Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krwawa_Merry

Egzamin, prawo jazdy

Polecane posty

Witam. Mam pytania odnośnie prawa jazdy. Czego powinnam się uczyć do egzaminu wewnętrznego? Jestem już po wykładach, z jazd zostało mi 8 godzin do wyjeżdzenia, z tego 4 mam zostawione do egzaminu państwowego. Skoro głupi wewnętrzny mnie denerwuje, to ja nie chcę siebie widzieć na państwowym :O bardzo mi zależy, żeby zdać za pierwszym razem, chyba lepiej byłoby gdybym sobie mówiła "nie zdam", zamiast "zdam"... To czego mam się uczyć do wewnętrznego? Dodam, że pytań do teorii uczyć się będę tych starych, z 2008 roku, nowe ksiązki dostanę dopiero w przyszłym tyg (wtedy pisze też wewnętrzny, dlatego uczę się do tego ze starych książek), bo egzamin państwowy będzie gdzieś około 20 sierpnia dopiero. Może trochę otuchy mi dodacie? Wymienimy się poglądami? Miałam już tutaj temat o prawku, ale gdzieś mi się zgubił. Dodam, że wg instruktora i ja sama to widzę, technicznie jeżdzę bdb dobrze, lubię jeździć - mam problem z prędkością (momentami za brawurowo) i momentami przeoczam znaki :O macie jakiś sposób na to? Przecież znaki są najważniejsze! A ja je widzę, ale czasami ich nie rejestruję w głowie, żal :O

Gość to musisz faktycznie dobrze
jeździć jakk po 30 godzinach zamierzasz zdać za pierwszym razem... Ja po 30 h jazd sama czułam ,że nie mam po co się wyrywać na egzamin.... Dokupiłam około 20 h i oblałam.... Potem dokupiłam jeszcze 10 i zdałam...

Gość fretkowa
Nie denerwuj się wewnętrznym, to jest pikuś :) Wejdź sobie na stronę www.prawko.pl tam masz po lewej stronie zakładkę "Testy" . Testy są darmowe i aktualne. Pracuję w Auto Szkole i uwierz mi, że egzamin wewnętrzny to pikuś :) Nie ma się czym stresować, nikt Ci głowy za to nie urwie :)

Zdanie za pierwszym razem nie jest niemożliwe :) Ja czuję, że umiem jeździć. Nie wiem jak to inaczej powiedzieć - mam zerowe doświadczenie i wiadomo, że jeździć nie potrafię, chodzi mi o początkujących - jak na początkującego kierowcę, jeżdzę dobrze i jest to opinia instruktora, bez problemu wykonuję jego polecenia, o to mi też chodzi. Ale mnie do samochodów ciągnęło od zawsze. mam jeszcze pytanie o tą stronkę: http://www.prawko.com.pl/test/nauka.php To są aktualne testy, prawda? Bo właśnie rozwiązuję, stwierdziłam, ze starych pytań nie ma sie co uczyć i poszukałam w internecie :) Ksiązki i tak kupię, wolę być w 100% pewna, żeby się nie stresować. Stresu boję się najbardziej.

To jakie mogą być pytania na teście wewnętrznym i ile? też 18 i na A B C? Instruktor mnie nastraszył, mówiąc, ze mogą być pytania z puli tych 490 z egzaminu państwowego :O zamierzałam je rozwiązywać dopiero na początku sierpnia, a tak już dzisiaj je wałkuję. Dzisiaj zrobię 100, w weekend reszta.

Gość fretkowa
Na egzaminie masz wybranych losowo 18 pytań z całej puli 490. Jest to test wielokrotnego wyboru. Także on Cię nie straszył, powiedział prawdę. Na rozwiązanie testu jest 25 minut. Egzamin wewnętrzny wygląda tak samo jak państwowy. Tak na tej stronce co wkleiłaś masz aktualne pytania :)

czyli na wewnętrzny wystarczy, jak przejrzę te 490 pytań i nic więcej? Ja go pytałam, jak to wygląda (nie powiedział) i czy mogą być pytania z tych pytań na egzamin państwowy, to tylko pokiwał głową, że tak. Cholera mnie weźmie! nawet mu mówiłam, że nie mam aktualnych pytań i, że będę uczyć się dwa lata starych, czy to jakiś problem - stwierdził, że nie. :O ok, przejrzę sobie te z tej stronki.