Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatkane uchooo

Czym odetkać zatkane ucho?

Polecane posty

Gość drobne oświecenie
cyt.: w mojej rodzinie regularnie nam sie uszy zatykaja, kiedyś szliśmy normalnie do przychodni gdzie nas znano,robili płukanie strzykawka i wodą i na kilka miechów spokój...teraz muszę latać do rodzinnego a potem laryngologa,w odstepach kilku dni,chociaz za kazdym razem tlumaczę, że to się powtarza i może pielegniarka zrobić :/ :/ .>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Co za dziecinada & ciemnota!!!! Zamiast systematycznie i prawidłowo uszy myć, dopuścić nichlujstwem do nadmiernej woskowiny i dopiero jak wystąpi otępienie słuchu pchać się w kolejce do laryngologa/pielęgniarki na płukanie!!! Nie chce mi się szukać i kopiować treści z poprzednich postów na różnych forach, więc w punktach przytoczę: 1) kupić w aptece krople OTINUM, zakroplić wg ulotki na kilka godzin, celem rozmiękczenia woskowiny 2) wejść pod prysznic, namydlić uszy głęboko, przyłożyć dłoń do małżowiny i kręcąc dłonią "wyprać" ucho wewnątrz 3. przyłożyć sam wąć od prysznica do ucha i ciepłą wodą, pod ciśnieniem wody, wypłukać uszy. Codziennie dla hartowania można zmniejszać temperaturę wody. 4.wstrząsnąć głową i powinno być ok. 5.pałeczką do uszu delikatnie wybrać resztki wody, i jeśli będzie czysta to zabieg udany, jeśli będzie zabrudzona woskowiną to zabieg powtórzyć. Identycznie postępuje laryngolog, tylko, że używa dużej strzykawki i większego ciśnienia wody. Równolegle prowadzić zdrowy tryb życia, by uregulować metabolizm, odpowiedzialny za narastanie woskowiny. Szczegóły pod nw. linkami: www.vademecum.zdrowia.prv.pl http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość 43g63463w
po co sie pieklisz, uzywamy kropli, niestety nie są one tak genialne i niezawodne jakby sie chcialo, uszy tez myje nie boj sie. Kazdy jest inny wiec zamknij ryja i niech ci sie nie wydaje ze jestem pepkiem swiata :)

Gość 43g63463w
poza tym mydła nie radze pchac, chyba ze znasz sie na skladach i wiesz które jest dobre i niedrazniace, bez sls i sles,z prysznicem tez trzeba uwazac,jesli chcesz juz dawac rady to choicaz pisz dokladnie, bo przeczyta to jakis gowniarz i wsadzi sobie do ucha sluchawke z duzym cisnieniem i przebije błone

Gość do 43g63463w
Moja droga, odnoszę wrażenie, że napisałaś co wiedziałaś, w dodatku z błędami literowymi, zatem wal najpierw do szkółki po nauki a później zajmuj głos na Forum; a używanie języka rynsztokowego typu "zamknij ryja" to jest już kompletna dziecinada. Bez riposty.

Gość 43g63463w
oczywiscie ze napisalam co wiedzialam,a co, mialam pisac to, czego nie wiedzialam?:) Zrobilam bodajze jedną literowke, wybacz, ale akurat na kafeterii nie staram sie nie robic literowek, jestem korektorem, wiec akurat o to, jak piszę, nie musisz sie martwic. Tutaj pisze od razu to,co mysle, nie czytajac po dwa razy i nie zastanawiajac sie czy kogos uraze czy nie :)

Gość drobne oświecenie
z tym wężem bez słuchawki to faktycznie muszę się poprawić, gdyż w niektórych miejscach jest zbyt duże ciśnienie wody i jakieś nieświadome dziecko mogłoby se krzywdę zrobić, zatem najbezpieczniej będzie przyłożyć słuchawkę do ucha, gdyż w słuchawce jest ciśnienie wody wystarczające i bezpieczne, gdyż rozkłada się na wiele otworków. A jeśli idzie o skład chemiczny mydła, to żadne nie jest szkodliwe do mycia jakiejkolwiek części ciała, gdyż każde musiało przejść testy i być dopuszczone do obrotu, a najlepsze i najtańsze jest mydło szare.

Gość drobne oświecenie
cyt. Zrobilam bodajze jedną literowke, wybacz, ale akurat na kafeterii nie staram sie nie robic literowek, jestem korektorem, wiec akurat o to, jak piszę, nie musisz sie martwic. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Klamiesz jak z nut, albo nie wiesz co to jest "literówka". W ww. tekście zrobiłaś aż 9 literówek( brak polskich liter typu ć, ź, ó, ś etc) Masz za to p. korektorko ot malowania óst 👄 i {kwiatek]

Gość prosisz i masz
za te cudowne piersi masz te 7 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Gość taa niedobra pupa
Ja mialam zajebistą historię z zatkanym uchem. Używam stoperów do uszu na noc, i kiedyś część jednego została. Nie mogłam wyjąć, a bałam się strasznie lekarza. W końcu się przyzwyczaiłam. Po jakimś roku zaczęły mi się problemy z drugim uchem - leciała mi ropa. TRafiłam do laryngologa dopiero gdzieś po dwóch latach od zatkania tego pierwszego ucha. Stwierdził, że niemożliwe, żebym miała tam zatyczkę, bo dawno dostałabym infekcji. Przepłukał mi to ucho. Ale było jeszcze gorzej. ZA tydzień poszłam znowu - w końcu wygrzebał mi .... zatyczkę co siedziała 2 lata. Na drugie ucho też zrobił płukanie i dostałam antybiotyk. Nieco póżniej, jednego dnia zaczęło mnie strasznie swędzić, i w końcu wydłubałam ... druga zatyczkę.... :(

Gość taa niedobra pupa
Nieco póżniej, jednego dnia zaczęło mnie strasznie swędzić, i w końcu wydłubałam ... druga zatyczkę/dildo.... i poprosiłam kolegę o zniwelowanie swędzenia. Przy okazji było znikło swędzenie i pojawił się cudowny orgazm. Polecam, oto on/lek: http://img220.imageshack.us/my.php?image=penisok3cmzforum21406zc4.jpg

Gość taa niedobra pupa
Te dwa ostatnie to wredne podszywy jakby co...:(

Gość merlixx
Wydaje się, że zatkane ucho jest łatwo odetkać ale czy na pewno? Ja niestety musiałem w internecie poszperać i z pomocą przyszły porady z https://adamed.expert/zatkane-ucho-sposoby-na-zatkane-uszy/ - zachęcam do lektury wszystkich, którzy słyszą połowę bo nie wiedzą jak odetkać ucho :d

Gość Janka

u mnie w rodzinie z kolei do czyszczenia i przepłukiwania zatkanych uszu od korka woskowego stosuje się kropelki do ucha lix.. zaczęła je najpierw srosować moja siostra, która bardzo dużo pływa i ma często zatkane uszy od basenowej wody i zalecił jej te krople jej trener i któregoś razu jak mnie ucho zaczęło boleć i mi się przytykało to od niej wzięłam te krople i faktycznie niemalże od razu czułam roznice i przestało boleć, Siora mówi, ze to przez jakiś tam składnik przeciwbólowy w tych kroplach