaa...

Podejrzenie ciazy pozamacicznej. Kto mial?

Polecane posty

Gość zalamkaaa...

Wczoraj drugi raz bylam u gina. Ciazy dalej nie widzi na usg. Na tescie ciazowym u gina wyszla bardzo blada kreska, po 4 minutach, mimo, ze 10 dni temu w domu pokazalo mi 2 widoczne kreski. Lekarz powiedzial, ze ciaza albo przestala sie rozwijac, albo jest to ciaza pozamaciczna. Musze czekac jeszcze kilka dni i znowu pojsc do gina. W sumie nie wiem na co mam czekac. Czuje, ze to niczego nie zmieni, a to czekanie doprowadza mnie do rozpaczy.Jestem zalamana od wczoraj, nie mam motywacji do niczego. Czy ktos mial podobna sytuacje? To by bylo moje pierwsze dziecko :(

Gość wnioskuje....
ja mialam puste jajo plodowe za piewrszym razem...lekarz chcial jakos "ubrac" w slowa i powiedzial mi ze "to ciaza jakby urojona"......IDIOTA!! minelo kilka lat i mam dzidzie w brzuszku;-) nie zalamuj sie!! zal minie.....i bedzie nastepne juz prawidlowo sie rozwiajac;-)

Gość gdyby była ta ciąża pozamaci
czna to przecież widziałby ją na USG. Że poszerzony jajowód... Zmień lekarza

Gość zalamkaaa...
Nie widzial nic. Powiedzial, ze za kilka dni do szpitala i beda szukac :(

nie zalamuj sie nic,niektorzy lekarze maja bledne analizy.. znam kobiete,ktorej lekarz powiedzial ze ma raka szyjki macicy!!!! a ona po prostu byla w ciazy:/.. lol

oczywiscie byl ginekologiem.. 0_o wybierz sie do kilku to bedziesz miala wiecej info,jeden w tym przypadku to za malo..

Gość zalamkaaa...
Dziekuje za slowa wsparcia. Mysle, ze skoro wszystko byloby ok to test pokazywal by 2 grube krechy. A tak za kazdym testowaniem sa corz mniej widoczne. Tak, jakby z dzidzi uchodzilo zycie. Lekarz robil juz dwa badania i na kazdym nic nie zobaczyl na usg - kompletnie nic.

nie ma sie co zalamywac na zapas.. moja bratowa tez miala podejrzenie ciazy pozamacicznej i -z tej "ciazy pozamacicznej" ma ladna dzidzie... lekarze tez sie myla,nie sugeruj sie kreskami na tescie,bo one nie musza znaczyc nic zlego.moje 2 testy tez byly rozne-jeda gruba jak byk a ta na drugim tescie mizerna:)

Najważniejsze to nie stresuj sie. spokojnie odczekaj troszke i idz jeszcze raz do lekarza. Moja przyjaciólki w maju miała ciąze pozam,aciczną- objawy trakie jak przy zwyklej ciąży- mdłości, ból w podbrzuszu, test pozytywny- na pierszej wizycie lekarz powiedział ze to bardzo mała, niewidoczna jeszcze ciąza ale na kolejnej okazało sie ze pęcherz jest na jajowodzie. na szczescie obylo sie bez operacji tylko udało sie oczyscic jajowód kropłówkami i zastrzykami i teraz jest wszytsko ok- za m-c ma miec kontrole i moze znów starac sie o dzidzie.

Gość zalamkaaa...
Boje sie, ze jesli to ciaza pozamaciczna potem bede miec problemy z zajsciem w ciaze. Jesli usuna mi jajowod to sznase sie zmniejsza :( Widze same czarne scenariusze.

Gość zalamkaaa...
Podnosze temat

Gość pattiiiiiii
przy ciazy pozamacicznej na usg wcale nie musi byc cos widoczne,ja mialam testy pozytywne tylko beta rosla za wolno a pozniej stanela w miejscu od poczatku bolal mnie brzuch szegolnie po prawej stronie,mialam brazowe czasami wrecz czarne smoliste uplawy,ledwo mnie uratowano operacja trwala ponad 3 godziny usunieto mi jajnik i zaszlam w ciaze bez problemu po 2 mscahc od operacji :) powodzenia

ja rok temu bylam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej...2 testy 2 kreski na usg nic nie bylo widac, badanie beta potwierdzilo prawidlowa ciaze po 5 dniach pobytu w szpitalu i w sumie 7 usg zobaczylam maly punkcik:) dzis ten punkcik siedzi na moich kolanach i gryzie lapki:)

Gość zalamkaaa...
patiiiiii jak silne mialas bole? Takie lekkie pobolewanie czy juz mocne skurcze? Ja tez mam bole od poczatku, ale lekarz stwierdzil na pierwszej wizycie, ze tak ma byc bo macica sie powieksza. Teraz po drugiej wizycie, gdzie dalej nic nie widac mam czekac jeszcze do srody. Boje sie, ze to za dlugo.

Gość zalamkaaa...
druga kreska na tescie jest za kazdym razem slabsza, wiec wygladac moze na to, ze ciaza przestala sie rozwijac :(

Gość pattiiiiiii
moje testy byly wyrazne zrobilam 3.Pozniej przestalam Pobolewanie przypominalo bardzo bolesna @ ktora mam zawsze z lekkimi skurczami gdy bol narastal wtedy nasilaly sie plamienia.Ze szpitala jak dzwonili to powiedzieli ze jak zacznie mnie cos bolec to mam jechac od razu do szpitala nie byli pewni czy to pozamaciczna w wigilie z boli lezalam na ziemi doczolgalam sie doslownie do torebki zadzwonilam po meza i wyniosl mnie do samochodu pozniej przez 1 dzien mnie faszerowali morfina,na 2gi dzien na sale operacyjna szybko.Bol gdy dostalam sie do szpitala byl tak silny ze przypominal porod a juz rodzilam wiec wiem ,mam nadzieje ze to nie ciaza pozamaciczna nikomu nie zycze.

Gość a w którym dniu cyklu
byłaś u lekarza i ile trwają twoje cykle?

Gość aniak74
W którym tygodniu jesteś w ciąży? mnie lekarz też tak nastraszył, poszłam do niego w 5 tygodniu, i nie było widać pęcherzyka, od razu stwierdził że to ciąża pozamaciczna, to był czwartek, w piątek zrobiłam betę i wyszła 2285,poszłam w poniedziałek do innego lekarza, który ma lepszy sprzęt usg, widoczny był pęcherzyk i zarodek. Więc głowa do góry, mogłaś mieć owulację później . Ja teraz jestem w 13 tyg ciąży.

Gość zalamkaaa...
Mam cykle 28 dniowe. Niestety nie zapisalam dnia ostatniej miesiaczki. 11 lipca, dostalam dziwnego, ciemnobrazowego plamienia. Na poczatku myslalam, ze to @ ale przeszlo po kilku godzinach. Natsepnego dnia zrobilam test, ktory wyszedl pozytywny. Kolejnego dnia bylam juz u lekarza, ktory stwierdzil, ze na usg nic nie widac i mam przyjsc za tydzien. Zrobil mi tez test,gdzie wyszla bardzo slaba druga kreska. Wczoraj bylam znowu u gina, dalej nic nie widac a kreska jest jeszcze bledsza niz ostatnio. Mam lekki bole podbrzusza, raz z prawej, raz z lewej strony. Tak bym chciala, zeby wszystko to bylo tylko zlym snem. Nie planowalam ciazy, ale jak tylko zrobilam ten pierwszy test bylam wniebowzieta.

Gość zalamkaaa...
Nie wiem, ktory moglby byc tydzien. Mysle, ze okolo 5 - 6 tydzien od ostatniej miesiaczki. Tak szacuje, ale nie jestem pewna.

Gość kolezanka ciezarnej
zalamka po co Ty sie tak martwisz? na kiepskim usg to do 6 tyg kiepski lekarz nic nie zobaczy! zwykle 1-sze usg (takie standardowe) robi sie ok 11-13 tyg a takie wczesniejsze nie sa wiarygodne...

Gość aniak74
to u mnie było identycznie, 5 tydzień od ostatniej miesiączki, ja oprócz czekoladowego plamienia, miałam straszne bóle brzucha, kłócie w jajnikach, w nocy mnie budziły. Okazało się że to właśnie zagnieżdża się zarodek :) i tak to się objawia. zrób sobie betę, w poniedziałek rano na czczo i powtórz we wtorek , a na czwartek zapisz się do gina, powinien być już widoczny pęcherzyk. Trzymam kciuki, wiem jak to jest bo sama to przeżyłam.

musisz zrobić betę i będziesz wiedziała na czym stoisz. Robisz raz, a potem po 48h- musi się mniej więcej podwoić. Zawsze owulacja mogła byc później, ale zastanawiające są te słabnące kreski :/ czekanie do kolejnego usg moim zdaniem jest bezmyślnością, ponieważ jeżeli to (odpukać!!!) c.pozamaciczna nie ma czasu do stracenia. Możesz stracić jajowód, więc leć na betę. Jeśli będzie zbyt słabo przyrastać szybko z wynikami do lekarza trzymam kciuki

Gość aniak74
A co do testu i słabych kresek, moja Pani doktor powiedziała że nawet po poronieniu test wykaże ciążę, więc najlepsza jest beta.A dobrze wiemy że testy są różnej czułości i są przypadki że na teście jest jedna kreska a kobieta jest w ciąży.

Gość zalamkaaa...
Nie wiem za bardzo, gdzie moge zrobic ta bete, bo mieszkam za granica. Moj lekarz od przyszlego tygodnia ma urlop i chce pojsc do innego lekarza w poniedzialek a nie czekac do srody. Martwilabym sie moze miej gdyby testy caly czas pokazywaly ladne dwie krechy a nie z kazdym razem coraz bledsza. Na pierwsze wizycie gin mowil, ze ciaza pozam. bardzo rzadko sie zdraza i musialabym miec ogomnego pecha, zeby akurat byc ta jedna na 100 - jak mowia statystyki.

Gość zalamkaaa...
Czy ktos byl w podobnej sytuacji?

Gość mamachichi
kreseczka na tescie moze byc bledsza bo np wypilas troche wiecej wody lub zalatwialas sie w nie duzym odstepie czasu, itp. mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, moja ciaze lekarz zobaczyl dopiero w 7tyg, pozdrawiam

Gość ciezarowkaa25
kreska może być bledsza bo test mógł być innej firmy, mniej czuły albo mocz miałaś bardzo rozcieńczony - zrób tą bete nie czekaj - normalnie w labolatorium - nie musisz być na cczo więc możesz o każdej porze dnia a wyniki nawet po paru godzinach

Gość zalamkaaa...
Dziekuje, dodalyscie mi otuchy. A lekarz jakby nie mial zludzen :( Wlasciwie odebral mi cala nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Niby kazal przyjsc w srode, ale po minie widzialam, ze raczej dobrze nie bedzie. Modle sie juz od paru godzin, zeby moje dziecko zylo.