Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość artekawa

moja ch*******a babcia

Polecane posty

Gość artekawa

Kurcze ja odpadam. Mam ogromny problem z babcia. Typ kierowniczki nic nie dającej sobie powiedzieć. Traktuje mnie jak 5-letnie dziecko, a mojego męża nie lubi. Zaczynam do niej tracić cierpliwość. Chcę mieć z nią dobry kontakt, ale momentami się nie da. Wyprowadziłam się z rodzinnego miasta do męża. W tej chwili podłapałam w rodzinnym mieście prace. Jestem tu przez 5 dni w tygodniu. Teraz mąż jest w szpitalu i oczywiście jadę go odwiedzić. Gdy przez telefon powiedziałam babci zaczęła "kręcić nosem".Zresztą jak zwykle co piątek. Mam poczucie winy wobec niej. Czuje się winna. Wiem, że nie powinnam. Mam bardzo dobrego męża, jedynym jego mankamentem jest zdrowie. Babci nie podoba się że to ja pracuje , a on siedzi na rencie. "Bo jak to żeby mężczyzna nie pracował". Ech o niej to by książki pisać można było. Tylko jak sobie poradzić gdy w człowieka wpojono że starszemu człowiekowi należy ustępować.

Gość sru sru
przytakuj babci a rób swoje olej starowinkę

Ja mam podobnie ze swoja, ona zastępuje mi mamę, która zmarła jak miałam 13 lat. Ogólnie wesoło nie było wciąż rozkazuje nigdy nie jest zadowolona ...mam nerwice przez nią, dlatego też min. wyjechałam za granicę by mieć trochę odetchnienia bo potrafiła mi zniszczyć najlepszy humor Ona została z moim bratem i jego żoną, którzy niestety też już nie dają rady no i tak to jest z naszymi babciami, niby chcą dobrze ale za wszelka cene. Najlepiej jest przytakiwać i mówić co chce usłyszeć im już nie da się wytłumaczyć teraźniejszych czasów i poglądów.

Gość artekawa
co racja to racja. Tylko szkoda tych nerwów.

wiem, że szkoda nerwów ale trzeba to znieść taki nasz los wnuczek hehe fajnie mają te, które potrafią machnąć ręką i olać ich gadanie ja tak nie potrafię.